reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej Dziewczyny,
Czytam Was na bieżąco ale cóż, nic nie piszę, bo ja ciążówka a to blog do planowania. Za każdą trzymam kciukasy, ale nie piszę tego, bo to oczywiste.
U mnie leci, dietkuję sobie cukrzycowo, schudłam już 1,5kg, menu mam układane naprawdę są to fajne przepisy, smaczne i łatwe w wykonaniu. Po zgadze nie ma śladu.
A mam pytanie do Ewelin, Elmo, Darii, Mamywcześniaka i innych Ciążóweczek na którym boku śpicie? Podobno nie wolno spać na wznak i na prawym boku, uciska się wtedy tętnicę i nie jest to dobre dla maluszka, a mnie tak na prawym wygodnie.

reklama
hej hej :*

Bylismy rano na takim wielkim targowisku, chcalam w koncu kupic plaszczyk na zime, Ł. kurtke no i sie udalo :D szczesliwa jestem

piranha testu nie robilam bo to sie robi po obciazeniu, a spieszylam sie dzis strasznie :/ a czy do tego musi byc okreslony dc czy moge to zrobic kiedy chce ? Bo w przyszlym tygodniu byloby na reke, bo mam na rano do pracy,
Co do tempki, hmm...na implantacje to chyba za wczesnie, wiec obstawiam u mnie jakas anomalie wczorajsza z ta temperatura :zawstydzona/y: A czy po implantacji dajmy na to, temperatura powinna wrocic na poziom sprzed czyli powiedzmy te 36.8 czy nie ma to znaczenia ?

maggie dostalas ????? Bo nic nie piszesz, a mnie to z glowy wylecialo :-(

krystian ja uwazam ze Twoja temperatura jest bardzo obiecujaca i nie powinnas sie negatywnie nakrecac na pewno, bo wszystko bedzie dobrze zobaczysz :*

Dorcia milego dzionka :* Jak ruda pieknosc ?? :-)

Nuuuśka włąsnie czytam Twój post i mi zanikł:angry::wściekła/y:, i jak ja mam byc spokojna?? Mi twój wykres bardziej się bodoba, a mój troszku zmodyfikowałyśmy z Piranhą

hej hej :*

Bylismy rano na takim wielkim targowisku, chcalam w koncu kupic plaszczyk na zime, Ł. kurtke no i sie udalo :D szczesliwa jestem

piranha testu nie robilam bo to sie robi po obciazeniu, a spieszylam sie dzis strasznie :/ a czy do tego musi byc okreslony dc czy moge to zrobic kiedy chce ? Bo w przyszlym tygodniu byloby na reke, bo mam na rano do pracy,
Co do tempki, hmm...na implantacje to chyba za wczesnie, wiec obstawiam u mnie jakas anomalie wczorajsza z ta temperatura
embarrassed.gif.pagespeed.ce.U2gs3C4iui.gif
A czy po implantacji dajmy na to, temperatura powinna wrocic na poziom sprzed czyli powiedzmy te 36.8 czy nie ma to znaczenia ?

maggie dostalas ????? Bo nic nie piszesz, a mnie to z glowy wylecialo
unhappy.gif.pagespeed.ce.n1XZpFA-3P.gif

krystian ja uwazam ze Twoja temperatura jest bardzo obiecujaca i nie powinnas sie negatywnie nakrecac na pewno, bo wszystko bedzie dobrze zobaczysz :*

Wkeilam post jeszcze raz, rzeczywiscie cos sie stalo :/

Dorcia milego dzionka :* Jak ruda pieknosc ??
biggrin.gif.pagespeed.ce.jYY3-3XSUx.gif

GRUDZIEŃ 2013

krystianmartin - termin @ 17.12 ( 20 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 18.12 ( 11 cykl starań )
Kiraa - termin @ 22.12 ( 4 cykl starań )
Annette - termin @ 25.12 ( 2 cykl starań )

STYCZEŃ 2014

matik2012 - termin @ 06.01. ( 8 cykl starań )
zakrecona - termin @ 6-9.01 ( 2 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
Matik, gdybyś odnalazła tamte wyniki to daj kochana znać.

krystianmartin, hehehe, no to powodzenia na korkach ale nie wiem w sumie czy mam go życzyć Tobie czy Twojemu uczniowi w związku z możliwością zatłuczenia :-D

Nuuuśka, super to wygląda, na implantację wcale nie jest za wcześnie bo zarodeczek zagnieżdża się od 5 do 12 dpo ale najczęściej od 7 do 10 dpo, mieścisz się więc w tym "najczęściej" :-D Podobno około 80 godzin wędruje do macicy a zagnieżdża się około 3 doby później, pasuje jak w mordę strzelił :-D Tempka po implantacji zazwyczaj skacze na wyższy poziom ale nie ma żadnej reguły tutaj - może w ogóle nie podskoczyć a może podskoczyć na niższy poziom (zależy od tego na wyrzut którego hormonu trafiliśmy mierząc tempkę, od poziomu naszych hormonów, czułości ośrodka termoregulacji i dnia zagnieżdżenia zarodka). Test czynnościowy możesz zrobić na szczęście w każdym innym dniu. Trzymam kciuki za piękny progesteron.

Nuśka sliczna fotka, jaki słodziak.
Oczy Niebieksie ja tez bardzo lubie na prawym spać, podobno na lewym lepiej. na wznak nie moge bo mala tak po pęcherzu kopie ze mało co się nie posikam.Miedzy nogi wkładam sobie poduchę i tak trochę wygodniej mi jest. Schudłaś teraz, jak ci się to udało?

A ewelin to od dietki z powodu cukrzycy ciążowej. Normalne porcje jem ale odchudzone, zero smażonego, zniwelowany cukier, słodycze i ciasta, fast foody, jem specjalny chleb o obniżonym indeksie glikemicznym, dużo warzyw, jajek, ryb i drobiu. Dzięki temu cukier nie skacze i nie podjadam między posiłkami, na słodycze ne mam ochoty. Wczoraj się musiałam zmusić i zjeść kawałeczek tortu urodzinowego mojej córci, no bo jak to mama nie zje :-)
Tak naprawdę to taką dietę powinna mieć każda kobieta w ciąży, jest to po prostu zdrowa dieta, która dostarcza potrzebnych dzidziusiowi składników no i mamie.
A jak tak prześpisz noc na niedozwolonym boku, to dzidzia tak samo się zachowuje, czy trochę mniej rusza wciągu dnia lub bardziej?

krystianmartin u mnie jest dzis 3dc... trudno to nazwac ze mialam @ raptem 2 dni i koniec, chociaz nie wiem czy nie 1,5 dnia... i to nie obfita a raczej skapa... hmm boli mnie po bokach biustu, wiesz nie jest to taki bol mocny jak bralam leki lub po owu ale jak zdejme stanik to przez chwile boli mocniej a potem juz ciut mniej... do owulki mi jeszcze troche brakuje wiec mysle ze w sumie tez nie powinno mnie teraz bolec... hmmm w ciazy nie jestem, beta tego nie potwierdzila...

dzien dobry wszystkim

ostatnio malo tutajzagladam brak czasu przed swietami;/ i ciagle cos;/ dzis jeszczewizyta u ginekologa .

oczy nibieskie ja czesto spie na lewym boku bo o tej stronie mam lozeczko colina :) ale wole na prawym i czesto spie na prawym chociaz ostatnio obojetnie jak spie tomi nie wygodnie ciezko mi;/ i do tego ten kaszel;/ a dziecko ciagle tylko kopie chyba w ogole nie spi;/ nadia byla taka sama w brzuchu ciagle widacjak mi sie brzuch ruszal i tak jej zostalo po urodzeniu az sie boje jak to dziecko tez takie bedzie ;/

dieta super ja juzwaze 54 kg :szok: masakra dla mnie mam nadzieje ze do konca bede wazyc tylk 58 kg ..tylko ja jestem slodko żerca :) i ni potrafie sobie odmowic a tu ostatnio beza , pierniki i krajanka ;/1454802_439274629507237_1404370670_n.jpg1450177_439274622840571_768546107_n.jpg1458667_438923659542334_2002977231_n.jpg i tak ciagle cos :)

doradźcie mi ktora pizamka lepsza
Stillpyjama Stillschlafanzug Umstandspyjama Baumwolle Mama Pyjama sets | eBay
Piżama dla kobiet karmiących do karmienia S 36 (3784237494) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

chodzi glownie o bluzke co by zaslaniala pupe w spodniach bo tutaj koszuli sie nie nosi a ja sie glupio czuje z ta wielka podpacha iszukam czegos co ja zasloni ;p

Załączniki

• 1450177_439274622840571_768546107_n.jpg
    1450177_439274622840571_768546107_n.jpg
    42,5 KB · Wyświetleń: 28
  • 1458667_438923659542334_2002977231_n.jpg
    1458667_438923659542334_2002977231_n.jpg
    34,2 KB · Wyświetleń: 29
  • 1454802_439274629507237_1404370670_n.jpg
    1454802_439274629507237_1404370670_n.jpg
    47,8 KB · Wyświetleń: 34
reklama
Do góry