reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej dziewczynki

Wstalam choc bylo ciezko, po tylu dniach wolnego, na szczescie pocieszam sie, ze tylko dzis i jutro i znowu 3 dni wolnego :-)

piranha Slonce nie bylo za pozno :D odczytalam Twojego sms-ka jeszcze przed zasnieciem ;-) Nie poprawialismy dzis rano, temperatura taka hmm..no niby poszla w gore, ale nie wiemy jaka byla wczorajsza wartosc, wydaje mi sie, ze owulacja moze byc dzis, bo od rana jakos tak pobolewa mnie wszystko na dole. Powiedz mi czy jesli dzisiejszy tescior kolo 14 nie pokaze nam piku ( a zeby nie pokazal !! ) tylko jakas tam slabizne, to czy poprawiac po pracy, czy wieczorem ? Bo mowilas ze wieczorem moze byc juz za pozno, wiec wykombinowalam, ze w razie czegos Ola na swietlicy posiedzi 30minut dluzej w slusznej sprawie a my od razu po pracy pedem do domu na seksowanie ;D

kiraa trzymam kciuki zeby sprawa z M. sie uspokoila. U kazdej z Nas sa chyba czasem gorsze dni, Ł. mnie czasem tak wkurza i potrafi jak nikt wyprowadzic z rownowagi, ze gdyby nie moje trzezwe myslenie, pewnie za kazdym razem pakowalabym manele i sru. Do wrozki kiedys chcialam isc, ale sie balam :-( Chyba balabym sie uslyszec ze cos sie nie uda, ze stanie sie cos zlego, albo ze np juz nie doczekam sie malenstwa, a podejrzewam ze cos zlego moglabym uslyszec, a tego chyba boje sie najbardziej wiec poki co wrozki omijam szerokim lukiem :blink:

mamuśkamimi testowalas ?? :D trzymam mocno &&&

matik halo halo co tam u Ciebie ? Zblizasz sie rowniez juz wielkimi krokami do terminu @, jak tempka ?

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
reklama
dorcia mialam pisac kochana - naciagnelam 1cm i w zupelnosci wystarczy mi ta ilosc, wiecej byloby nie wskazane, chyba Ł. by sie utopil :wściekła/y:

piranha dzwonilam do laboratorium i TSH niestety poszlo w gore od ostatniego miesiaca mimo zwiekszenia dawki eh...nie jakos dramatycznie ale z listopadowego 2,05 teraz wynosi 2,53 :dry: po poludniu bedzie moj lekarz wiec sie przejde do niego ale nie podoba mi sie to.Czy to moze bardzo Nam utrudniac sprawe ?

Nuuśka ja nawet tak szczerze to całego tego centymetra nie aplikowałam...bo nic nie czułam...mieszałam sodę i ile się nabrało na palec tyle było. Pressed polecam wszystkim którzy nie mogą ściągnąć np. obrączki z palca....poślizg idealny !!! ALbo dla pozbycia się wroga...na bank wybije sobie zęby !!!:-D

Dorcia
trzeba podac do miedzynarodowej izby lekow, dodatkowe zastosowanie pree sedu :-)

nuska
ja bym nie poprawiala jesli zalezy mi na Pascalku, no chyba ze tfu tfu owu mialby byc pozytywny
a slusznej sprawie moje dziecko tez przed telewizorkiem samo siedzialo :zawstydzona/y: wiec Ola kiedys zrozumie i panie ze swietlicy tez :-D

ksiezniczko
musze dokladnie sprawdzic i dam Ci znac jak otworze opakowanie replensu

Hej! Jednak to była jelitówka, minęły 2 dni i teraz Krzyś od 5 rano wymiotuje, przed chwilą już 4 raz, oby przeszło tak szybko jak u Kai :-(

Dorcia, Tobie kamień z nerki a mi z serca - niech już to dziadostwo przestanie Ciebie męczyć byś mogła cieszyć się bez bólu swoją ciążą, czuję, że już będzie lepiej i super, że trafiłaś wreszcie na dobrego lekarza.

Milla, owu powinna nastąpić 24-36h (czytałam też o przedziale 16-32h) od piku LH, to jak długo test będzie pozytywny wynika z poziomu LH i szybkości opadania tego hormonu, nie ma to już żadnego znaczenia. Gdy USG lub tempka nie potwierdzą owulki to warto robić nadal testy, gdy pęcherzyk nie pęknie pod wpływem LH to często organizm robi po kilku dniach kolejne podejście i inicjuje kolejny pik LH.

Księżniczka, dużo zdrówka, przeziębienia sprzyjają poczęciu córeczki :-) Gynoflor zawiera bardzo mało estriolu, nie ma to wpływu na płeć.

Nuuuśka, wszystko pasuje, owulka właśnie ma być dziś :tak: - rano lub po południu wedle moich obliczeń :-), zależy czy pik był wtedy w nocy czy nad ranem. Wczorajsze działania wieczorne były idealne pod względem odstępu i to był najpłodniejszy moment, działania w dniu owulacji a już zwłaszcza po pęknięciu pęcherzyka niosą już mniejsze szanse na ciążę. Ja bym już nie poprawiała - już nawet nie chodzi o to by nie kusić O+12 :-D bo płeć odstawiliśmy na dalszy plan, macie super odstęp, wstrzeliliście się z serduszkiem idealnie a warto zostawić sobie margines gdyby jednak ten pik nie doprowadził do owulki i miałby być kolejny, ja jednak czuję, że dziś będzie już po owulacji :-) Szkoda, że nie możesz iść dziś wieczorkiem na USG, gdyby pęcherzyk wciąż tam był to wtedy wieczorne poprawiny :-) Szkoda, że to TSH wzrosło, może organizm przyzwyczaja się do leku bo mamakaja miała identyczna sytuację czyli wzrost po zwiększeniu dawki :-(, ciekawe co Twój lekarz powie.

kiraa mnie juz kochana nie zalezy az tak na Pascalku - najbardziej zalezy mi na dzidzi :blink: plec juz zeszla na dalszy plan bo za dlugo to wszystko sie ciagnie i trzeba bylo zmienic tor dzialania :zawstydzona/y: A Ola to juz przerabiala i godzinne kapanie sie jak trzeba bylo :-D madre dziecko da sie na wszystko namowic w slusznej sprawie :-p

piranha no wlasnie szkoda, ale nie mam nawet do kogo :/ moja lekarka dalej ma urlop, ta druga tez, i obydwie dopiero beda w przyszlym tygodniu :-( a co zrobic kochana jesli dzisiejszy test bedzie juz negatywny co by potwierdzalo Nasz wczorajszy pik ? tez nie poprawiac ? wiesz co, sadze ze jesli owu mialaby byc to wlasnie to to, bo dzis juz 17dc, nie sadze by jeszcze pozniej sie obudzila :-p Co do tsh. nie wiem kurcze czemu znowu tak sie dzieje. W pazdzierniku przeciez spadlo ladnie do poziomu 1,46, miesiac temu 2,05 a teraz 2,53 :dry: do kitu kurcze, sama jestem ciekawa co powie, czy zwiekszy dawke czy po prostu przepisze mocniejszy. W piatek wzielam skierowanie do Poradni Ginekologii-Endokrynologicznej w razie czegos, tesciowa zapisze mnie tam na termin bo mysle ze jesli teraz sie nie uda, warto skonsultowac sie z kims jeszcze,. jesli chodzi o moje wyniki tarczycowe, bo pokrecone to wszystko sie robi.
Czy zmienic juz jakies leki ? Acard zaczac brac ? Dzis ostatni raz wezme Oeparol i potem juz dopiero od kolejnego (tfu tfu) cyklu. aaaaaa i co robimy z ziolkami ? Czy ja mam je nadal pic, czy zostajemy przy opcji picia ich tylko do owu i potem tak samo w kolejnych cyklach zeby byla ciaglosc ?
Jejciu strasznie to przykre co dzieje sie Kajusi i Krzysiowi :| Byliscie u lekarza ?

dorcia haha nie no powiem Ci ze mnie ten 1cm byl w sam raz, no moze ciut za duzo ale do przyjecia :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Nuuuśka, a o której kończycie pracę? :-) ....ale ja bym już chyba nie poprawiała, traficie pewnie w O+12, już nie chodzi o to, że ta metoda sama w sobie daje w 90% córki :-D ale szanse na ciążę są już dużo mniejsze, trafiliście IDEALNIE! Kiedy robisz kolejny test LH? Jutro weź Acard i Estrofem Mite 2x2, Duphaston 2x1 bierz od soboty. Ziółka pij tylko do owulacji :tak: Krzyś niby już nie wymiotuje od godziny ale coś żołądek go boli, u lekarza nie byłam bo to gwałtowna ale na szczęście krótkotrwała jelitówka, to znaczy mam nadzieję, że skończy się to tak szybko jak u Kai :-(

piranha sikania juz byly trzy wiec zrobie o 13 :-) prace konczymy o 14 obydwoje, o 14.30 jestesmy w domku :-)
Czyli w sumie ziolek dzis juz nie mam pic, czy jeszcze dzis wypic a od jutra juz odstawic, jak sadzisz ? Acard, Dupek i Estrofem od jutra - zakodowalam ;-)Skoro mowisz, zeby nie poprawiac, to nie bede :blink: Ty wiesz najlepiej !! :happy2:
trzymam kciuki zeby Krzysiowi szybko przeszlo biedactwo kochane :-(

reklama
Nuuuśka, to może poprawcie jeszcze o 14:30? :-D ...kobieta zmienną jest hehehe :-D, myślałam po prostu, że będziecie później :-) A miałaś już ból owulacyjny?

mamuśkamimi, robiłaś dziś test?

Do góry