reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nie doczytałam wszystkiego niestety :-( Byłam z dziećmi u cioci, był tam o 4 miesiące starszy od Kai Dawidek, ale się fajnie z Kają całowali :-D

Nuuuśka, dzięki kochana za wieści od Dorci, jest bardzo dzielna i silna, jestem pewna, że los szykuje już jej mega niespodziankę za te wszystkie nieszczęścia, które ją spotkały. Co do łożyska, hmmmm, w 7 tygodniu nie ma jeszcze łożyska a zarodek odżywia pęcherzyk żółtkowy do czasu wykształcenia się łożyska, na tym etapie występują jedynie kosmki kosmówki zagłębiające się w ścianie macicy, z których po kilku tygodniach powstanie łożysko (może to ich nie było?), kosmówka z czasem ulega silnemu rozrostowi i dopiero ok. 16-18 tygodnia ciąży przekształca się w łożysko. Ale masz fajne sny :-D, moje są tak pogmatwane, nielogiczne, irracjonalne i abstrakcyjne, że aż opowiedzieć się ich nie da, chyba mam nierówno pod sufitem :-D Twój sen ewidentnie skusi bociany, na pewno niebawem przylecą! :-)

Matik, na wykresie widać, że estrogeny nieco wzrosły a one powodują rozmiękczanie i otwieranie się szyjki, z tym podnoszeniem się i obniżaniem to różnie bywa.

Kiraa, zapewne ta prolaktyna obniżyła progesteron, dziwne, że wzrosła z 6 do aż 20, wynik 20 ng/ml to już łagodna hiperprolaktynemia, dobrze kochana, że bierzesz dupka.

anias, u mnie pik utrzymywał się całą dobę, są dziewczyny u których utrzymuje się on np. 2-3 dni ale są też takie u których po godzinie poziom LH już opada, wszystko zależy od wysokości piku i szybkości opadania poziomu LH, to sprawa bardzo indywidualna.

goska, to zależy bo w sumie nie wiadomo czy pik nie był już wcześniej, jeśli był już 15.01 to owulka była prawdopodobnie wczoraj, jeśli był 16.01 to do owulacji doszło prawdopodobnie dziś. Piszę prawdopodobnie gdyż odstęp od piku do pęknięcia pęcherzyka to sprawa indywidualna i wynosi od 8 do 48h, najczęściej 24-36h.

lilly, to nie Mg a B6 wydłuża FL :tak: Polecam oglądanie dalej, będzie coraz ciekawiej a wątek depresyjny zniknie :-D

Ana, ja nie pomogę bo dla mnie zawsze ból (.)(.) był abstrakcją, podobno mogą bolec pod wpływem progesteronu i prolaktyny. Krystianmartin by Ci w tej kwestii na pewno doradziła, może się odezwie. A możesz sprawdzić poziom poszczególnych hormonów?

Ostatnia edycja:
reklama
Piranho- dziękuje za rady. myślałam żeby sprawdzić hormony ale na razie nie mogę się zebrac. może krystianmartin się odezwie i cos doradzi. zdrówka dla Ciebie i dzieciaczków:tak::tak::tak::tak::tak:

Witam Was. Dzięki wszystkim już mi trochę lepiej, żołądek juz nie boli. Oczywiście zrobię sobie podstawowe badania w przyszłym tygodniu. Przy okazji zrobiłam bym progesteron. Piranha jak bys mogła spójrz na mój wykres dziś o 13 na teście ovu II kreski. Wczesniej nie robiłam bo byłam nie do życia. Temp. może być zaburzona bo mnie w kościach łamało tak jakby jakieś grypisko mnie brało, ale jak kreski są więc niebawem owu. Przyjmując, że bedzie jutro (chyba) to progesteron mogę zrobić we czwartek?? Poradź mi.

Nuska ja juz mam trzy siusiaczki w domu więc odmiana by się przydała, więc proszę mi tu raz dwa odpukać te słowa, że ja siusiaczkowa.:-D

Na week zaprzestaję brania suplementów. Zobaczymy jak dalej będzie dalej. Kurdę szkoda by było bo samą dietą to ja nic nie wskóram. Wydaje mi się, że powinnam więcej jeść to też nie będzie takich ekscesów.

Zakecona to już wiem dlaczego taki nick. :-D Ja mam proste włosy, nawet jak zakręcę to kilka godzin i proste. Zero jakiejś podatności.

Dorcia czekamy na Ciebie.

Wszystkim bez wyjątku miłego wieczorku. Buziaki.

Hej witam wszystkie dziewczyny również nowe:-)
Dziś byłam na badaniach i jestem mega szczęśliwa :-D:-D:-D:-D
Nasza Martynka(tak będzie sie nazywac) ma już 25cm długości i 525g czystej wagi nic między nogami nie urosło więc całe szczęscie.Dziś były ze mną również dzieci i były bardzo zadowolone a te komentarze:
mamo zobacz buzia ,nosek a i nóżki widzeitp... więc SUPERRRRRR:-):-):-):-) Z tej radości kupiłam dziś wanienke do kąpieli w kaji za 29zł taniej niż na allegro
Dorcia :-:)-:)-:)-:)-:)-(

Klaudia 2synków i córcia marzenie się spełniło ... ale mnie takie rzeczy pozytywnie nastawiają :)

powiedz też się starałaś o dziewczynkę napewno jest to męczące chyba i stresujące ? kiedy zaszłaś jeśli można spytać tzn.jaka metoda była Wasza ja marzę o córci dzień i noc ,że chyba zaadoptuje:)

Witam was drogie forumowiczki ;)

Czytalam was dzisiaj prawie caly dzien,dostalam adres tego forum od znajomej z ovufriend z linkiem czytanie zaczelam od 6321 strony i jak narazie przewertowalam sie do 6589 ale jak zobaczylam ze przedemna jeszcze tysias stron troche zwatpilam ze kiedykolwiek to nadrobie ;(

Tak w skrócie o mnie jestem świeżo upieczona mamusia slicznej coreczki. Vivien ma 4 miesiace i jest to moje pierwsze szczescie. Przy pierwszym dzieciatku nie planowalismy z mezem zbytnio plci bylo nam to obojetne z tego wzgledu ze mielismy juz jedno poronienie za soba w 17 tyg.

W planach na ten rok mamy kolejnego bobaska i tym razem ch ialabym dolomoc naturze i byla bym wam wdzieczna za numery stron na ktorych mogłabym znalezc typy jak postarac sie o chłopczyka.

Piranhia widze ze masz juz duze doswiadczenie i wszystkie dziewczyny radza sie ciebie ;) prosze pomóżcie

pozdrawiam was serdecznie

dziewczyny normalnie nie mogę dawno tak nie miałam śluz na 7cm i dużo dużo tego może jednak się wstrzeliliśmy w zasadzie przez przypadek :-D

Klaudia82 no gratuluję kochana zazdroszczę super wrażeń
ja to raczej nawet na chłopaka się pokuszę i jeżeli dziś faktycznie owu no się wstrzeliliśmy no oczywiście o ile cała reszta pójdzie gładko :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry