reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka, no to jeśli ten śluz taki nie był to może jest szansa na duży skok jutro w górę? :-) Jaka szkoda, że nie możesz iść na USG, rozwiązałoby to wszystkie wątpliwości. Myślę, że gdy zrobisz 1 test dziennie to piku nie przegapisz gdyż u Ciebie poziom LH utrzymuje się przez 2-3 dni ...może tamten pik był za słaby i nie doprowadził do pęknięcia pęcherzyka? Masz rację, rób o 16-tej :tak: Nie widzę fotki w tym poście, w którym piszesz o wstawieniu zdjęcia testów.

reklama
piranha kochana strona 7560 godzina 18:52 :-p wkleilam post z dwoma zdjeciami testow owulacyjnych , widzisz teraz ? bo sprawdzalam i sa widoczne normalnie :tak:
Ok to bede robic jeden dziennie poki co o 16, mysle,ze to bedzie najbardziej miarodajne, bo ani nie wieczorem ani nie rano - w srodku dnia wiec powinnysmy trafic jak cos jest jeszcze przed Nami.
Co do skoku, wiesz co ja mysle ? ze skok bedzie jutro, bo przewaznie u mnie jest tak jak zerknelam na poprzednie wykresy ze przed glownym spadkiem owulacyjnym jest jeszcze jeden, czasem dwa wyrazne i dopiero ten 2-3 jest wlasciwy. Zauwazylas to ? :shocked2:Ale w tym momencie wczorajsze i przedwczorajsze serducho bedzie juz kompletnie nieprzydatne prawda ?

A TERAZ WIDZISZ ? WKLEJAM PONIŻEJ :

test 1.jpgtest2.jpg

Załączniki

• test 1.jpg
    test 1.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 43
  • test2.jpg
    test2.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Witajcie

Dziś znów zrobiłam test, ale kreska taka sama, teraz jak już test wysechł to może ciut ciut mocniejsza, zobaczę jak się rozwinie sytuacja po weekendzie jak kreska będzie kiepsko ciemnieć to we wtorek zrobię bete. Dziś nie mam szans na to bo aż do 18 w pracy jestem :baffled:

Kiraa - mój mąż nie wykonuje zawodu, który mógłby wpłynąć na jakoś plemników, nie przegrzewa jąder, jedynie raz w tygodniu jedzie ok 200km a tak to biega kilka razy w tygodniu, pływa raz tygodniu, nie pali, pije alkohol okazjonalnie. Myśle, że te nasze dwie córy wynikają z tego, że moje naturalne ph to 4 i z tego, że zmajstrowaliśmy je pierwszą córe 3 dni przed owulką, a drugą 2 dni przed - więc plemniory jednak silne i wytrwałe :-D Moje ph podnosi się lekko w okolicach owulacji do ok 5,5 więc musiałam je podbijać sodą i wtedy mam ph ok 8,5
Piranha - Super, że czujesz się już dobrze, a zatem rzeczywiście paskudny ale na szczęście krótkie wirusisko. Z tymi witaminami DHA zostawić na później tak ? a później jakie konkretnie łykałaś z DHA ? Juz myślę o witaminach bo chcę zbilansować je nieco po tych typowo chłopaczkowych.

Nuuuśka - no kurcze coś się jednak poprzestawiało, ale nie martw się nawet jak się owulacja przesunęła to nie oznacza, że za chwilę się nie pojawi, będzie dobrze !!!!

Pozdrawiam

Nuuuśka, teraz widzę fotki, w tamtym poście z 18:52 nie widziałam ich, poniżej screenshot z mojego monitora :-)

Zobacz załącznik 602029

Faktycznie ciemny ten test, tamten pik LH mógł być za słaby bo coś krótko jak na Ciebie utrzymał się wysoki poziom LH dający test pozytywny, strasznie jestem ciekawa co pokaże dzisiejszy test o 16 ...szkoda, że znów pod górkę :-(, jednak bez monitoringu to trochę strzelanie w ciemno.

mamuśkamimi, z uwagi na dietę chłopczykową warto w pierwszym trymestrze przyjmować podwójną dawkę folianów, polecam więc Femibion Natal 1, od 13 tygodnia łykałam Femibion Natal 2 z DHA, gdy hemoglobina mi poleciała w dół to przeszłam na Prenatal Classic + Prenatal DHA.

Mamuśkamimi, weź te testy schowaj głęboko do szafy bo niepotrzebnie się stresujesz! Ja miałam w dniu @ bladziocha, następnego dnia jeszcze większego, w sensie jeszcze mniej było widać, może dlatego że testy innej firmy? W każdym razie więcej już nie robiłam i Tobie radzę to samo :tak:

Nuśka, Kobito ja za Ciebie trzymam mega mega kciukory!! Jak ta wredna tempka mogła Ci zrobić coś takiego??? :wściekła/y: Ale nie trać nadziei, działajcie dalej!

Matik, kiedy się spodziewasz @ wg FL? A raczej kiedy się NIE spodziewasz ;-)?

Piranha - tak zrobię, dzięki :tak:

araki -masz rację, niepotrzebnie się nakręcam, mam jeszcze dwa testy, zrobię je za kilka dni i koniec z testowaniem :tak:

piranha no wlasnie, wlasnie. Tez jestem ciekawa, bez monitoringu to na prawde masakra :-(nic nie wiadomo, nic nie da sie przewidziec...ach szkoda gadac. Mam nadzieje, ze dzisiejszy test cos pokaze, jesli nie moze po prostu trafil sie cykl bezowulacyjny ? nie wiem sama. Ale w kazdym badz razie nawet jak pomyslimy trzezwo i owulacja bylaby jutro, kurcze chyba nie oslabilysmy tak tych Łukaszowych zolnierzy nie ?? :-D Bedzie dobrze, co Nas nie zabije to Nas wzmocni !! :-)dobrze mowie nie ???? :D nie ma co sie smucic, utre w koncu nosa tej wrednej temperaturze !! Z Twoja pomoca oczywiscie !!

mamuśkamimi och u mnie to chyba tak zawsze wiesz ??!! jak nie urok to wiadomo co, mialo byc dobrze a wyszlo jak zawsze :dry:

araki ta moja tempka na prawde jest wredna !! Ale ja sie jej nie dam, nie ma opcji :p

Ostatnia edycja:
według testu owu wczoraj powinien być

ARAKI

normalnie jeżeli owu jednak była z godnie z terminem to wrednej termin jest na 6.01.2014 :no:

więc lada dzień wszystko się okaże dziś 37.02
Choć brzuch boli okresowo tzn jajniki dość mocno od zeszłego tygodnia , może to jednak torbiel boli hm jak zawsze wszystko się okaże

mamuskamimi , gratuluje serdecznie !!! trzymam kciuki za chlopaczka , u mnie podobnie było z ph , soada zdziałala cuda , podbiła ph do góry i mam synka - może powinnam mu dac na drugie Soda :-D

Matik , &&&& dla ciebie :)

reklama
Cześć Kobietki!
Mamuśkamimi gratulacje, to prawda, że ten grudniowy czas naprawdę jest magiczny. Dorcia, ciebie też się to tyczy. Czekamy na info po pierwszych wizytkach. Mamuśkamimi kiedy obstawiasz, że była owulka?
Ja też łykałam Femibion natal 1 a potem Falvit Mama + omega3, które zostały mi ze staranek i dużo ryb. W sumie zrobiłam 2 testy ciążowe. Tempki już nie mierz, bo się bedziesz stresowała jak Mar-chew bodajże.
Któraś wspominała o teście z sody, można robić od 10 tyg, można też obserwować owłosienie na nogach.

anias2 najlepiej odczekać 72 dni po antybiotyku, tyle trwa pełny proces spermatogenezy. Ja miałam podobną sytuację. Zakładaliśmy, że zadziałamy w kwietniu lub czerwcu, maj był dziewczynkowy. W kwietniu mąż się rozchorował i brał antybiotyk, lekarz mówił, żeby odpuścić całkiem w tym cyklu, albo jeśli bardzo chcemy i czasowo się wstrzelimy to odczekać 3 tygodnie po skończeniu antybiotyku.
Kiraa u mnie dziewczynka miała być Jagoda, Jagódka :-)
czarna-perła witam, z chęcią wkleiłabym ci całą rozpiskę na dziewczynkę, ale ja chłopczykowa. Dziewczyny wklejcie różowy przepis.
Piranha dobrze, że już lepiej z tobą, wyobrażam sobie przy dwójce chorych, ty sama chora, musisz się męczyć. Współczuję.
Ja wczoraj miałam fatalny wieczór, chyba ciśnienie mi skoczyło, oko mi skakało, głowa mnie rozbolała i pokładałam się. W końcu wzięłam apapy do papy, przespałam się 2 godziny i przeszło, ale wystraszyłam się.
A w Nowy Rok porobiłam zakupy dla małego na wyprzedażach online w C&A, smyku i 5-10-15, duże mają przeceny, zaoszczędziłam. Polecam. Pozostałe zakupy mam zamiar zrobić na allegro w hurtowni.
Elmo, Ewelin trzymajcie się i wytrzymajcie jak najdłużej w dwupaku. :-) Aha, ile wydałyście na wyprawkę oprócz wózka i łóżeczka?

Ostatnia edycja:
Do góry