reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

matik ciesze sie, ze sie odezwalas !! :) a czemu robisz testy owulacyjne ? Nie chcesz zasikac ciazowego ? :happy2: temperatura stala wiec bardzo ladnie, oby tak dalej sie utrzymywala, i Nowy Rok i dla Ciebie kochana sie dobrze zaczal bo grono Naszej staraczkowej listy znowu zaczyna sie ladnie zmniejszac.
Dorcia odetkala to, co bylo zatkane i w ciagu ostatnich dwoch tygodni dwa poztywne tesciory - super tylko tak dalej :)

maggie a kiedy TY kochana zaczynasz staranka ?

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka no właśnie nie wiem, za miesiąc mam zabieg i nie wiem czy tak od razu można hmmm zastanawiam się :-) bo akurat po zabiegu potem dostanę okres a potem będa dni płodne idealny czas ale sie waham

Mamuskamimi moje gratulacje kochana.Alez sie ciesze ze coraz wiecej zaciążonych. To teraz czekamy na usg zeby nuba podglądac :tak:
Gorgusia nie pamietam czy tobie gratulowalam, ale jak tak to i tak jeszcze raz gratuluje :tak:
Teraz kciuki za wszystkie starajace &&&&
Pirania jakas wirusowka wstretna panuje. Moj Olis miał jakos 2 tyg przed swietami. Wymiotowal wieczorem 5 razy i brzuszek go bolal. 2 dni pozniej ja od rana biegunka a potem wymioty. W przedszkolu kikkoro dzieci mialo tez. A moja znajoma z Olsztyna ( tez na bb pisze) z małą w szpitalu laduje co kilka dni.Zaczelo sie jak nam tylko troche wczesniej ale tak mocno ze co im przejdzie i wypuszcza ze szpitala to znow wracaja :-(

Ech jak ja bym chciala starac sie juz !!!:-D

Hej

Mamuskamimi
serdeczne GRATULACJE!!! Spokojnej ciąży.

Elmo, Macy tak już za dwa m-ce. Mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieni. Ciesze się ale też i trochę boję czy wszystko wyjdzie tak jakbym chciała:zawstydzona/y:

Kira wielkie dzięki za tą rozpiskę już sobie wydrukowałam i od dzisiaj z M łykamy te wielgachne tablety. Mało mi w gardle nie stanęły. A napisz mi co ten acard powoduje.

Piranha zdrowia zdrowia i jeszcze raz zdrowia dla wszystkich domowników.

Ania 21 a Ty kiedy startujesz??

Dziewczyny dzięki, buziaki dla Was :-)

Piranha -
dzięki kochana, ojej czyli też się zaraziłaś tą wstrętną jelitówką :-( pocieszające tylko to, że jak pisałaś intensywny, ale krótki wirus więc trzymam kciuki abyś już za chwilkę poczuła się lepiej. Jak się lepiej poczujesz poradź mi jakieś fajne witaminy ciążowe z DHA najlepiej ?

Nuuuśka - tak w cyklu były dwa serducha a w okolicach owulki tylko jedno więc nie bardzo chłopczykowo to wyszło, ale mężasty był w pracy ciurkiem 2 tyg. przed starankami i tak to wyszło. Miał sam podziałać;-) ale coś kręci i teraz twierdzi, że nie pamięta bo zarobiony był;-) zakładam, że tego nie zrobił i plemniory osłabione były pewnie. A u Ciebie wszystko zgodnie z planem, super !!!

Tak ogólnie z chłopczykowych starań to: wielomiesięczna dieta, suplementów masa, było po pełni chyba 4 dni, mężasty też suplementy brał, w okolicach owulacji ph ok 8 podbijane sodą i soda do picia w okolicach owulacji więcej, guajazyl w sporych ilościach.

Ten sex po 2tyg. przerwie mnie martwi, no i nie wiem dokładnie jak się wstrzeliłam z ta owulacją bo bólu owulacyjnego o dziwo nie miałam, dziłalismy po ok 20 h od piku. Zresztą u mnie jakoś tak się składa, że w szczęśliwych cyklach nie mam bólu owulacyjnego. No i w tym cyklu miałam ładnych kilka dni mooooorze śluzu płodnego jak biało jajka, taki śluz w takich ilościach to miałam chyba z 10 lata temu.

Mam nadzieje, że mimo wszystko udało się i będzie synuś, ale na razie to liczę na to, że jutro kreska będzie ciemniejsza.

Jakoś tak intuicyjnie po owulacji zrezygnowałam z diety chłopczykowej, jadłam wszystkie świąteczne potrawy, ciasta, teraz delektuje się zwykłym chlebem z żółtym serem ;-) a jutro kupuje mrożone truskawki i zrobię koktajl z mlekiem :-D

Buziole

Kobietki mam pytanie:)

Moj maz bierze antybiotyk augumentin. Po jakim czasie od ostatniej tabletki mozna zaczac sie starac? Po ilu dniach?

Piranju
zdrowka, ja Cie krece ale zaczeliscie nowy rok :wściekła/y:

mila
acard powoduje lepsze wgryzanie sie bejbika, brany po owu. Predysponuje do plci zenskiej , ale brany przed owu moze wydluzac 1 sza faze cyklu... Wiec ja narazie nie biore...

ania
mozecie sie starac normalnie

aniag
a dlaczego nie mozecie starac sie juz :cool2:

nuska
testy sliczne, zycze za 2 tyg podobnych

Witajcie

Piranhu kurcze co za wstretne chorobska :wściekła/y: życzę Ci aby ten rok byl juz bez chorób Juz swoj limit wykorzystałas i teraz musi byc juz lepiej

Nuuska to za Pascala &&&&&&
Dorcia fajnie ze trafiłas na kompetentnego lekarza i że juz Cie nie boli Oby tak dalej :-)

Kiraa jak tam sytuacja z M?

Gorgusia a u Ciebie jak z M i rodzina? Mam.nadzieje ze juz ok bo jak nie to....
:wściekła/y:

Elmo Ewelin dziewczyny juz nie moge sie doczekać jak będziecie wklekac zdjecia swoich skarbow:-)

Mnie dalej katar meczy a do tego zjadłam dzisiaj bigos i brzuch mnie boli :-(

Milego wieczoru

reklama
Mauskamimi
no to tylko kciuki zaciskac przy takich przygotowaniach nie ma sily... A powiedz mi tak z ciekawosci bo macie 2 coreczki, czy Twoj M wykonuje jakas prace w sensie ze ma ciagle wibracje lub inne czynniki uszkadzajace plemniory?

Do góry