reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Piranha wiec tak:

Estradiol mialam 15

Prolaktyna 26

Lh 6,08
Fsh 5,5

Testosteron 0,86

Z suplementow:

Witamina e 400, b50, maca, fertilmen.

Czy na poprawienie uplynienia nasienia moj M moze brac wiesiolek?

reklama
hej hej :)

piranha no wlasnie !! juz dzis koniec i kolejne serducho :)))) Zobaczymy co bedzie z tego cyklu, podejrzewam ze teraz jak odstawie Estrofem moze owu zawita kolo 16dc ? Ciezko okreslic, boje sie, ze przegapie, bo testy plataja figla i pokazuja co chca :zawstydzona/y: Jak przewidujemy kolejne serducho kochana ?

kiraa tak wlasnie, dzis kolejne serduchowanie :blink: Mam nadzieje, ze w koncu kiedys zaliczymy ten zloty strzal i sie uda :cool2:

anias moj Ł. bierze Fish Oil, piranha mowila, ze lepszy :) ja zreszta tez go biore.

Hej Babeczki
Kiraa szczerze to w tyn cyklu chcieliśmy dzialac w dniu piku a później do dnia piku ale akurat moj K w tym dniu mial gorączkę Wg mnie ovu byla nad ranem 25.12 lyb w ciagu dnia 25 Ph bylo ok 4,5 czasami 4,7 akurat wypadlo na swieta pilnowanie :-) jak szliśmy do rodziny to limonka ze mna
Mam nadzieje ze u Ciebie samopoczucie dzisiaj lepiej

Piranhu oby temperatura juz nie powróciła do Krzysia :-)

Dzisiaj i wczoraj wieczorem juz średnio sie czuje Temperatura 36,9

Miłego dnia

Witam babeczki !!!

Kirra wiem kochana że jesteś ze mną...ja o Tobie też cały czas ciepło myślę nawet jak tego nie piszę. Niestety czas leci i nie jesteśmy w stanie spamiętać wszystkiego i każdemu odpisać !
Trzymaj się kochanieńka i zajebi...cie mocno zaciskam &&&&

Zakręcona W górę...w górę ...w górę !!!

Krystian
jak tam ? Pewnie mąż i chłopcy szczęśliwi że mają radosną mamuśkę ???

Nuuśka jak dojdzie paczka to będzie bomba....bomba naładowana fluidziorami !!! Łap , wdychaj , ściskaj ... musi się udać !

Piranha
miłego dzioneczka...łykam wszystko na raz ... zobaczymy jaki będzie tego rezultat !?
Duży buziak dla Krzysia i Kai :-D

Kiraa, tak, przy O+12 też trzeba dbać o niskie pH przed bo pH może wpłynąć na polaryzację komórki jajowej :tak: Co do Acardu to zalecam łykanie w FL gdyż podobno aspiryna może zaburzać wzrost pęcherzyków. Mi po Castagnusie tempki się nie poprawiły, miałam koszmarne bóle głowy i problemy z cerą, pomógł dopiero B-100. To ma być Cola light (słodzona słodzikiem) bezkofeinowa, o taka Coca Cola light BEZKOFEINOWA 1litr - SklepDukana.pl :-) Moim zdaniem warto poleżeć chwilę po serduchu :tak: Co do jonów to liczy się dzień owulacji, opisana przez Ciebie sytuacja sprzyja poczęciu chłopca.

anias, przeziębienie może trochę osłabić parametry plemników ...co sprzyja poczęciu dziewczynki. Twój M miał to upłynnienie 60 minut? Próbowaliście z Mucosolvanem i piciem dużej ilości płynów? Może powtórzycie badanie żołnierzyków? Z suplementów bardzo polecam dodatkowo L-karnitynę 2000 mg, L-argininę 500 mg i koenzym Q10 200-300 mg, w ogromnym stopniu poprawią parametry. Niektóre dziewczyny biorą bromergon w ciąży a niektóre stopniowo odstawiają, w ciąży i tak prolaktyna rośnie.

Nuuuśka, myślę, że kolejne serducho będzie już finałowe czyli około 12h po piku LH, emocje rosną ale staraj się o tym tak nie myśleć :-)

Dorcia
, jak dziś samopoczucie? Zapomniałam Ci napisać - zachowaj minimum 2 godziny odstępu pomiędzy witaminkami ciążowymi a Magne B6 - magnez zmniejsza wchłanianie kwasu foliowego.

Piranha kochana MagneB6 łykam rano i wieczorem...przed obiadem witaminki a po obiedzie UroCare. Więc spokojnie mam ten odstęp...chyba że mam łykać dodatkowo kwas foliowy ? Bo mam sam kwas w domu ?
Jak moje samopoczucie....hmmm...chyba nie najgorzej. Czasami coś zakłuje, zaboli...czasami ta pachwina się odezwie na dłuższą chwilkę....ale ogólnie jestem w stanie zrobić obiad,posprzątać itp.
A jak się ma dzisiaj mój mały koleżka ??? Jak Kajunia ???

Nuuśka
co się nie odzywasz ...he ???

Dorcia, warto w 1 trymestrze zażywać 800 mcg folianów więc jeśli Twoje witaminy mają tylko 400 mcg (ja łykałam Femibion Natal 1 i miały 800 mcg) to warto dorzucić 1 tabletkę 400 mcg kwasu foliowego. Kaja cały czas ma mega katar, Krzysiu również ale w końcu chyba gorączka spadła a apetyt jakby tyci lepszy, mam dziś chusteczkowy maraton bo biegam od jednego dziecka do drugiego i nosy im wycieram :-)

Dorcia no przepraszam !! ale mi chlop zajal komputer :-p musialam ogarnac chalupe, po obiedzie wybieramy sie poogladac ruchoma szopke, w Bazylice niedaleko Nas :happy2: Jak dojdzie ta Twoja paka, to ja z Nia przez tydzien najpierw bede spac !! musze ja wyprzytulac, wysciskac i wywdychac na wsze strony !! a dopiero potem otworze :-)
Jak sie dzis czujesz ??

piranha ja sie staram o tym nie myslec, ale bardziej mysle jak swoja chuc hamowac bo przed owu to zawsze Ł. bym wybzykala codziennie :-D Ide zasikac testa !!
W ogole po finalowych seksowaniach, mozemy poprawiac prawda ? :)
I wiesz co !!! ja Ci juz mialam milion razy napisac, ale ciagle zapominam. Ostatnio podczas swiatecznych porzadkow, kiedy porzadkowalam apteczke natknelam sie na cos takiego : PROVERA; PROVERA 5 mg; PROVERA 10 mg - Encyklopedia Leków - Przychodnia Internetowa - PRZYCHODNIA.PL skad ja ja mam, nie wiem . Zabij mnie ale nie wiem !! Bo z calego opakowania jakie mam, ubyly tylko dwie tabletki. Nie mam pojecia kto mi to przepisal, kiedy i na co, ale na pewno bylo to dawno temu. Zastanawialam sie, czy na cos Nam sie ten lek nie przyda, ale po przeczytaniu ulotki doszlam do wniosku, ze chyba nie :dry:

piranha tak to u nas bylo uplynienie 60
w poprzednim cyklu bral mucosolwan ale okazalo sie ze cykl bez owu,
a w tym cyklu nie pil

kupie jesxcze q10, lkarnityne i larginine
piraniu a teraz to najlepuej co drugi dzien sie starac czy inaczej?

nusiaa a ten oil fish to na allegro mozna kupic? i brac zamiast wiesiolka?

reklama
Piranha już sprawdzę ile jest tego kwasu foliowego w moich witaminkach...jak coś to łyknę dodatkowy kwas foliowy.
A teraz zadam Ci delikatne pytanie....jak z sexem ? Boje się że mając orgazm zaszkodzę fasolce ( a niestety często zdarza mi się szczytować...taka już jestem) bo domyślam się że ruchy posuwisto-zwrotne jak nie będą wyjątkowo mocne nie zaszkodzą ???
Może wypowiedzą się na ten temat nasze ciężaróweczki....Elmo , Oczy niebieskie jak było u Was ?

Do góry