reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria
ucaluj Twoje szczescie :-) i suwaczek sobie usun :-) chyba ze juz na kolejna ciaze :happy2:

kurde ma ktos wiesci od Dorci? Ma ktos jej komorke?

a ja leze tak mnie kluje ta szyjka mocno.... Jakbym byla przed porodem :confused:

reklama
DZIEWCZYNKI.

dorcia prosila zebym napisala co u Niej..a wiec jest w Szpitalu na Oddziale Ginekologicznym, dostala dwie globulki dopochwowe na rozwarcie szyjki macicy, teraz czeka az zaczna dzialac i beda lyzeczkowac..:-( Psychicznie czuje sie dosc dobrze, choc bol w serducho na pewno jeszcze pozostanie :-( Ginekolozka podczas badania usg, powiedziala ze lozysko w ktorym osiadaja zdrowe zarodki normalnie na usg widoczne jest jako jajo- tudziez okragle a u Dorci niestety wyglada jak banan, jakby gorna czesc calkowicie sie zapadla. Zarodek wedlug lekarzy przestal sie rozwijac w 5tc. Nie widac nic procz paseczka na usg, ani serduszka ani zarodka..nic :-(Po lyzeczkowaniu pobiora jej material na hist-pat, po 2tygodniach ma byc wynik, no i jesli to zasniad to czekaja ja 2 lata przerwy w starankach, jesli nie - 6 miesiecy. Ale jest dzielna wiec bedzie dobrze !!! Musi !!Acha , jeden wycinek dostanie dla siebie, gdyz lekarze zaproponowali jej badania genetyczne - koszt dosc spory - okolo 800zł ale w domu na spokojnie po wszystkim Dorcia zdecyduje co dalej - czy podejmie decyzje o badaniach ( musialaby wycinek przetransportowac do Laboratorium do Krakowa Prokocimia ).

kiraa nie masz urojen !! mnie tez kiedys nekaly bole szyjki macicy, w pewnych cyklach byly wrecz nie do wytrzymania od owulacji do wystapienia @ - nigdy nie zdarzaly sie wczesniej.Czytalam wiele na ten temat ale nie dowiedzialam sie niczego poza tym ze moga je powodowac infekcje i stres :confused: Wieczorek masz wiec teraz porzadnie sie odstresuj !! A co do Dorci - wal do mnie jak cos :*

piranha dziekuje za mile slowa :)) przybilam Olci piatke a nawet dwie !! :D Dupka biore wiec juz dzis, mam nadzieje, ze wszystko sie wkrotce wyjasni,czy moge wziasc dzis dwie tabletki na raz ??

matik zinger !! mniam !! Ja dzis mialam gulasz z ryzem i salatka :))) Ale jutro chyba stripsy :D

oczyniebieskie aaaaaa :))) widzisz, ja jestem strasznie niekumata kobieta myslalam ze ogolnie piszecie o jedzeniu ananasow, ze szkodliwe !! W takim razie wszystko jasne i wszystko juz wiem :*

lilly dziekuje :D w koncu jakies dobre wiesci ze szkoly bo jak na razie to ciagle tylko uwagi w dzienniczku podpisywalam, w sumie wiec nie wiem skad to wzorowe zachowanie aaaaale liczy sie ze jest !!

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, dzięki za informacje o Dorci, cały dzień o niej myślę i strasznie mi smutno. Miały mieć z moją koleżanką wizyty w ten sam dzień 15 stycznia, miały obie ujrzeć serduszko swojego dziecka a tu takie nieszczęście (u tej mojej koleżanki to jednak nie było puste jajo płodowe ale zarodek zatrzymał się rozwojowo na 6 tygodniu, będzie się jednak starać kolejny raz jeśli okaże się, że problemem jest obecność przeciwciał w jej organizmie). Tu chodzi o pęcherzyk ciążowy? Pęcherzyk, w którym zamieszkała Kaja na wizycie w 8t5d wyglądał jak na zdjęciu poniżej (czyli właśnie jak banan co mnie wtedy okropnie stresowało bo powinien być okrągły lub lekko owalny), na kolejnej wizycie w 11 tc był już okrągły.

Zobacz załącznik 604526

Po prawej stronie w pęcherzyku jest Kaja a po lewej pęcherzyk żółtkowy.

Dorcia, jesteśmy z Tobą a z naszymi kciukami nie opcji by był to zaśniad, trzymaj się i wróć do nas jak najszybciej, niech już zacznie się nowy rozdział w którym to los wynagrodzi Ci to wszystko z mega nawiązką.

Nuuuśka, tak, weź dziś 2 tabletki na raz :tak:

Ostatnia edycja:
piranha nie wiem kochana czy to chodzilo o pecherzyk, Dorcia mowila ze lozysko bylo zapadniete na zdjeciu, wygladalo jak usmiech, miala wyslac zdjecie ale nie dostalam jeszcze :-( No i w srodku nic nie bylo, lekarka dosc dlugo robila badanie, ale dostrzegla tylko maly paseczek i sama nie byla w stanie powiedziec czy to pozostalosc po zarodku czy powstajaca infekcja.

Dziekuje, wezme dzis 2 tabletki wiec :*

Nuuuśka, pytałam bo łożysko powstaje podobno dopiero około 15-18 tygodnia ciąży, wiem, że to pęcherzyk ciążowy powinien być okrągły a wydłużony i spłaszczony czasem nie wróży dobrze, sama jednak zobacz jak kiepsko wyglądał pęcherzyk Kai (ginka przyznała rację gdy wprost ją o to zapytałam) i jak pięknie się zaokrąglił do kolejnej wizyty:

Zobacz załącznik 604531

Już my tu naszym kciukowym wsparciem zadbamy by to nie był zaśniad bo teraz to jest najważniejsze, nie wierzę w aż takiego pecha a Dorcia limit pechów wyczerpała na bardzo długi czas i teraz spotka ją tylko to co dobre, musi tak być!

piranha dostalam zdjecie, no i tu pewnie raczej to co zauwazylas slusznie o pecherzyk chodzilo - jest wydluzony, plaski tak samo jak zarodek ( a raczej niestety to co z Niego zostało :-().

Dorcia pytulam:-(
Piranhu umówiłam się na wizytę na jutro.Nie wytrzymam do 23 stycznia nerwowo. Chcę zapytać o te bóle brzucha oraz pleców poniżej nerek. Tak jakby rwa kulszowa czy coś. Idę na 8. Masz może pomysł o co warto byłoby jeszcze zapytać?

Ha ha przepis tajemnica specjalność męża ja też nie znam :)

P1110035.jpg

Załączniki

• P1110035.jpg
    P1110035.jpg
    37,5 KB · Wyświetleń: 55
reklama
Do góry