reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dzién doberek

nuska
oby ten finish byl pozytywny.... Dzis robie krew w 7 dpo, nie wiem czy przy okazuji nie walnac bety? .....za jednym bolem :-)
mam w tym miesiacu 3 wykresy- ovu, ff,enpr i zaden nie wyznaczyl mi prawidlowo owu.....

milego dzionka, spadam do pracy..... Ostatni dzien!!!!!!!! Jupiiiii

reklama
Witajcie babencje

Ale tu ziiiiiiimno.....brrrrrrrrrrrrrrrrrr
A ja musze na zakupy jechać...jeszcze tyyyle mam do kupienia/ zrobienia że szok !
W sumie to....nic nie zrobiłam w przygotowaniu do Świąt !
Zmykam kochanieńkie...będę wieczorkiem pewnie :tak::-D:tak:

witam
bardzo mało zaglądam, a jak poczytam to nie pisze,
bo jeszcze nie planuje, ie chce zaśmiecać
myszka, Polisia ja mam 3 synów, co prawda płci nie planowałam,
nie miałam też nacisku, ze chce córke,
ale do rzeczy między moimi najmłodszymi chłopcami jest 19 miesięcy różnicy,
dogadują się rewalacyjnie, bawią się razem,pod względem ekonomicznym same plusy,
u Was będzie tak samo, świata po za nimi nie widze,
mam w planie jeszcze 1 dziecko, chciałąbym zaplanować córkę,ale jak bedzie chłopczyk kolejny
to też bedzie fajnie
Pirhaniu mój syn też chodzi do bardzo fajnego przedszkola, codziennie jest coś nowego, różne zabawy,
do godziny 9 mają wolny czas później z małymi przerwami mają cały czas zorganizowane zajęcia,
młody uwielbia chodzić do przedszkola, najbardziej jest zły jak jest wolne
Krzystianmartin, Nuuśka i wszystkie staraczki nieustannie kibicuje i trzymam &&&&&&&&&&&&

Dzień dobry dziewczyny :-) ale stukacie postów. Nie ogarniam po prostu. Jesteśmy od tyg w pl, myślałam, że będę mieć więcej czasu a tu zupełnie odwrotnie. Dziś o 15 mamy sesje rodzinna a ja nie wiem jeszcze w co ubrać dzieci haha :-) z sobą nie Mam aż takich problemów bo nie mam za dużo ubrań, które mi pasują :-( w sklepach albo nie mają rozmiaru albo wyglądam jak idź stąd i nie wracaj. Ehh trzeba jeszcze popracować nad sobą.

Kira, Niuska
W 100% się zgadzam z Niuska, ja w gorącej wodzie kapana i jak się parę razy nie udało zaciazyc to odpuscilam szybka aplikacje zbijaczy postosunkowych. Niby bardzo chciałam córkę ale skoro się nie udawało zaciazyc, zaczęłam chcieć po prostu mieć maluszka obojętnie jakiej płci coby w końcu się udało.

Dorcia
Temat sprzed miliona postów :p co do liści malin. To mit, że one wywołują skurcze. Zresztą ka jestem na to żywym przykładem. Mimo popijania ziolek od 35tc, trafiając w 41tc na wywołanie nie miałam nawet jakiś małych skurczybykow. Liście malin mają na celu skrócenie Ost fazy porodu i nasilają skurcze juz istniejące ale w żadnym wypadku ich nie wywołują.
PS. Z liśćmi trzeba uważać ponieważ ich nieodpowiednie stosowanie (zbyt dużych ilosci) może wywołać odwrotny skutek. Natomiast wiesiolek jest na rozwijanie szyjki macicy. U mnie od 1cm do 10 szlo błyskiem :-) wiec wierze, ze to zasługa suplementów :-)

Miłego dnia lejdis

Hej babeczki.
Wpadam zyczyc milego dnia a tym ktore ostatni dzien w pracy niech szybko mija!

Kiraa mysle ze na bete za wczesnie :/ szkoda sie dolowac, bo fasolka pewnie jest a na becie sie nie ukaze.

Ann29
jeszcze nie mialam okazji Ci pogratulowac. Czytalam watek kiedy bylas w fazie planowania. Ciesze sie ze Ci sie udalo ale przede wszystkim ze masz zdrowa coreczke, po tym co przeszlas, wiesz napewno dokladnie ze zdrówko najwazniejsze. Udanej sesji :-)

Elle a wiesz ze wczoraj o Tobie myslalam????? O Tobie i o Eden, Ty jeszcze czasem cos skrobniesz ale Eden wogole sie nie odzywa. Szkoda, ale pewnie jak kazdy zabiegana. Po swietach wroc na stale skoro wracasz do planowania! A czas tak leci ze szok :szok:

Myszka no tak jak pisala Pirania teoria nubowa po raz kolejny sie sprawdza, nub Twojego synka byl bardzo chlopczykowy. Pewnie ze gdzies w glebi serca jest zal ze sie nie udalo, my na tym watku rozumiemy sie jak nikt inny, ale jestem przekonana ze ten synek bedzie wyjatkowy! Gratuluje Ci i zycze zdrowej spokojnej ciazy.

Polisia wiesz ze kibicowalam Ci szczerze i z calego serca tak jak kazdej z dziewczyn. Teraz kiedy bym chciala Cie pocieszyc mozesz pomyslec "co Ty mozesz o tym wiedziec co czuje, przeciez Tobie sie udalo". Ale wierz mi ani raz nie patrzylam w ta tabelke z jakims triumfem ze mi sie udalo czy ze wspolczuciem ze komus sie nie udalo. Wogole nie patrze w ta tabelke. Pewnie ze sie ciesze ze mi sie udalo, jednak wiesz ze jest tak ze czlowiekowi nigdy nie dogodzi. Wiesz ile razy pojawiaja sie chwile kiedy zastanawiam sie czy mialam prawo wplywac na plec swojego dziecka? Czy mialam prawo odbierac mojej corce prawo posiadania siostrzyczki o ktorej tak marzyla? Czy wogole mialam w tym jakiekolwiek prawa.... dziwnie sie z tym czuje i pewnie jeszcze dlugo tak bedzie. Co do komentarzy ludzkich to wiedz ze owszem wiele razy uslyszalam "o jak super ze parka" ale i wiele razy tekst typu "o wspolczuje, masz tylko dwa pokoje w mieszkaniu jak Ty to pogodzisz, dwie dziewczynki mialy by pokoj razem a tak to co?" "o wspolczuje, wszystko musisz kupic nowe bo przeciez nie ubierzesz chlopca w roz". No wyobraz sobie ze ludzie i takie problemy potrafia w tym wszystkim znalesc. Rzadko kiedy slysze pytanie "czy z dzieckiem wszytsko wporzadku?" ale pytanie o plec pojawia sie zawsze. Razi mnie to niesamowicie i boli zarazem. A sa i tacy ktorzy nie wierza ze to chlopiec i pytaja czy lekarz mi to juz potwierdzil. Ja nawet nie mam ochoty o tym z nikim rozmawiac, dziwie sie ze ktos ma smialosc zadac takie pytanie. Zagladaj jak tylko mozesz, wiesz ze dolaczajac do watku jestesmy razem na dobre i na zle, przynajmniej do czasu porodu, pierwszych zdjec maluszkow, bo potem to pewnie z braku czasu kazda sie powoli wylaczy. Zdrówka, trzymaj sie cieplo!

Dorcia witaj w klubie, u mnie porzadki w miare porobione, prezenty kupione ale jakies zakupy zeby cos ugotowac czy cos.... nic, zero. Kurde musze nad tym siasc, zrobic jakas liste :-)

Dobra zmykam pod prysznic bo mam dzis wizyte i zbieram sie powoli. Zajrze wieczorkiem zdac relacje.
Milego dnia!!!

Ostatnia edycja:
kiraa bedzie dobrze zobaczysz :*

ann no wlasnie chyba tak po prostu jest. Nie dajmy sie zwariowac...wiem jak bardzo chcemy miec synusia, ale nader wszystko chcemy miec po prostu dzidziusia, i wiem ze gdyby udalo sie zajsc w ciaze podczas planowania, nia plakalabym gdyby okazalo sie, ze to nie chlopczyk. Zastanawiam sie, czy podwyzszajac pH nie moge sobie namieszac, czy i to, czegos tam w srodku nie hamuje..bo chyba najwazniejsze jest to, zeby w ogole sie udalo. :blink:

piranha mam nadzieje, ze nie wyklniesz mnie po tym co napisalam..:wściekła/y:Ale tak po prostu czuje. Boje sie tylko zebys mnie nie zostawila samej teraz !! Ale wiem ze pomozesz !! chce poznac jednak Twoje zdanie co uwazasz za najlepsze w naszym wypadku.

Myszka, gratuluję synka. Masz rację, że wkurzające jest to gadanie ludzi, że przydałaby się dziewczynka albo tak jak w przypadku mojej siostry, która ma dwie córki, wszyscy się pytali kiedy będzie syn. A co komu do tego? Można być szczęśliwym mając zarówno 2 córki czy trzech synów, tylko sfrustrowani ludzie tego nie rozumieją. Rozumiem Twoje rozczarowanie tym bardziej, ze zrobiłaś wiele, żeby przygotować się do ciąży. Zawsze można sobie coś zarzucić, że może gdybym dzień wcześniej albo dzień później...ale pytanie jest, czy tak na prawdę można zaplanować płeć? Dlatego ciesz się na maxa zdrowym chłopczykiem, wiele par by oddało bardzo dużo, żeby mieć takiego ślicznego, malutkiego chłopczyka jakiego nosisz w brzuszku :tak:

Ostatnia edycja:

GRUDZIEŃ 2013

krystianmartin - termin @ 17.12 ( 20 miesiąc starań )
Kiraa - termin @ 22.12 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 25.12 ( 2 cykl starań )

STYCZEŃ 2014

mamuśkamimi - termin @ 04.01 ( 1 cykl starań )
matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )
Nuuuśka - termin @ 17.01 ( 12 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)

roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Chodzimy z Okiem na zajęcia z trampoliny i tam jest rodzinka z 2chlopcow. Rozmawiałam kiedyś z ich mama i Ona bardzo chciała mieć 2synow, co dla innych było dziwne, że akurat chce dzieci tej samej płci. Ehh ludzie gadają coby gadać i mieć temat do mielenia jeziorem, bo zawsze fajniej gadać o innych niż o sobie, zalosne ale prawdziwe.
Ja jeszcze za nim zaszłam w ciążę z Marysia miałam już wybrane imię dla chłopca :-) niby chcieliśmy córkę ale co do imienia wątpliwości były do samego końca :-)
ps phirania - Marysia długo miała być Kaja :-) i nie daliśmy tylko z tego powodu, że na forach internetowych w Niemczech wiele kobiet o tym imieniu pisało, że gamonie przeksztalcaja to imię na Katja (szkoły, urzedy)

reklama
Do góry