reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka ja zawsze ( prócz tego jednego razu) szłam pod prysznic. Leżałam chwilkę ...tak max do godziny i myk do mycia . Nie było nigdy opcji żeby zasnąć z mokrym doopskiem.
A ten jeden jedyny raz ...zasnęłam...padłam. I o dziwo nie przeszkadzało mi nic. :tak:

Dzisiaj wypiłam 4,5 litra napojów ( herbata, inka, woda) i czuję się jak ballllllon ! Ale jak na razie pachwina mnie ciut mniej boli...oby to znowu nie była cisza przed burzą !

reklama
Dorcia hehe ja z kolei zawsze staram sie zasnac z calym arsenalem, ale nie zawsze wychodzi :cool2: przewaznie musze sie porzadnie chusteczka podetrzec jak mam juz nie wstawac co by nie zalac wszystkiego :wściekła/y:
Ide z Ola zagrac w karty.
Milego wieczorku dziewczynki :)

Ah dziewczynki...
leze i rycze, bo wlasnie trace moja fasolke:-( tak strasznie boli mnie brzuch.... Po dodatnich testach, po neg becie i stwierdzeniu ciazy biochemicznej, trace to co mialam... Niektore niestety wiedza o czym mowie... Sorry za te wyznania, ale musialam, nie skladajcie mi prosze zadnych kondolencji, wystarczy ze jestescie ze mna...... Nie wiem jak sie podniose z megadola......

dziewczyny czytam czytam i mam mętlik totalny. Piranha jak to z tą dziewczynką? ja planowałam się starac zaraz po okresie co 2 dzien max do pozytywnego testu żeby Y osłabić czy to dobrze czy jednak obrać inną metodę? Pliz napisz mi.

Nuuska raczej po owulacji choc wykres ma problem z wyznaczeniem owulki bo moja temperatura jakas dziwna :-(

Kiraa wiem co czujesz :-( tule mocno

Mila Piranha jest zwolenniczką minimum 7 dniowej abstynencji :-)

Hej babeczki.
Wpadam i ja przywitac sie po swietach.
Nawet nie wiecie jak sie ciesze ze juz po, a jeszcze bardziej bede szczesliwa jak bedzie po sylwestrze a nawet po Trzech Królach...
Nareszcie skonczylam zalegle rozliczenie ktore robilam dla brata bo tak mnie to dreczylo, nie lubie takich nie zalatwionych spraw. Ale jestem przez to padnieta. I mam nadzieje ze juz nikt mi nie zawroci glowy ksiegowymi sprawami w najblizszym czasie :cool2:

Dorcia wspolczuje problemow z nerkami. Niestety w ciazy ciagle cos dolega, ale mam nadzieje ze bedzie tylko lepiej. Trzymaj sie.
Kiraa przytulam, buziaki.
Zakrecona &&&&&
Nuśka wiem o czym mowisz z tym wyplywaniem, glupi temat dlatego jakos sie tu nie pojawil ale ja tez to zauwazylam tzn. ze takie zjawisko ma miejsce w przypadku moim i mojego m :-D Dlatego przed godzina "w" przeszedl szkolenie na temat jak ma skonczyc, w sensie wytlumaczylam mu ze normalnie jak sie kochamy to bywa ze ta jego sperma pozniej splywa w duzej czesci po mnie :zawstydzona/y: wiec kazalam mu sie skupic i skonczyc kiedy jego pisior :-) jest calkowicie w srodku. Wyobraz sobie ze ten jeden raz nie wyplynela ze mnie ani kropla, mimo ze bylo to poludnie i pozniej normalnie spedzilam dzien. Zrobilismy to od tylu, pozniej polezalam jak wiesz z 20 min na brzuchu i ten jeden raz naprawde nic sie nie zmarnowalo :-) Ale wytlumaczylam sobie to tez w ten sposob ze to bylo przed sama owu wiec szyjka byla otwarta i mialo to gdzie poplynac... chyba cos w tym jest wiec dobra uwaga dla meza zeby postaral sie zeby ten wytrysk byl gleboko a nie ze tak powiem u ujscia pochwy.
I z tym rozwazaniem zostawie Cie hehe.

Zmykam bo padam.
Dobrej nocki :*

Ostatnia edycja:
Hej!

Nuuuśka
, niektórzy zalecają trzymanie nóg w górze bo pod górkę jest ciężej iść jak po płaskiej powierzchni :-D Przy tyłozgięciu trzonu macicy (ja takie mam) podobno lepiej leżeć na brzuchu. Jeśli nie masz tyłozgięcia to lepiej na plecach jak na brzuchu. Chusteczkę jak najbardziej użyj, co wypłynie to i tak nie ma już szans. To co wpływa to mieszanina wydzieliny różnych gruczołów oraz plemników, jednak do szyjki dostaje się spora ich ilość i nie ma obaw, trzeba pamiętać, że spora ilość plemników nie wykazuje ruchu postępowego (kręcą się np. w kółko ale nie są w stanie poruszać w przód) i takie plemniki nie mają szans, wypłyną wraz ze spermą. Kobieta ma taki odkurzacz - jest to orgazm :-D W książce "Wojna plemników" podobno jest napisane, że po stosunku w pochwie sperma zbiera się w tzw. zbiorniku nasiennym, w którym następnie zanurza się szyjka macicy, aby plemniki mogły dotrzeć do jajowodów. Po jakimś czasie szyjka z powrotem się unosi do góry i następuję tzw. odpływ i reszta nasienia zostaje wydalona z pochwy na zewnątrz. Podobno udowodniły to jakieś badania. Piszą też tam, że tylko mniej niż jeden procent plemników ma szansę na to, by zapłodnić komórkę jajową, pozostałe istnieją tylko po to, by brać udział w wojnach plemników - zwalczać plemniki rywali :-D Warto zastosować metodę, którą poleciła Elmo :-)

Dorcia
, jak dziś samopoczucie, minął ten okropny ból?

Kiraa, przytulam mocno, ten dzidziuś miał zapewne tak ciężkie wady, że nie był w stanie się dobrze zagnieździć i dalej rozwijać, to naturalna selekcja a biologia bywa okrutna :-(, już za miesiąc będziesz się cieszyć rosnącym w Tobie zdrowym życiem a za 13 tygodni będziemy nuba podglądać :-)

Milla, oglądałaś nasze forumowe wykresy dotyczące skuteczności planowania? Odstęp ma na razie skuteczność 50% a więc żadną ;-), w przypadku planowania synka jest to nawet poniżej 50%, warto skupić się na tych 7 czynnikach bo one mają na razie ogromną skuteczność. Do osłabiania stosowane są 2 metody - albo codzienne współżycie (nie co 2 dzień) albo minimum 7-dniowa abstynencja (dziewczyny z in-gender stosowały nawet 2 tygodnie, u mnie ta abstynencja potrafiła trwać nawet miesiąc ;-)), minusem pierwszej metody jest podobno wzrost testosteronu u mężczyzny a to nie sprzyja poczęciu córeczki, minusem drugiej - wiadomo :-D

Wiecie co mój synek wczoraj nawyprawiał? Najpierw odszukał w szafce w łazience taką kostkę do toalety co zabarwia na niebiesko wodę do spłukiwania, wyjął ją, zdjął sam klapę w WC, sam odkręcił spłuczkę, wrzucił kostkę tam gdzie trzeba i wszystko pozakręcał i pozamykał, nawet ja nie wiem jak to się robi. Potem zrobił mężowi niekoniecznie miłą niespodziankę, wziął kombinerki (nie powinien M trzymać takie sprzęty w zasięgu rąk dziecka :-() i przeciął nimi kabel od ładowarki od telefonu M, potem stwierdził, że naprawi, odszukał taśmę i elegancko to skleił (przyznał mi się dopiero wieczorkiem gdy M zauważył to dzieło), na szczęście M zlutował sobie kabel ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Kiraa kochana mocno tulę, Piranha ma rację, natura sama wie co jest najlepsze, dlatego tak się stało, to naturalna selekcja. Zobaczysz jeszcze się doczekasz zdrowej i silnej ciąży
Piranho te dzieciaki są naprawde przezdolne ...
Dorcia jak zdróweczko ? Mam nadzieję że czujesz się lepiej i razem z fasolką odpoczywacie

Do góry