reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

mamuśkamimi- GRATULACJE ogromne! Super!

Ewelin- ja synka urodziłam dzień po swoich urodzinach :) Cudny prezent! Trzymam kciuki za trzymanie się w dwupaku &&&

Dorcia- nie boli Cię? Dobrze,że trafiłaś na właściwego lekarza. Będzie dobrze :tak:

Nuśka-&&&&

Piranha- dzięki za dawkę spokoju. Objawów nasilonych nadal brak, ale faktycznie....ja na hormony nigdy kiepsko nie reagowałam. Przed @ nie bolały mnie piersi. Musi być ok.

Dziś sobie w chińskie kalendarze patrzyłam....według nich to ja na córę nie mam szans.... wierzycie w to?

reklama
Mamuśkamimi, gratulacje!!! Ale fajnie Nowy Rok rozpoczynasz. :tak:
Ewelin, ten ból krzyżowy był tylko raz? Nie masz innych objawów? Mnie bolało tak w ciąży przy zapaleniu dróg moczowych - też myślałam, że to skurcze. Nawet mnie pod ktg podłączyli. Ja mam synka z 12 lutego. :-) Już niedługo. Nie mogę się doczekać zdjęcia Twojej księżniczki. :-)
Nuśka, no to teraz kciuki zaciśnięte. :-)
Krystianmartin, a Ty gdzie sie podziewasz?
Dorcia, o żesz miałaś przeżycia. Może nerka jeszcze nie pracuje dobrze przez ten kamień? A może nadal coś tam jest? Ważne, że teraz trafiłaś na dobrego lekarza i będziesz nadal się u niego leczyć.
Milla, że jak, że już?? Ło matko i córko.:-D
Gorgusia, kalendarz chiński to bzdura. U mnie sprawdził się w 50% czyli pewnie tak, jakbyś rzucała monetą. Nie myśl o tym.

Ewelin dziękuję ...nie jest źle ! Jak na razie nic nie boli...oby tak pozostało !!!
Mówisz o skierowaniu na cesarkę ? Sąsiadka miała taką karteczkę ze wskazaniem do cesarki już w 7 miesiącu...ale nie wiem czy wszędzie tak jest !
Trzymam kciukaski !!!

Elmo kochana trzymam kciuki ...już tak niewiele Ci pozostało do przytulenia do piersi synusia !!!
Niestety ciąża mimo że pięknym jest przeżyciem potrafi nieźle dać w kość !
Ja chyba odetchnę jak zobaczę na USG że z fasolką wszystko w porządku..porobię badania i wreszcie będę mieć kartę ciąży !!! A to jeszcze dwa tygodnie :shocked2:
Duża buźka dla Was !!!

Macy kochana mam zastój w tej nerce ...ale w samej nerce nie ma nic co powodowałoby zastój ale pewnie jest coś nadal w drogach moczowych. Jeśli zastój nie minie będę mieć założony cewnik DJ w przewód moczowy...to odbraczy nerkę....a jeśli to nie pomoże to nefrostomia ...ale nie ukrywam że wolałabym tego wszystkiego uniknąć !

Gorgusia jak samopoczucie ?
Wiesz dobry lekarz to połowa sukcesu...podobno ! Nie ukrywam że wolałabym się z nim nie widzieć 8 miesięcy ...ale niestety przy kamicy będziemy się często widywać !
Mnie dzisiaj coś lekko mdli...zwłaszcza po jedzeniu...myślisz że to ciążowe mdłości ?
Będziesz kochana robić test na płeć z sody ? Nie pamiętam kiedy najlepiej go robić ale chyba koło 10 tygodnia....wierzysz w to w ogóle ?

Ostatnia edycja:
Dorcia- ciążowe! Pewnie,że tak! w końcu jesteś w ciąży :tak:
Ja mam mdłości rano, a później tylko jak widzę kawę, kapustę, cebulę, czosnek....
Truskawek chcę! Chyba mrożone kupię... kolejny smak taki jak z Kaculkiem.

Mamuśkamimi, ale super wiadomość na rozpoczęcie roku!!!! WIELKIE GRATULACJE!! Jak widzisz drugą krechę bez przypatrywania się to tym bardziej! Super super!! To teraz kciukamy za synusia! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Elmo, Ewelin - wow, to Wy zaraz rodzicie! :szok::szok: Ja mam termin w same Święta Wielkanocne, ciekawe czy mała pisaneczka dotrwa, czy przyjdzie na świat wcześniej ;-)

Dziewczyny - Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!! Mamuśkamimi pięknie rozpoczęła mam nadzieję wielką nieprzerwaną serię II kreseczek i tego Wam życzę najbardziej!! A Ciężaróweczkom i pozostałym Mamuśkom - coby Wam szkraby za bardzo w kość nie dawały :tak::tak::tak:

Daria, u Ciebie wszystko ok? Dawno nie pisałaś...

mamuśkamimi ale superasnie !!! :D widzisz, zakladalas ze teraz sie uda i sie udalo :D Wielkie, ogromne gratulacje !!!! :-)

elmuś hehe dziekuje ale masz racje - strasznie leca te moje cykle az sama nie dowierzam :wściekła/y:

kiraa ja kiedys mialam konto na ovufriendzie ale powiem Ci, ze dla mnie to nic specjalnego. Wiadomo, wiele dziewczyn zachwala ale u mnie niestety zawsze pokazywalo owulacje w zlym dniu niz byla potwierdzona i nigdy nic sie nie zgadzalo. Enpr dla mnie jest bardzo fajny i przejrzysty wiec juz nie kombinuje :blink:

gorgusia jak nie masz szans jak ja tam widzialam ze to dziewczynka !!! :D nie wierz w te glupoty kochana wedlug Niego moja Ola powinna byc Olkiem ;-)

macy dziekuje za kciukaski - przydadza sie na pewno bo znowu godzina 0 wybila :happy2:

Dorcia Nuuuśka to tu za niedlugo korzenie zapusci jak tak dalej pojdzie :-p

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Nuuśka ten rok ...nowy rok....będzie i dla Ciebie szczęśliwy....zobaczysz !!!
Właśnie oglądam porody na TLC..........mam łzy w oczach jak się rodzą takie maluszki !

Dziewczyny baaaaaaardzo dziękuję za gratulacje :-) Jak już pisałam jakoś nie dowierzam i wciąż gapię się na ten test :-) krecha jest gruba ale jasna i widać ją bez problemu.

Nuuuśka rzeczywiście obstawiałam że skoro pierwszą córę ustrzeliliśmy w pierwszym cyklu, drugą w drugim cyklu to trzecia dzidzia musi być w trzecim - no i wszystko wskazuje na to, że się sprawdzi :-D A jak Twój teścior o 13 ? Przytulasy po pracy były ? Trzymam cały czas za ten cykl &&&&&&&

Ja to pewnie się uspokoję, jak na usg zobaczę maleństwo.

Dorcia - to dobrze, ze już Cię nie boli i żeby tak zostało !!!!! Pisze spokojnie bo taki mały zakres objawów w przeciwieństwie do poprzednich ciąż daje mi jakieś obawy, ale mam nadzieje, że jeszcze wszystko przede mną.

Ja tu narzekam na brak objawów a Ewelin i Elmo już ich mają dość i wcale się nie dziwię bo końcówka ciąży nie należy do najprzyjemniejszych, trzymajcie się kobitki, już niebawem będziecie tulić swoje maleństwa.

Trzymam kciukasy za wszystkie z Was !!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Mamuśkamimi, dobra teoria. :-)
Dorcia, no pewnie, że ciążowe. Sama chciałaś. ;-) A może w tej nerce jakieś złogi czy coś?

Do góry