reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
A ma ktoś z Was dziewczynki :-Dnadcisnienie tętnicze i niedoczynnosc tarczycy ?jesli tak to powiedzcie mi jak to jest z tym co chodzi o staranka bo ja hihi nie swiadoma jak rodziłam kupe lat temu to byłam zdrowiutka jedynie co nabyłam się w ciązy nadcisnienia no i kg:wściekła/y:

Witam ;-)
Mam pytanie, mianowicie zakupiłam testy owulacyjne i jak tylko dotarły 16.01 o 11 godz. zatestowałam i wyszły 2 kreski mniej więcej o takim samym odcieniu. O godzinie 19 zrobiłam raz jeszcze i już była juz jedna, 17.01 o 10 godz. tez jedna.
A teraz pytanie czy owulacja była przed 16.01 czy po ;-) Dodam ze odstawiła tabletki 12 grudnia i okres był po odstawieniu, a później teraz 4.01 (raczej cykl bez owulacji).

oczy niebieskie ja ja ja o 10kg za duzo :p:p !!

beata ja mam niedoczynnosc tarczycy niestety, od pol roku jestem pod kontrola lekarza lykam Euthyrox choc jak sie okazuje w zbyt malych dawkach i tsh znowu zaczelo szalec :-(

dziewczynki wiesci od Dorci

Dzwonila chwile temu, okolo 20 minut temu MIALA DOPIERO (!!) zabieg :-( Meczyla sie caly dzien, mowila ze rano dostala kolejna globulke jednak nie dostala nawet plamienia, lekarze czekali caly dzien, po poludniu podjeli decyzje o zabiegu, na szczescie w znieczuleniu ogolnym. Material poszedl na hist-pat jak Wam wczoraj pisalam, za dwa tygodnie wynik, odnosnie osobnego wycinka na badania genetyczne - ordynator ktory wykonywal jej zabieg powiedzial ze to bez sensu, ze jego zdaniem to nie byla wada genetyczna tylko wada LOZYSKA bo jak sie okazuje ono w ogole sie nie wyksztalcilo niestety. :-( Jutro prawdopodobnie wychodzi do domku, odpoczywa i czuje sie dobrze :zawstydzona/y: w miare jak na ta sytuacje...

piranha czyli jednak kochana chodzilo o lozysko jak pisalam a nie o pecherzyk :-(

oczy niebieskie ja ja ja o 10kg za duzo :p:p !!

beata ja mam niedoczynnosc tarczycy niestety, od pol roku jestem pod kontrola lekarza lykam Euthyrox choc jak sie okazuje w zbyt malych dawkach i tsh znowu zaczelo szalec :-(
Nuuuśka a tsh ile masz ja biore Euthyrox 125 Przykre wiesci co chodzi o Dorcie
dziewczynki wiesci od Dorci

Dzwonila chwile temu, okolo 20 minut temu MIALA DOPIERO (!!) zabieg :-( Meczyla sie caly dzien, mowila ze rano dostala kolejna globulke jednak nie dostala nawet plamienia, lekarze czekali caly dzien, po poludniu podjeli decyzje o zabiegu, na szczescie w znieczuleniu ogolnym. Material poszedl na hist-pat jak Wam wczoraj pisalam, za dwa tygodnie wynik, odnosnie osobnego wycinka na badania genetyczne - ordynator ktory wykonywal jej zabieg powiedzial ze to bez sensu, ze jego zdaniem to nie byla wada genetyczna tylko wada LOZYSKA bo jak sie okazuje ono w ogole sie nie wyksztalcilo niestety. :-( Jutro prawdopodobnie wychodzi do domku, odpoczywa i czuje sie dobrze :zawstydzona/y: w miare jak na ta sytuacje...

piranha czyli jednak kochana chodzilo o lozysko jak pisalam a nie o pecherzyk :-(

Nuuuśka to tak samo jak ja, ja mam teraz dawke 125 i tsh mi spada a Ty jakie masz tsh ?Pozdrów Dorcie niech się dziewczyna trzyma

Ja mam niedoczynność- teraz biorę Euthyrox 125. Ponoć idealne wyniki. TSH takie jak trzeba, choć w ciąży i tak nie jest miarodajne....

Też rozmawiałam z Dorcią. Podziwiam ją. Jest bardzo, bardzo dzielna!

DORCIAAA wracaj do nas bo to forum bez ciebie jakieś nie takie samo!

To ja na następnej wizycie zapytam lekarza o tą herbatę i wiesiołka.

Jem sobie na kolację taką sałatkę od dietetyka: jabłko+papryka konserwowa płat+pomidor. Wszystko w kostkę i zalać jogurtem naturalnym. Naprawdę dobra, polecam spróbujcie.

beata ja biore na przemian teraz dawke 25- 50 :zawstydzona/y: ale niestety dawka na pewno zbyt mala, zreszta widzisz w sygnaturze moj wynik, eh w pazdzierniku tsh wynosilo idealnie 1,46 , ale w listopadzie juz 2,05, teraz po miesiecznej zwiekszonej dawce wzroslo do 2,53 :no:w lutym mam wizyte u endokrynologa mam nadzieje, ze pomoze, bo lekarz rodzinny powoli rozklada juz rece, bo okazuje sie ze moj organizm szybko uodparnia sie na najmniejsze dawki.
A jakie Ty masz na ta chwile tsh ?

gorgusia mowila, ze bedzie do Ciebie dzwonic :happy2: gorgusia kochana powiedz mi czy Ty Euthyrox zaczynalas od 125 czy od mniejszej dawki ?

beata ja biore na przemian teraz dawke 25- 50 :zawstydzona/y: ale niestety dawka na pewno zbyt mala, zreszta widzisz w sygnaturze moj wynik, eh w pazdzierniku tsh wynosilo idealnie 1,46 , ale w listopadzie juz 2,05, teraz po miesiecznej zwiekszonej dawce wzroslo do 2,53 :no:w lutym mam wizyte u endokrynologa mam nadzieje, ze pomoze, bo lekarz rodzinny powoli rozklada juz rece, bo okazuje sie ze moj organizm szybko uodparnia sie na najmniejsze dawki.
A jakie Ty masz na ta chwile tsh ?

gorgusia mowila, ze bedzie do Ciebie dzwonic :happy2: gorgusia kochana powiedz mi czy Ty Euthyrox zaczynalas od 125 czy od mniejszej dawki ?
Z moim TSH jest róznie raz jest idealne a raz 5,9 za tydzien bede miec wynik

reklama
anias, u mnie 2 krechy na ovu trzymaly się dwa dni, moze trzymałyby się dłużej, ale skończyły mi się testy:-D

oczy niebieskie, ksiądz nie będzie cały dzień siedział, więc chociaż troszkę wylez się i zdrowiej kochana:tak:

maran-atha jejku straszna historia, nie wiem, ludzie chyba coraz mniej myślą, jak można z jadącego pojazdu tak po prostu skoczyć... dobrze, że poszłaś dalej i dziewczynki nie musiały byc świadkami całego zajścia

zakręcona, to od wlosów Twój nick? ale Ci zazdroszczę kręciołków!!:tak:

małe liski, oj tak tak, czasami kusi na frytki z McD :-p

nuśka z moimi cyklami to jest tak, że długo długo miałam 26-28 dni jak w zegarku, ale od kilku miesięcy wydłużyły mi się o te 2-3 dni. nie wiem ile w tym prawdy, ale w kilku miejscach wyczytałam, że to może być sprawka przyjmowania Mg+B6. W niedzielę wypada mi 30dc i oby tempka zaraz nie szła w dół (trzymam && za nasze obie:tak::-D)

Piraniu, powiedz mi czy faktycznie Mg wydłuża fl?

kiraa właśnie, kiedy planujesz testy?

Dorciu jeszcze raz ogromne przytulasy dla Ciebie, trzymaj się kochana ciepło

ahaaa, melduję, że obejrzałam pierwszy odcinek Breaking Bad, początek był jak dla mnie ciut leniwy i depresyjny, ale rozwija się i jak nie przyjdą znajomi za chwilę to siadam do drugiego:-)

Do góry