reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witam niedzielnie.
Jak to mówi Dorcia nie mam dziś mocy :-(

Dorcia hejka. Fajnie ze juz jestes. Dobrze ze w tym wszystkim trafilas na mily personel, choc tyle. Trzymaj sie, buziaki.
Airfix milo ze zagladnelas, myslalam o Tobie ostatnio.
Nuska, Marchewka milego dnia w pracy, zeby szybko minął!
Kiraa ja tam nadal trzymam kciuki. A jesli sie nie uda to zamiast rzucac wszystko bardziej zblizylabym sie do owulki, tak jak radzi Pirania.
Lilli &&&&& zacisniete i czekam na Twoje testowanie, mam nadzieje ze jutro.
Milla zdrówka dla was :*
Vivienka tak wiem brzmi to smiesznie ale moj maz rzeczywiscie siedzial z lodem na jajkach :-D:-D:-D No cóz zawsze to jakas nowosc w lozku :-D Chłód ponoc przyspiesza plemniki. Na dlugo wczesniej zrezygnowalismy z goracych kapieli a przed sama akcja oboje zimny prysznic. Ogolnie M sie wymarzl w czasie przygotowan :-D Co do owulacji, ja uzywalam zwyklych paskowych testow tego typu CIĄŻA? TESTY OWULACYJNE+INSTRUKCJA,NA SZTUKI (3833099464) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. zawsze tych samych. Aby miec porownanie do poprzednich cykli polecam uzywanie tych samych testow. Owulke mialam w granicach 14-17 dc, zaczynalam testowanie od 10-11 dc ok. 2 razy dziennie. Jak kreska testowa robila sie juz dosyc wyrazna (pokrywalo sie to zazwyczaj juz ze zwiekszona iloscia sluzu plodnego) zwiekszalam czestotliwosc testowania do kilku razy dziennie, wstawalam nawet w nocy. Bardzo zalezalo mi zeby dokladnie wylapac moment piku LH. Po okolo 24-26 godzinach od tego momentu wystepowal u mnie bardzo silny bol owulacyjny, takie rozpieranie wnetrznosci, bol ktorego nie da sie pomylic z niczym innym. W testowaniu chodzilo mi tylko o to aby wylapac za ile godzin wystapi ten bol aby moc zadzialac te kilka godzin wczesniej. W szczesliwym cyklu owulka byla juz w 13 dc. Jesli nie miewasz tak charakterystycznych boli owulacyjnych to dobrym rozwiazaniem jest monitoring cyklu, wtedy moglabys podejrzec na usg ile od piku LH jest owulacja u Ciebie bo moze byc roznie 12,24,36 godzin... niby ten odstep nie ma takiego znaczenia ale jesli masz czas, determinacje i srodki to warto sprobowac.

Miłego dnia!

Ostatnia edycja:
reklama
Piranha- Kaja przecudowna.tez marzy mi się taka córeczka. a co do przedszkola to mój synek też nie bardzo jest chętny by chodzić do przedszkola. jak ma wybór to woli zostać w domu. jednak jak już pójdzie to jest bardzo zadowolony. ma się z kim bawić i w ogóle. myśle że jedynakom bardziej jest potrzebne przedszkole gdy mamy mają wybór( posłać czy nie posłać) . Krzyś nie chce chodzić bo ma w domu siostrzyczke z którą może się pobawić. :) tak jak dziewczyny piszą ważne jest podejście pań przedszkolanek do dzieci . myśle że znajdziesz jeszcze fajne przedszkole dla synka i będzie szczęśliwy.
Dorcia- :********************************************************** zresztą wiesz.............

Hej dziewczynki z rana ;-)

więc ja chyba owu jednak nie miałam
Pirania spójrz i szczerze powiedz czy Ty coś rozumiesz z tego cyklu ?
Czy jeszcze nic nie widać?
System nie zaznaczył mi jeszcze owu czyli że jak bo brak 6 niskich tempek? bo dziś przekroczył 36.87 hm
z nerwów już mi się chce rzyg....ć
wieczorem wzięłam 1/4 duphastonu bo mówiłaś że ktoś wcześniej zalecał minimalną dawkę przed owu dla pęknięcia ;)
miałam jeszcze 1 tabletkę z 10mg 1/4 to 2,5mg
test owu negatywny
http://

Przepraszam że tak głównie o sobie ale bardzo zależy mi na dzidzi i jak zwykle nic innego w głowie mi nie siedzi:baffled: przepraszam

Ostatnia edycja:
Lilly
no wymoczylam sie wczoraj wypoczelam, mlody byl z babcia. Dwlasnie wracamy do domu :baffled:

elmo
mi niestety zaczyna brakowac sil w tym temacie, dlatego napisalam ze wszystko rzucam, ale mam jeszcze troche czasu do ostateczneo strzalu w lub po owulce ... Ty na szczescie nie zaznalas tego czekania i ciaglego negatywnego testowania, ja tez nie moge wiele narzekac, sa dziewczyny ktore maja gorzej... Ja sie tylko zastanawiam do kiedy bede probowac tzn do jakiego wieku, i co bedzie , jaka pojde droga, jesli Ten u gory nie przewidzial wiecej dzieciaczkow w mojej rodzinie......

Ostatnia edycja:
kiraa nie zakladaj od razu z gory ze nie przewidzial bo dlaczego ????? Masz jedno kochana dzieciatko, i drugie to na pewno kwestia czasu :blink: Moze po prostu odpusc staranka o plec a skup sie bardziej na samym zajsciu w ciaze, bo tak jak przerabialam to z pirania, jedne witaminy wykluczaja drugie przy planowaniu plci, gdzie i jedne i drugie maja znaczacy wplyw na plodnosc. Dlatego ja zdecydowalam sie odpuscic,choc nadal marze o synusiu po cichu :happy2: Ale to pozostaje tylko w sferze marzen, wiem ze tak samo mocno cieszylabym sie z corci ! :-)

matik nie masz za co przepraszac :* Tylko ja sie pytam jakie ' hej dzieczynki z rana '?? Toz Ty pisalas o 14 :laugh2: fajne mi rano no no :p
Ja bym az tak dokladnie nie wierzyla ovufriend-owi, testy rozumiem robisz caly czas i codziennie sa negatywne ? krechy w ogole nie ma czy jest ale nie ciemnieje ?

Ostatnia edycja:
Lilly ale nas trzymasz...o Ty niedobra !!! Zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&

Beatka WITAJ koleżanko...ucałuj swojego przystojniaka !!!

Witam wszystkie nowe koleżanki...fajnie że Was co raz więcej !!! Mam cichą nadzieję że i mnie kiedyś dane będzie wylądować w tabelce Nuuśki !!!
Witam Cię kolezanko martwiłam sie o Ciebie bo nie zagladałas na forum Mamy 2003 ale wiem juz dlaczego:crazy:Ty tez pozdrów swoją slicznotke :-)a mój przystojniak dziekuje za pozdrowienia:-D

Kiraa na pewno jest Ci pisana dziewczynka, ale zobaczysz doczekasz się :-)wierzę w to mocno
To fajny miałaś wczoraj dzionek
Nuuuśka no u mnie po staremu, cisza w eterze :-) lekki stres się pojawia, a jak będę po zobaczę jak będzie dalej jak się będę czuła po zabiegu i jak sie to zagoi, jutro mam konsultacje u anestezjologa
Beatka witaj
Lilly to trzymam kciuki mocno!!
Matik chciałabym pomóc ale nie znam się na wykresach :-(
Dorcia, Krystian, Piranha buziaczki
Miłej niedzieli dziewczyny

Ostatnia edycja:
Witam babeczki .A mnie chyba cos grypka łapie jakies osłabienie mam 35,6 temperatura i zimne dłonie :zawstydzona/y:Mam pytanie do dziewczyn ktore maja problemy z tarczyca czy Wy tez macie słucha skóre?

reklama
Dzięki dziewczynki :-)
Niuśka a ty nie widzisz mojego wykresu?
Z rana to był żart :-D ale dziś dłużej pospaliśmy , obudziłam się tylko żeby zmierzyć tempkę i dalej w kimono:tak:

test pozytywny owu był wczoraj przedwczoraj szyjka otwarta i nisko dziś średnio i jakby jakaś gulka na szyjce hm nie wiem nic już

mam wrażenie ze cały czas jakoś tak dość wysoko i tak tempka jest prawda> czy mam tylko takie wrażenie?

Ostatnia edycja:
Do góry