reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo, Kochana, dziękuję, że pytasz. Jakoś powolutku do przodu. Na razie żadnych decyzji odnośnie dzieciaczka nie ma co podejmować - chyba że podejmie sie sama. ;-) A Ty jeszcze troszkę. Matko, czas tak leci.
Dorciu, mam nadzieję, że się jakoś trzymasz.
Mamakaja, bardzo się cieszę.
Maran-atha, masakra. Dobrze, że z dziećmi nie zostałaś, bo pewnie byłoby to dla nich ogromne, mało pozytywne przeżycie. No ale powiedz sama, że niektórzy rozumu nie mają.
Gorgusia, fajny ten kogucik. Takiego kucharzyka mogłabym mieć w domu. ;-)

reklama
Maran-atha, masakra. Dobrze, że z dziećmi nie zostałaś, bo pewnie byłoby to dla nich ogromne, mało pozytywne przeżycie. No ale powiedz sama, że niektórzy rozumu nie mają.

Macy
no nie mają... tez tak myśle... no zeby ryzykować życie w takiej sprawie, ze kierowca sie nie zatrzymał na rządanie...:no: nie rozumiem tego... I ile klopotu póxniej dla siebie I dla innych... ehhhh no a ja mam psychoze teraz, dopiero co sie wyzbyłam osatniego strsu związnego z naszym wypadkiem na autostradzie - mieliśmy w kwietniu ubiegłego roku... nic sie nam nie stało, tylko auto skasowane a z dziecmi jechaliśmy no I sie przemogłam zaczełam jeżdzić od nowa I wczoraj znouw z ta babka akcja... ale nic to, trzeba sie otrząsnąc I dalej żyć spokojnie bo przeciez życie takie nieprzewidywalne... a Dziewczynkom nic nie przypominam I one tez nic nie mówia, wiec pewnie nie zakodowały, ze coś sie złego wydarzyło... ja tez nie robiłam z tego super akcji, wytłumaczyłam tylko, ze pani wypadła z autobusu I zaraz przyjedzie ambulans I jej pomogą, zabiora do szpitala I dalej już nie wnikały co I jak... No a ja tez tak jak TY żadnej decyzji co do staran nie podjełam I czasem myśle, ze najlepiej jakby zycie samo zdecydowało ;) a jak sie obserwowałam w ubieglym roku to przez niemal 6-7 miesiecy ładnie owulacja wystepowala w 17/ 18 dniu cyklu a ostatnio od kilku cykli jakis nieład I ta owu jakoś tak póxniej, wszystko sie rozregulowuje ;)

Oczy niebieskie herbata z liści malin i wiesiołek, jak już na pewno czytałaś o tym, przyspiesza czy też pomaga przy rozwieraniu szyjki, wzmacnia mięśnie macicy...Ja wierzę w lecznicą działalność ziół i jak tylko o tym przeczytałam przed pierwszym porodem, postanowiłam spróbować. Tym bardziej, że moja mama rodziła mnie długo, na przyspieszenie rozwarcia szyjki dostała oksytocynę...Trochę się obawiałam, że poród może i u mnie tak wyglądać.

Przed pierwszym porodem na około 4tyg przed, piłam herbatkę z liści malin (1-2 razy dziennie) i łykałam wiesiołek. Poród miałam chyba książkowy - ładnie szło rozwarcie, w dobrym tempie.

Przed drugim porodem - mądra ja, już nie powtórzę takiego scenariusza :-) później napiszę dlaczego - piłam więcej herbaty z liści malin, o wiele więcej! łykałam wiesiołek. Mój poród wyglądał jak w serialu :-) kilka bóli i po krzyku - ja sama do tej pory nie mogę uwierzyć, że to tak wszystko przebiegło. W nocy w dniu terminu przyszedł jeden skurcz, potem drugi. Mój m. od razu mówi, że pakujemy się i jedziemy rodzić, a ja chciałam zostać w domu kilka godzin i zobaczyć jak się sytuacja rozwija, co ile skurcze, poczekać na mocniejsze może skurcze. Ale m. już zamawiał taksówkę i nalegał, żebyśmy pojechali chociaż sprawdzić co się dzieje bo to dzień terminu, była akurat noc, argumentował że łatwo będzie przez całe miasto dostać się do szpitala, niż rano. Jak przyjechaliśmy do szpitala, od razu zostałam zbadana. Minęło może 30-40 minut od pierwszego skurczu (skurczy było do tej pory może trzy może cztery, jak wsiadłam do taksówki zanikły). W czasie badania położna oznajmiła że już mam 5 cm rozwarcia i rodzimy. Weszliśmy na sale porodową, zbadała mnie jeszcze raz - 8 cm. Do 9 cm rozmawiałam z mężem i położną i dosłownie czekałam na poród :tak:Potem czas się trochę dłużył, bo pęcherz nie chciał pęknąć, a z położną uznałyśmy że rodzę "bez wspomagania" :-) i czekałyśmy na pękniecie pęcherza. Potem kilka mega mocnych bóli z krzyża i miałam synka na piersiach.

Trzeba jednak uważać - jak jest powiedziane by pić herbatkę od 37 tc (już nie pamiętam czy od tego tygodnia..) i tylko np. 2-3 razy dziennie to trzeba się tego trzymać, a nie naginać. A ja piłam ją nagminnie, dużo, z tego co pamiętam. Gdybym nie dała się przekonać m. to urodziłabym w naszej sypialni, bo czekałabym cały czas na regularne mocne skurcze, a one by przyszły, ale tuż przed finałem. Polecam bardzo picie herbatki ale trzymanie sie normy.

Oczy niebieskie będziesz rodziła naturalnie, czy cc, bo mylicie mi się z Elmo :-)?

oczy niebieskie haha aaacha : "Jedzenie ślimaka we śnie oznaczać będzie, że czeka cię duży przypływ gotówki.", " Sen o ślimaku mają najczęściej sportowcy oraz naukowcy, ale także często przytrafia się on podróżnikom, przewodnikom wycieczek, biznesmenom, pilotom, czy stewardessom.." Kasia !! Ja skladam reklamacje, bo ja sie nie zaliczam do zadnej z tych grup wiec wychodzi na to, ze cos ze mna nie tak, ze snia mi sie te slimaki ?? :-D:-D

małeliski bo my tu sie juz znamy jak lyse konie prawie :-D i kazda kazdej w myslach czyta - poczekaj troche tez tak bedziesz miala !! :rofl2: A co do moich slimakow - zawsze to lepsza opcja niz zjedzenie ich wiec wole zaliczyc planowana w polowie wpadke hah !

zakretka ze do fryzjera ??????????? :-):-) ja bylam w grudniu, zafarbowalam czupryne, obcielam i nawet doczepilam 5 warkoczykow a co ! co prawda jeden musialam juz rozplesc bo strasznie mi sie pomotlal ale ja ogolnie lubie strasznie takie eksperymenty na swoich wlosach . Ja poprosze dwie sprezynki na kazda strone po jednej :D

kiraa kiedy planujesz testowanko ??

lilly dobrze ze slimaki tez sie licza :) :-) Tak patrze na twoj wykres ilu Ty masz dniowe cykle kochana ???? Bo wykres sam w sobie ekstra !!

milego wieczorku dziewczynki, postaram sie wejsc jeszcze potem ale nie obiecuje :*

STYCZEŃ 2014:

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 20.01 ( 3 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 27.01 ( 9 cykl starań )

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)
małe liski ( sierpień 2014)

Ostatnia edycja:
Nuśka- wiem,że włosami się wymieniać nie będziecie, ale...miałam sama taki przypadek. Dostałam dreada od koleżanki, bo ścięła. Odkąd go dostałam miałam strasznego pecha-ja i moja rodzina. Wszystko było nie tak. Wyrzuciłam te włosy i wszystko wróciło do normy :szok:

Nuuśka niee e marudź, chodzi o to, żeby być wytrwałym w dążeniu do wyznaczonych celów - dzidziusiowych celów. To bardzo dobry sen.:tak: Ty jesteś niezła Laseczka :tak: Fiu, fiu.

O ja, małe liski to ja córkę urodziłam po terminie w 2 godziny bez herbatki, wiesiołka i praktycznie żadnych odczuwalnych skurczy, to teraz ile będę hmm... Ale chyba się zdecyduję. Chcę rodzić sn, narazie chcę kupić tą herbatkę a pić od 36-37 tyg. A dziewczyny ile wiesiołka trzeba łykać?

reklama
beatka dorcia sie nie odzywa bo ma powod...co widac w Naszych postach jak sadze...cofnij sie pare stron jak pisala oczy i przeczytaj.

kiraa hah wpadki z zaplanowanego cyklu !!! :D jaja !!! :-)

zakretka halo halo zapracowana co tam ? Ja juz po pracy juupi :D

piranha i za to Cie Kocham :-) za te wszystkie Nasze strategie i za milion innych rzeczy o ktorych nie bede pisac, bo bym zajela conajmniej pare stron :-D Jak tylko bede miala wiesci od Dorci zaraz bede pisac !!!

oczyniebieskie juz Slonce pisze !! jak Ty sie czujesz w ogole ?? lepiej ??

lenka czy ja wiem czy drogie :confused: ja za swoj placilam z przesylka kolo 25 zł. :) wiec nie az tak zle :)

Snia Wam sie bociany ??? kurde a mnie sie ostatnio snily slimaki - ze wrocilam do domu i Ł. trzymal w rece cala garsc i powiedzial ze dzis na obiad cos specjalnego a ja zaczelam krzyczec ze tego nie bede jesc !! oczy czy slimaki tez sa na dwie kreski ?? mozna je podciagnac pod bociany ?? :-D No bo jakby nie patrzec, to jeden ze skladnikow ich diety hah.
​Nuuuśka już wiem dlaczego co i jak .

Do góry