reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakręcona, super wykres, trzymam mocno kciuki żeby się udało
Kira
, testy robię, ale to działania czysto obserwacyjne póki co. W tamtym cyklu przyszły za późno, więc robiłam je już po owu. Teraz jestem przed owu - kreska ciut ciemniejsza od tamtych, ale piku jeszcze nie ma. W ogóle to się stresuje tymi obserwacjami, bo nie wiem jak mam wyhaczyć moment owu już w tym naszym starankowym cyklu, tylko 2 razy w życiu czułam jajeczkowanie, a te zbijanie pH też mnie przeraża:eek:

reklama
No same zobaczcie :confused2: masakra ! :/
Wczoraj zmolestowalam Ł. jeszcze, jakos tak mnie naszlo, doszlam do wniosku ze moze cos tam popcha we wlasciwa strone :wściekła/y: ale dzis to samo, od rana plamienia :cool: Nie wiem co to jest, z czego to moze byc, na zmiane pikaja mnie jajniki, i ogolnie to sie zmarwilam bo temperatura oczywiscie dowalila w druga strone :no:

zakrecona alez piekny ten Twoj wykres kochana !! testujesz jutro jak pisala piranha ??

Dorcia u Nas tez dzis piekne slonce :eek:Ja nie powiem, podoba mi sie taka pogoda, ale jak pomysle ile robactwa dzieki temu nie wyginie to juz mnie trzepie na musl o wiosnie i lecie :wściekła/y:

kiraa watpie zeby u mnie bylo drugie podejscie jak u Ciebie, u mnie to caly czas wyglada jakby co dwa dni byla owulacja :laugh2: bo gory i doliny sie robia znowu. Martwi mnie to plamienie, mam nadzieje, ze uda mi sie isc w srode do gin bo okazalo sie wczoraj ze jestem sama w pracy, kolezanka ze zmiany sie ponoc rozchorowala wiec moze byc ciezko, ale nie mam wyjscia, raz ze chcialabym w koncu wiedziec co sie dzieje w srodku, a dwa musze sie jej spytac o te plamienia...juz myslalam, ze moze znowu mam nadzerke i to plamienie to stad ?

Hej dziewczynki moje tempka niby w górę ale brzuch tak czasami pobolewa

Niuśka do kitu z tą twoją tempką z fiksowała czy co? szok

Zakręcona piękny wykres widać jak pnie się w górę a mój kierunek dół :(

Ostatnia edycja:
[SIZE=-1]Dzień dobry :) Jejkuuu, ale naskrobałyście dziewczyny od wczoraj!

Nuuśka, już podaję termin mojej @ 19-20 stycznia
[/SIZE]. Widzę właśnie Twoją dzisiejszą tempkę, zwariowała jak pogoda za oknem...

Piranha, mam nadzieję, że Wy już wychodzicie z choróbsk, które się przyplątały, ściskam mocno i ślę zdrowe fluidki :) tak tak, widziałam tabelki ze statystykami co do odstępu od owulki, nie wiem dlaczego zapomniałam o tym :) pewnie dlatego, że gdziekolwiek się wchodzi na strony poswięcone planowaniu płci dziecka, to jako główne czynniki podają dietę i oczywiście właśnie odstęp...

Matik, dopóki tempka drastycznie nie spada trzymam &&&

krystianmartin, a może właśnie takie wyluzowanie jest potrzebne i kto wie czy się coś samo nie poprzesuwa i na spontanie nie zaskoczy :)

księżniczka, 9 miesięcy prób zamin się uda? wyrzucam to z głowy i zakładam, że nam pójdzie szybciej :) a co do temperatur, właśnie przeglądam inne wykresy, to ja jestem totalnie zimnokrwista, 36,1-36,2 ;)

zakrecona, ale śliczne te bransoletki koralikowe, je można ręcznie samemu zrobić?? i jaki piękny wykres, trzymam mocno &&&&

U nas tez słoneczko, a ja chce śnieg i mróz a nie deszcz!!!!

Elmo pochwal się, co kupiłaś dla Małego w Ikei, też się wybieram w przyszły weekend.

No wlasnie....sfiksowala i to porzadnie :/ nie wiem co jest grane a to plamienie tylko sprawia ze bardziej sie martwie :cool:

matik czy jesli @ do jutra sie nie pojawi, bedziesz testowac ??? ja wierze ze w koncu sie uda, masz tak ladny wykres ze nie moze byc inaczej !!

lilly i to drugi cykl staran , dobrze pamietam tak ? :)

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 16/17.01 ( 21 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Lilly78 - termin @ 19/20.01 ( 2 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( luty 2014)
milla ( marzec 2014)

kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
ania_g21 ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
niebiesko oka a jak twoja córeczka bo jest w wieku moich dzieci:) cieszy się czy smuci?
widziała już brata? :)

Niuśka nie wiem czy będę testować jutro bo nie mam testów a dziś wszystko zamknięte , zobaczymy jakoś się nie spieszę do tego

Ostatnia edycja:
Witam

Nuuuśka rzeczywiście cuś dziwny ten Twój cykl ale głowy do góry może to jest ten bezoowulacujny, który zdarza się co jakiś czas każdej z nas. Co do plamień na tak wczesnym etapie pjrzed @ to może przez leki i zioła ciut poszalały Ci hormony ja tak miałam w tamtym roku ale na wiosnę było to tylko w jednym cyklu a @ dostałam po 22 dniach a zawsze mam 26-28 nie prowadziłam wtedy wykresu więc nie wiem jak wyglądał.Ttrzymaj się będzie ok:-). Mi wydaje się, że jak często co 4 godz zażywam sudafed to opóźnia mi się owulacja i jest mniej bolesna ale sama nie wiem może tylko tak mi się wydaje.

Kiraa z tym Jonasem to ja tak właśnie uważam, że patrzy się na dzień w który rzeczywiście dochodzi najprawdopodobniej do zapłodnienia i na godzinę bo ten znak może zmieniać sie w ciągu dnia, i właśnie przy 0+12 patrzy się kiedy plemniczek zdobędzie jajeczko.

Matik ty masz udostępniony wykres bo ja go jakoś nie widzę ale trzymam kciuki za II kreseczki na teście.

Zakrecona Twój wykres wygląda mego ciążowo napewno się udało też kibicuję mocno

Idę bo gotuję obiad później sie odezwę Pa

Matik córcia cieszy się, ale tak na spokojnie, zresztą ona nie ma pojęcia co ją czeka, nie mieliśmy nigdy małego dziecka tak non stop w domu, do niedawna to ona była najmłodsza w najbliższej rodzinie. Ale córeczkę siostry ubóstwia i naprawdę super się nią zajmuje, jestem więc dobrej myśli. Wie, że kiedy Mały będzie w domu to na początku będziemy musieli się dotrzeć, poznać, ale to już duża dziewczyna jest i mądra. Najbardziej boję się o szkołę, teraz mam dużo czasu na ćwiczenie z nią tego, z czym gorzej sobie radzi, zobaczymy jak będzie potem. Ale nic, poradzimy sobie!

reklama
Niebieskie Oczy to super ja jestem jedynaczką i pamiętam że całą podstawówkę i nawet liceum błagałam rodziców o rodzeństwo :-D
Niestety nie posłuchali mnie :rofl2: ale za to mam bliźniaków :-)
Bardzo chciałabym się przekonać i poczuć jak to jest z 1 dzieckiem bo z 2 było roboty i jak pamiętam czasem rzadko zostałam z 1 to normalnie taki luz że nie wiedziałam co mam robić ;-) no i 1os. wózek który wszędzie wjedzie i jest leciutki :laugh2:
ot takie mam marzenie :rofl2:

Do góry