reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystianmartin nie robilam testu ciazowego, robilam bete tydzien temu i wyszla mi negatywna... u mnie dzis 3dc a zwykle @ mam jakos 3-4 dni chociaz ostatnio nawet 3 dni i nie mam jej obfitej....

reklama
Oczy niebieskie, ja śpię na lewym bo słyszałam, że tak jest najlepiej. Mam poduchę ciążową taką długaśną i właściwie ona mnie zmusza do spania na jednym boku bo nie chce mi się jej w nocy przekładać ;-) Ale zdarzy się że część nocy przesypiam na prawym albo na plecach, ale ja mam mały brzuszek i pewnie taki będzie do końca ciąży, w tamtej też spałam na plecach i nic nie uciskało (to podobno się czuje tzn. robi się słabo).
A masz może tę dietę gdzieś spisaną w formie elektronicznej? Ja mam ostatnio straszne ciągi ku zdrowemu, tu nawet nie chodzi o wagę, bo jem dużo i na wagę nie patrzę, ale chce mi się warzyw owoców itp. Ogólnie zdrowości, typowe "zimowe" potrawy mnie odrzucają ;-) A tu zima, pomidory twarde, ogórki bez smaku... jabłka jedynie dobre ;-)

Olusia pytam, bo z tego co piszesz, to dziwna ta @. Mi gin powiedział, że często się zdarzają @ w ciąży. Co do bólu piersi mam dokładnie to samo. Możliwe że związane jest to z prolaktyną.

Krystianmartin test bardzo blady wyszedl mi w 12 dpo. 11 dpo tez robilam, uznalam go za negatywny choc jakby sie uparl to moze cos tam bylo widac po dlugim czasie pod swiatlo.

Oczy niebieskie
ja lubie spac na lewym boku, ale spie tez na prawym a jak maly nizej ulozony to i na plecach tez sie da. Co do roznosci ruchow to sama nie wiem. Wogole to lekarz kazal mi liczyc ruchy i dosyc logicznie mi to wytlumaczyl, jednak zapomnialam go spytac o podstawowa rzecz, moze wy wiecie? Czy jeden ruch = jeden ruch czy taka seria ruchów = jeden ruch? :-) Chodzi mi o to ze lekarz powiedzial ze mam przestac liczyc w danym dniu kiedy nalicze juz 10 ruchów, ale jak mam sie do tego ustosunkowac kiedy np. maly juz z rana zbombarduje mnie seria wygibasów wsrod ktorych spokojnie mozna naliczyc 10?
A to ze schudlas no to tylko podziwiac. U mnie idzie tylko w gore ale jakos specjalnie sie tym nie przejmuje :tak: w koncu w ciazy jestem.

Daria ale fantastyczne ciacha! Wow ile sie napracowalas! Pizamki obie ladne. Daj znac po wizycie co i jak. Powodzenia.

Mamawczesniaka super ze szyjka taka dobra. Oby tak bylo do konca, napewno bedzie!

Ostatnia edycja:
krystianmartin prolatyna no ale to przed owulka? i to w trakcie @ hmm rozumiem po owulacji hmm... w czwartek mam wizyte u lekarza i popytam sie co i jak, pewnie mi USG zrobi i bedzie jasne... moj organizm jak widac jest bardzo dziwny....

reklama
Do góry