reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Zakrecona
dzieki ze pytasz kochana, wlasnie o Tobie myslalam :tak: gdzie sie podziewasz i jak tempka... Ah wiesz srednio powiem, malo sie odzywamy. Jutro pracuje wiec odpoczniemy od siebie, moze zasadzimy w nast tyg serduszko, jesli sie pogodzimy... :cool2:

Dziewczynki, jak myslicie czy moge isc z 4 ro latkiem do kina na film skubani? Nie bylam jeszcze nigdY z moim w kinie... A nie mamy z kim go zostawic... Tzn byl juz na porankach dla dzieci... Ten film trwa 90 min i jest opcja 3d...

i pytanie do mam jedynakow, ev ex jedynakow... Moje dziecko zazwyczaj bylo w stanie z pol godz bawic sie samo w swoim pokoju. Po powrocie od babci, ktora to siedzi z nim NON STOP i nie opuszcza go ani na 5 min, jest horror, nie jest w stanie sam nic zrobic ani 5 min posiedziec sam u siebie.... Ahhh dzisiejszy dzien byl horrorem.. Moze macie jakies rady...

reklama
Kiraa musialam troche odpoczac bo dzisiaj pierwszy dxien po urlopie prawie 2 tygodniowym ;-) a że koniec miesiąca i roku wiec cala sterta raportów,zestawien itp :-/
Cos czuje że jak sie będziecie godzić to wyjdzie z tego sliczna córcia:-D i tego Ci życzę :-*

Zakrecona
dzieki kochana zobaczymy, jak wyjdzie coreczka to jak damy jej na imie Zgodka :-)

ja jutro do pracy :cool2: po tak dlugim wolnym .... :cool:

hej ..pewnie mnie juz nie pamiętacie...zreszta tyle tu nowych starających sie kobitek...na poczatku wszytskego dobrego na nowy rok...oby nam przyniosł spelnienie marzeń...:-)u mnie temat ciązy wraca jak bumerang wiec zaczynam przygotowania ...i chciałam was drogie moje prosic o linki do suplementów oczywiście na dziewczynkę..(te linki na allegro co wczesniej były podawane przez dziewczyny jakos mi nie działają) a i o link do strony z bransoletkami (jony):-)...z góry dziekuję...
ps. gratuluję jeszcze raz wszytskim zaciązonym...dodajecie mi otuchy ze to działa...serdeczne dzieki :-) a poza tym witam nowe starające sie...fajnie ze nas przybywa i forum dalej zyje...piranio Ty jestes Liderem naszym wiec tez prosze o wspracie jesli bede go potrzebowala...pozdrawiam raz jeszcze i zycze wszystkiego dobrego

Kiraa mój też jedynak i nie ukrywam czasami myślałam że z wiekiem będzie lepiej a tymczasem mi się wydaje że jest bardziej absorbujący niż jak był mniejszy,jak jestem w kuchni cokolwiek robię to woła mnie, rzadko bawi się sam, jedynie jak ogląda bajki to może posiedzieć, a tak bawimy się razem. Wierzę że jest to męczące :-)
Milla to wygląda na to że może będziemy się starać w podobnym czasie :-)

Ostatnia edycja:
Mamuskamimi, ogromne gratulacje!!! Super, że co raz więcej ciąż na wątku:cool: Wierzę, że pozytywne fluidki działają i mi też przyjdzie całkiem niedługo z nich pokorzystać...
Czy są jakieś reguły na to ile dni przed owu występuje spadek temp?;>

dzien dobry :)

choc dla mnie nie dobry !!! Zupelnie nie dobry, wstretny okropny i zly od poczatku !! :no:

piranha czy TY to widzisz ????????????????????????? :baffled::baffled: No wlasnie, widzisz, na pewno widzisz. Kur** normalnie dzis sobie zaklnelam po pomiarze ! Szlak by to trafil.
Czyli owulacji jeszcze w ogole nie bylo, a tamten test znowu Nam zamydlil oczy. Fuck fuck !! jestem zla :dry::-(czemu choc raz jak cos zaczyna wygladac fajnie nie moze takie zostac do konca ???? Bylam naszykowana na skok, na prawde bo wczoraj wszystko od pasa w dol mnie pobolewalo, na pewno nie tak jak u Ciebie, ale jednak. A tu taki spadek :szok: I znowu dupa blada. Wydaje mi sie, ze to Estrofemu teraz sprawka, tylko i wylacznie, bo znowu zaczyna sie ciag poznych owulek a tego nie lubie :dry: eh, normalnie rece mi opadly, bo Nasze piekne, idealne serducho diabli wzieli. Co teraz ? testow mam jeszcze 4 wiec na dzis i jutro wystarcza potem to nie wiem. Zreszta mam ich juz dosc :no: albo sa jakies felerne albo rzeczywiscie za malo czule w kazdym badz razie wiecej ich nie kupie !!
Kurde tak mysle, ze ta wczorajsza wieczorna krecha mogla byc ciemniejsza od tej o godzinie 13 bo moze pik bedzie dzis ? Ach...do bani no. Nasze odstepy znowu nie zostana zachowane a mialo byc tak pieknie :-(
Jak Ty sie czujesz w ogole kochana ???

kiraa fuck !! widzisz to ??? no wlasnie, pascal chyba jak juz zamieni sie w Pascalke :wściekła/y:

mamuśkamimi podziwiam Cie za ta ilosc suplementow !! na prawde kochana :) patrzylam na Twoj wykres i lykalas tego mase wiec musi sie udac :D !! co do boli owulacyjnych to masz podobnie jak ja, ja tez czesto ich nie miewam :dry: co wcale niczego nie ulatwia niestety, ale na prawde super ze udalo sie wstrzelic i nie martw sie teraz tylko ciesz ze udalo sie w 3 - przewidzianym przez Ciebie cyklu zafasolkowac :D i na pewno bd z tego synus, zobaczysz :D !!

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Hej! Wracam do świata żywych, tego co wczoraj przeszłam nie życzyłabym nawet najgorszemu wrogowi, mega biegunka, mega wymioty, bóle brzucha i żołądka, gorączka, uspokoiło się dopiero w nocy, najgorsze było, że potwornie się odwodniłam, potwornie chciało mi się pić a nie mogłam bo od razu to zwracałam. Kaja przeszła to najlżej, Krzyś już gorzej a ja zdecydowanie najgorzej więc to jakiś wirus preferujący dorosłych.

ania, to chyba był ten sam wirus, wyjątkowe paskudztwo :-(

mamuśkamimi, ja łykałam Femibion Natal 1, mają podwójną dawkę folianów, niestety nie zawierają DHA ale zauważyłam, że DHA jest suplementowany zazwyczaj dopiero w II i III trymestrze, podobno przyjmowanie DHA jest szczególnie istotne w ostatnim trymestrze ciąży, ponieważ to właśnie wtedy u dziecka następuje najbardziej intensywny wzrost mózgu i rozwój centralnego układu nerwowego. Podobno od czwartego miesiąca ciąży DHA wbudowuje się w siatkówkę.

Nuuuśka, no właśnie zerknęłam na Twój wykres i zmartwił mnie spadek a jeszcze bardziej ten lejący, przezroczysty śluz, w FL nie powinien tak wyglądać :-(, trzeba nam było jednak nie poprawiać i zostawić margines. A może przyjmą Ciebie dziś na USG i zobaczymy co jest grane? Od razu podpatrzy się jaka jest grubość endo. Co do testów to rób jeden dziennie wieczorem by starczyło na 4 dni, a może uda Ci się zakupić 30-tki w aptece?

Ostatnia edycja:
reklama
piranha nie maja mnie gdzie przyjac kochana bo moja lekarka jest dalej na urlopie :-( ide do Niej w srode, bo dopiero wtedy wraca,a u Nas nie ma nikogo wiecej niestety. Szlak !! :no: sluz lejacy sie zaznaczylam kochana na szybko, nie przygladalam sie zbytnio, w ciagu dnia zmienie, bo watpie tez by taki byl :blink:
no wlasnie trzeba Nam bylo nie poprawiac, ale kto to wiedzial ? w zyciu czegos takiego bym sie nie spodziewala :baffled:
Mowisz 1 dziennie wieczorem ? u nas w aptece nie maja testow owu, juz kiedys probowalam dostac :/
Tylko powiedz mi czy teraz bedzie to adekwatne jesli bede robi wieczorem ? a moze bezpieczniej np o 16 ? bo wieczorem pisalas ostatnio ze jest najwiekszy poziom LH z tego co pamietam kochana:blink:
Matko biedna jestes Ty !!!!! ale najwazniejsze, ze juz lepiej sie czujesz kochana, choc to wyjatkowo dokuczliwy wirus skoro upodobal sobie Was wszytkich :dry: Widzialas wczorajsze testy w tym ten wieczorny ?

Ostatnia edycja:
Do góry