reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

a z tym ananasem to to nie może być poronne skoro lekarze przy in vitro polecają jeść ananasa to przecież nie poronnie dziewczyny ratunku:-D

Niuśka mi kolejną @ wskazuje na 6.02. na urodziny męża :) ups

reklama
piranha mam jedno cale opakowanie Dupka. Brac od dzis ? po ile tabl, kochana ?
z zebrania wrocilam napawana duma :D ilez sie pochwal nasluchalam !!! Ola ma wzorowe zachowanie, 5 z zajec zintegrowanych, 5 z angielskiego i 6 z religii wiec ma szanse na swiadectwo z wyroznieniem na koniec roku :D hura !!! Zuch dziewczyna, az wlasnego dziecka nie poznalam !!

matik zapomnialam napisac - ze ananas to owoc poronny to BZDURA !! :wściekła/y: Ananas to owoc zalecany w spozywaniu lub piciu w II fazie cyklu, ale rowniez we wczesnej ciazy, pomaga w zagniezdzeniu sie zarodka :-) Wiem o tym, bo sama go jadlam wlasnie zaraz na poczatku ciazy z Olusia, a mialam na prawde swietnego lekarza prowadzacego mnie od poczatku :blink:Takze matik - jedzmy ananasa ile wlezie !! ;DD juz uzupelniam tabele !!

STYCZEŃ 2014:

krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 20.01 ( 3 cykl starań )

LUTY 2014 :

matik2012 - termin @ 06.02 ( 9 cykl starań )
zakrecona - termin @ 09.02 ( 3 cykl starań )

Annette - termin @ 24.02 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)
małe liski ( sierpień 2014)

Ostatnia edycja:
dziewczyny tu jest mowa o ananasach niedojrzałych, w których miąższu i liściach znajdują się substancje wykorzystywane jako środki poronne (poza europą). Jeśli jeść to dojrzałe albo z puszki. Kij wie, na jakie świeże trafisz w markecie, nie mówiąc już o tym, że są zrywane niedojrzałe i pryskane substancjami konserwującymi na podróż do Europy. Jeśli świeży ananas piecze w usta, kąciki ust podczas jedzenia, to jest niedojrzały. Słyszałam też, że zalecane jest jedzenie ananasa ok. 2 tyg przed porodem, by przyspieszyć rozwiązanie, tak samo jak picie herbatki z liści malin. Ale to każdej z nas indywidualna sprawa czy je czy nie.

Co do ananasów to faktycznie lepiej je unikać, sok z liści i niedojrzałe owoce faktycznie mogą wywoływać poronienie, niebezpieczna jest zawarta głównie w niedojrzałych owocach bromelaina - może ona rozmiękczać macicę i zadziałać jak środek poronny.

Nuuuśka, skoro masz dupka to super, bierz od dziś dawkę 2x1 czyli taką standardową. Wielkie brawa dla Olusi, masz bardzo zdolną córeczkę i nie dziwię się, że rozpiera Ciebie duma, przybij jej ode mnie piątkę :-)

Witajcie, wrocilam, caly dzien i poprzednia noc mysle o Dorci.... Tak mi przykro... Mysle Dorciu, pamietaj ze jestesmy...

nuska
gratulacja zdolniachy :-)

a mnie caly dzien kluje szyjka, jakby ktos mi tam igly wbijal..... Nie moge doslownie chodzic, hm... Chyba urojona mam :baffled: i tak mnie boli, jechalam z pracy zamyslona o moim bolu i brakowalo mm a bym przywalila w auto.... W sumie myslalam juz ze przywalilam, ale ono odjechalo, wiec zjechalam na prawy pas, zeby sie uspokoic.... I ja slyszalam huk, to najlepsze, ale to byl chyba dzwiek hamowania.... Ohhh

ananasa bardzo łatwo sprawdzić czy jest dojrzały wyciąga się najbardziej środkowe liście :) a jak jest niedojrzały to mu nie chcą wyjść :-D:-)

Jam mam kilka nawet posadzonych i rosną ananaski :)

Oj oj Kira musisz uważać na siebie bo jak wylądujesz w szpitalu to nie będzie staranek :baffled:

A co dziś na obiadek robiłyście?
bo my robimy ala zingery z KFC :)

Ostatnia edycja:
Dorcia strasznie mi przykro, brak słów. Co to sie dzieje teraz, ciągle jakieś złe wiadomości. Tule mocno, trzymaj się, wiem że teraz nic nie jest w stanie Cie pocieszyć.Przesyłam tysiąc buziaków.

elmo co tam u Ciebie? Gdzie się podziewasz?.Daj szybko znać bo już się denerwuję. Przeczytałam że juz spakowana jesteś, ja jeszcze unikam tego jak ognia ale chyba juz czas na to, zresztą żeby potem nie latać w szoku to piej zrobić to wcześniej. Czekam na wieści.

Nuusia, gratulacje dla Oli, super zdolniachę masz w domu:tak:
zakręcona, jeździj ostrożnie, szczególnie w taką beznadziejną pogodę, ja wiem, że zamyślic się nietrudno...:crazy:
Matik, te zingery to takie hamburgery? kurcze, ja w kfc nieobeznana jestem :-D u mnie dziś była zupa dyniowa, przeglądalam zamrażalnik i miałam dynię jeszcze z października
Dorciu, jeszcze raz tulę Cie mocno, trzymaj się dzielnie kochana

ale mi tą rozmową o ananasach zrobilyście na nie chętkę, aż chyba muszę mojego A. wysłać do sklepu:-)

Elmo- czekam na wieści.

Matik- ale mi smaka narobiłaś! Dawaj przepis! proszę!

Ja zjadłam całe pomelo i mam ciążowy brzuch :p Dziś cały dzień w pracy. Nic ciepłego nie jadłam, a mam taaaaką ochotę. Na BigMaca mam ochotę. O tak....

reklama
zapomnialam napisac bo pytalyscie o Natana to wszystko dobrze wyciagneli mu juz ta sade z noska zeby mu pokarm dawac jak by nie jadl bo je od mamy ladnie a w nocy dawaja mu moje mleko w butli :) dzis zjadl troszke mniej bo 40 a tak pije 55 a z butli nawet dzis wypil 80 :) ma jeszcze tylko podlaczone kabelki do ekg a gdyby juz utrzymywal temperature ciala to by go wypuscili no ale jeszcze ma podgrzewane lozeczko bo jednak to tylko skorka i kosci;/ tluszczu w ogole;/

Do góry