reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystianmartin hmm nawet nie mialam skrzepow, bywalo ze podczas stymulowania do IUI mialam ich duzo jak mi nie wyszlo a tu praktycznie nic takiego nie bylo... to przy moim pierwszym podejsciu do In vitro co mi beta podskoczyla troszke to mialam wiecej... fakt ze teraz mialam cykl sztuczny a wczesniej stymulowany, moze to ma jakies znaczenie...

reklama
Daria mnie ta pomarańczowa się bardziej podoba. Ja mam już 2 koszule do szpitala, takie krótkie do polowy uda, jak urodzę będą pewnie przed kolano, z kopertowym dekoltem, żeby było łatwiej przy karmieniu, bez odpinania i zapinania guziczków. Zapytaj dzisiaj lekarza o te wody i daj znać co powiedział.
Araki menu dostaję w wersji papierowej, mogłam sobie wybrać, wolałam na papierze, mam posegregowane na każdy dzień. Wczoraj np. robiłam makaron pełnoziarnisty z cukinią, czosnkiem i bazylią. Pyszne. Dzisiaj szaszłyczki z piersi kurczaka marynowanej w jogurcie naturalnym i kolendrze całą noc, cebulką, papryką itp. Do tego sałata z ogórkiem i jogurtem. Mniam. A jutro będzie filet z jabłkami i rozmarynem i jakaś sałatka, nie pamiętam jaka :-)
Elmo myślę, że 1 ruch to 1 ruch ;-) Powiem Ci, że to moje chudnięcie jako efekt uboczny cukrzycy jest u mnie pożądane, bo już się zagalopowałam, ale z drugiej strony jest to trochę męczące, jeść ciągle wg schematu co 2,5-3 godziny. Jak gdzieś wychodzę muszę mieć coś do przekąszenia, np kanapkę+jabłko, żeby cukier nie spadł i żebym potem nie rzuciła się na jedzenie :-) Czuję się jakbym całe życie była na diecie, przed ciążą na diecie, potem dieta chłopczykowa, teraz cukrzycowa a po porodzie dieta dla karmiących, potem dieta na schudnięcie, ech....

Olusia w sumie to już nic nie da.:-( Bo przecież odstawiłaś leki. Bardzo bym chciała aby zdarzył się cud. Ja sama juz tak długo walcze... Powiedz lekarzowi o wszystkim, o skąpej@, bólach (.)(.), z pewnościa cos poradzi.

piranha czyli mowisz,ze dobrze wyglada jak na razie ? :happy: a jutro powinna isc w gore , czy w dol ? :-p pytam juz na co sie przygotowac, choc po co pytam,przecie Ty wrozka nie jestes, ale wiekszosc rzeczy wiesz :-D dziekuje !! :*

olusia ja bym zrobila test coazowy, chocby dla wlasnej pewnosci kochana.

krystian jak mija popoludnie ? lepszy humor ? :)**

Nuuuśka, jeśli to było TO :-) to wcale nie musi iść w górę, zobacz na mój wykresik (implantacja była w 9 dpo ale na wykresie jest to 10 dpo bo mam granicę dzień wcześniej zaznaczoną ;-)) - tempka po implantacyjnym skoku zaczęła znów lekko opadać, tak naprawdę nasza PTC w ciągu doby w FL raz skacze do góry a raz w dół, wszystko zależy m.in. od proporcji hormonów a one wyrzucane są impulsami :-) Tak więc jeśli tempka jest nad linią pomocniczą (tą linię można wstawić na enpr, nie pamiętam już jak a konto mi już tam nie działa, linia pomocnicza wyznaczana jest na poziomie o 0.2C wyższym jak najwyższa z 6 tempek przed skokiem, to ta cienka czerwona pozioma linia na moim wykresie) to jest bardzo wysoka i jest super, a czy idzie w dół czy w górę to nie ma już wielkiego znaczenia. Czekam z zaciśniętymi kciukami na wynik progesteronu :-)

Zobacz załącznik 598427

I po wizycie. Wszystko ok. Kropek zakotwiczony gdzie trzeba. Lekarz docenił moją obserwacje cyklu :-) Serducha nie było,ale kolejna wizyta 30.12 i wtedy już będzie :-)

Ostatnia edycja:
reklama
gorgusia, super wieści, GRATULUJĘ z całego serca! A jak lekarz ocenił wiek ciąży bo według mojego liczenia to 5t+0d? Pod koniec tygodnia powinien być widoczny zarodek w pęcherzyku, za 2 tygodnie zobaczysz już na pewno serduszko.

Do góry