reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kiraa ach...:-( nie bede Cie do niczego namawiac, ale u mnie tak wlasnie bylo..po roku staran stalo sie wazniejsze zajscie w ciaze, niezaleznie od plci, bo to tak na prawde chyba najmniej istotne..:-( a co innego byloby gdyby sie udalo od razu, czy tam po 3-4 miesiacach. Im dluzej sie staramy tym bardziej zmienia sie w Nas wiele rzeczy, i te ktore kiedys byly tak bardzo dla Nas istotne, okazuja sie w ogole nimi nie byc :-(
Kochana a u Ciebie to nie za wczesnie na @ ??

reklama
Hello!
lilly, testowałaś dziś? :-)

Dorcia, bardzo silna z Ciebie babeczka i dzielnie dałaś radę, nie mówię tego w kwestii pocieszania ale naprawdę jestem pewna, że dobry los już szykuje Ci mega niespodziankę z mega nawiązką. Tak jak pisała Nuuuśka - wiesz, że możesz zajść w ciążę i nie ma tutaj żadnych przeszkód a następnym razem spotka się komórka jajowa z plemnikiem o cudnym materiale genetycznym i powstanie z tego śliczne i zdrowe dziecko, zobaczysz!

Nuuuśka, nonono, pięknie to wygląda! :-) Zbliża się rejon implantacyjny więc proszę się na maksa wyluzować i jak najmniej myśleć o tym ładnym wykresie (no ładnym od terminu @ hahaha :-D). Ja bym odstawiła dupka w 13 dpo jeśli test 10-tka wyjdzie negatywny.

Airfix, dzięki kochana, mam nadzieję, że uda mi się znaleźć jakieś inne przedszkole z którego synek będzie zadowolony, Krzyś będzie już wtedy 4-latkiem to może też będzie inaczej patrzył na pewne sprawy. Super, że Alanek przekonał się do przedszkolnego jedzenia, nieważne, że bez widelca :-)

Vivienka, najważniejsza jest podobno dieta a na drugim miejscu postawiłabym pH. Czytalam, że hormony też dużą rolę odgrywają, wszystkie czynniki są istotne a według mnie najmniej odstęp :-) Ja wolałam testy paskowe bo drogą długich obserwacji wiedziałam dzięki nim, że np. jutrzejszy test będzie pozytywny, dzięki tym testom łatwiej trafić np. w 2 dni odstępu. Skoro Ty planujesz synka to mogą być testy cyfrowe, owulka następuje zazwyczaj 24-36 po piku LH czyli tym samym po pozytywnym teście ciążowym.

Kiraa, w tym cyklu masz ewidentnie ciałko żółte gorszej jakości i stąd ta tempka i być może krótsza FL. A może lekarka przepisałaby Ci Bromergon/Dostinex/Norprokac na obniżenie prolaktyny? Te leki działają bardzo szybko i obniżaja PRL już w pierwszym cyklu, w który się je przyjmuje. Może dorzuć do suplementów witamine E 400iu? Podobno poprawia jakość komórek jajowych i nie ma wpływu na płeć ...choć czasem może zwiększyć ilość EWCM ale przy O+12 to nie powinno stanowić problemu. Może też w tym cyklu zadziałasz tyci bliżej owulki?

Dzień dobry :-)

Dorcia super ze mialas dobra i miła opieke w szpitalu Jesteś silna kobieta i zobaczysz ze za jakis czas wszystkie będziemy tutaj marudzic na poranne nudności itd Trzymaj sie kochana

Nuuska oby szybko minęł dzisiaj czas w pracy bo od jutra URLOP :-D ja tez bede miala kilka dni wolnych w tym tyg

Kiraa jesteś :-* kochana juz sie wczoraj martwilam ci za wredna temperatura Trzymaj sie kochana

Piranhu miłego dnia :-) jak gardlo? Przeszło juz?

Gorgusia Ty sie słońce tylko nie stresuj wizyta Myśl pozytywnie Wszystko będzie dobrze

Lily jak tempka dziś?

MIŁEGO DNIA

piranha staram sie o tym nie myslec, ale nie zawsze sie da :-p choc na pewno mysle mniej niz w poprzednim cyklu,ale to sprawka tego ze ten jest taki pokrecony. :blink:
Ok, czyli 12dpo jeszcze dupka biore 13 dpo robie tescior i jak bedzie jedna krecha to odstawiam :tak:
a powiedz mi czy my na przyklad dzis mozemy sie poserduchowac ?? hah wiem, glupie pytanie, ale pytam z tego wzgledu czy to tam niczemu nie przeszkadza, a staram sie teraz jak najbardziej pilnowac odstepow 3-4 dniowych zeby zolnierze byly w formie :happy2:

zakretka ja mam nadzieje, ze minie ale w domu poki co dalej chlop obrazony wiec w sumie to moge siedziec :-D

005.gif

Starających się : 8
Oczekujących na staranka : 7

STYCZEŃ 2014 :

Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 20.01 ( 21 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 24.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Załączniki

• 005.gif
    005.gif
    12,6 KB · Wyświetleń: 4 990
Ostatnia edycja:
Witam,

A czemu Kiraa w tym cyklu nasz gorszej jakosci cialko zolte?? Chyba cos przeoczylam..

Piranhu dzisiaj mnie nie bola juz jajniki, nic nie boli. Myslisz ze to mogla byc owulacja? Jesli tak to liczy sie od momentu kiedy zaczelo mnie bolec?? Bo pobolewalo mnie ok 24 h(?)

Piranju
A z ktorym z tych lekow masz najlepsze doswiadczenie? Myslisz ze musialabym/ powinnam juz przyjmowac?

Dzień dobry niedzielnie leniwie

Nuusia cały dzień w pracy, w niedzielę? biedulko:crazy:
ale jestem dumna z Twojej tempki! idzie elegancko do góry

Kiraa ale mialaś super dzień, sushi mniaaam, spa... super:tak: kurcze, Twoja temperatura też miała się trzymać wysoko

kochane dziewczyny, melduję, że nie testowalam, bo znalazłam tylko allegrową 25, więc stwierdziłam, że nie warto, a jeszcze dziś tempka zamiast trzymać się na wyżynach spadła... ale pojadę do rossmana i wezmę jakąś 10 żeby mieć na wszelki wypadek gdyby jutro jednak temperatura się trzymała albo co lepsze poszla znów w górę

Lilly ale nas trzymasz...o Ty niedobra !!! Zaciskam &&&&&&&&&&&&&&&

Beatka WITAJ koleżanko...ucałuj swojego przystojniaka !!!

Witam wszystkie nowe koleżanki...fajnie że Was co raz więcej !!! Mam cichą nadzieję że i mnie kiedyś dane będzie wylądować w tabelce Nuuśki !!!

reklama
dorcia kiedys taaa....kiedys !! Nie gadaj mi tu tak !! Bedzie Ci dane szybciej niz myslisz Slonce a na razie zebys juz BYLA to umiejscowilam Cie w poczekalni :blink: i licze ze szybko przeniesiesz sie na wyzsze partie !!

lillyTy jestes dumna z mojej ?? :wściekła/y: My tu na razie musimy na Twoja dmuchac zeby nie spadala jeszcze bardziej a poki co nie mysl inaczej jak tylko o szczesliwym zakonczeniu tego cyklu :tak:
a w pracy niestety.. za niedziele placa Nam dodatkowo, wiec w nie moge chodzic, bo wiadomo, ze zawsze grosz sie przyda, ale niestety jeden dzien caly praktycznie wtedy w plecy. Przyszlam na 8 a siedziec bede przy dobrych wiatrach do 17-18 no chyba ze jakis zabieg Nam wypadnie :zawstydzona/y:

attachment.php

Starających się : 8
Oczekujących na staranka : 8

STYCZEŃ 2014 :

Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 20.01 ( 21 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 24.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )
anias2 - termin @ 31.01 ( 4 cykl starań)

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014 )
milla ( marzec 2014 )

kate18 (wiosna 2014 )

roszpunka ( wiosna/lato 2014 )
Airfix ( lato 2014 )
ania_g21 ( lato 2014 )
małe liski ( sierpień 2014 )

Dorcia ( mamy nadzieję,że jeszcze I połowa tego roku ! )

Do góry