reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Ja tak na minutkę tylko bo coś czasu dziś brakuje.

Kiraa, tak, to prawda, organizm po poronieniu jest jakby "zaprogramowany" na ciążę i podobno łatwiej zajść w kolejną :tak: Dzisiejszy dzień uznaj za 1 dc, krwawienie będzie zapewne troszkę mocniejsze, pomyśl - od dzisiejszego dnia będzie liczony wiek Twojej ciąży :tak:

Dorcia, ja kiedyś też przekopałam polskie i anglojęzyczne strony dotyczące przyjmowania żurawiny w ciąży i nie natrafiłam na jakieś konkretne dane potwierdzające zwiększenie ryzyka poronienia, wręcz pisano, że można pić/zażywać żurawinę w ciąży ...nie wiem zatem czy to nie jest jakiś krążący mit. Który to będzie tydzień ciąży 15 stycznia? :-)

Nuuuśka, skoro też masz tyłozgięcie to lepiej leżeć na brzuchu albo tak jak opisuje Elmo :tak: Ten EWCM to zapewne zasługa Estrofemu :-) No i gdzie ta fotka? :-) Czyżby owulka w tym cyklu zaskoczyła nas szybciej? :-)

reklama
Dzięki Piranha. Tak przeglądałam wykresy. Namieszała mi ksiązka Hezel Chesterman "Planowanie płci dziecka". Tam trąbi, żeby jak najczęściej, ale tu mam czarno na białym, że niekoniecznie tak musi być.
Piranha mam takie suplementy:
Zurawina 4200mg
wit C 500 mg
calcium cirate 300 mg
B complex 50 mg
Licorice RooT dla M
W tym wapnie jest też magnez (z tlenku oraz asparaginianu magnezu) 150 mg?? To dobrze??
Napisz mi proszę dawkowanie i jak coś mam źle to mnie popraw bo od stycznia zamierzamy z M się tym faszerować. NApisz też czego ze sobą nie łączyć. Z góry dziękuję.
Pozdrawiam wszystkie.

Piranha 15 stycznia jak dotrwam to będzie 7t 6d...czyli mam szanse usłyszeć serduszko ?!
Łyknęłam ten Prenatal UroCare bo przetrzepałam cały net i w sumie nic nie znalazłam....moja znajoma z UK też dostała żurawinke od 6 tc i Elmuska też się nią rozkoszowała....więc myślę że raczej nie jest wczesnoporonna.
A powiedz mi jak łykam MagneB6 i witaminki dla ciężarnych gdzie też jest B6 ....to nie za dużo ??? Nie wiem łykać to Magne czy nie łykać ???
Nuuśka w poniedziałek wyślę wreszcie paczuszkę ... dorzuciłam Macę :tak: bo dziewczyna się nie odzywa.Paczka lekko zmaltretowana ale się nie rozleci ... jest zabezpieczona że się tabsy nie będą tłuc.

A u mnie stresów ciąg dalszy...pachwina nie boli ale mam dziwny ból na środku podbrzusza....coś jak na @,albo jakieś kłucia...ja chyba osiwieję !!!
Przed osiemnastą miałam meeega ochotę na fast-food'a i zjadłam jakieś "cudo" i teraz mi nie dobrze ....bleee

Idę lulać....kolorowych snów !!!

Mam do odprzedania
Testy owulacyjne około 40 sztuk ( takie z allegro )
Paski ph skala 4-7 ( ponad połowa opakowania)
Donna ....ja nie umiem jej używać
Castagnus niecałe opakowanie
Nie ukrywam że z miłą chęcią pozbędę się wszystkiego na raz !

Ostatnia edycja:
piranha aaaaaa kochana doszlam do wniosku, ze to musialo byc jeszcze zafalszowane, bo o 19 robilam kolejny i krecha slabo widoczna wiec chyba jeszcze mamy czas :-) musze wiecej sikac z rana :-D
Estrofem jutro biore ostatni raz zgodnie z wytycznymi si ?? :-)

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 9 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.01 ( 3 cykl starań )
Annette - termin @ .01 ( 3 cykl starań )
krystianmartin - termin @ .01 ( 21 miesiąc starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Dobry wieczorek, nie moge spac tak mnie boli :confused:

Dorcia kciuki za dobre samopoczucie i fasolka

Zakrecona to odliczamy dni od owu :-)

nuska czekam na Twoja owu, super ze masz taki sluzik:happy2:

piranju

co sadzisz o ponizszych preparatach jako pro- dziewczynkowych?

SAW PALMETTO - EKSTRAKT - 60 kapsułek - PROSTATA (3813907665) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

DONG QUAI - DZIĘGIEL CHIŃSKI - 530 MG/100 KAPS. (3813885326) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

czy od jutra mam brac Castagnus, Acard bede brac po @, bo za mocno krwawie.. Oki?
jak zdrowko dzieciaczkow?

Wszystkim dzieki za wsparcie :tak:.... Pogadalam z mama, lepiej mi...

Hej!

Milla, łykaj żurawinę 2-3 razy dziennie, witaminę C 1-2 razy dziennie, Calcium Citrate 2 razy dziennie, B-50 2 razy dziennie. Podobno Mg utrudnia wchłanianie kwasu foliowego więc zachowaj minimum 2 godziny pomiędzy łykaniem B-50 a Calcium Citrate.

Dorcia, pierwsze wizyty w obu ciążach miałam własnie w podobnym terminie :-), na 100% zobaczysz bijące serduszko a dzidzia będzie miała prawdopodobnie ponad centymetr długości. Absolutnie nie za dużo, łykaj bez obaw witaminki + Magne B6.

Nuuuśka, jak ten czas zasuwa, dziś ostatni dzień brania Estrofemu i kolejne serduszko :-)

Kiraa, odpuściłabym Saw Palmetto gdyż czytałam, że może podnosić poziom prolaktyny. Mi Castagnus nie służył ale jeśli Tobie odpowiada to łykaj. Co do Dong Quai - nie łykaj, nie jest polecany na in-gender przy planowaniu córeczki, zawiera fitoestrogeny. Acard bierze się dopiero po @ gdyż rozrzedzając krew zwiększa krwawienie, najlepiej bierz go w ogóle dopiero w FL. Dzieciaczki dalej zasmarkane, Krzyś cały czas prawie nic nie je i ma stan podgorączkowy :-(, w poniedziałek M zabiera go do lekarza jeśli dziś nie będzie znacznej poprawy, zobaczę jak będzie czuł się gdy wstanie i czy zje w końcu śniadanie.

edit: właśnie synek wstał i nareszcie ma przepisowe 36,6 :-), zobaczę jak będzie ze śniadaniem.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam:))

Dawno sie nie odzywalam..

Dorcia gratuluje!:)

Piranha zdrowka dla krzysia:)

Kiraa <tule>

U mnie dzisiaj 1dc. Cykl mialam 31 dniowy.

Piranha mam brac bromergon pol tabletki. Mam pytanie od ktorego do ktorego dc?

Do góry