reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Hej hej!

gorgusia
, tak jak dziewczyny napisały - masz nas! Powiem Ci, że z moich ciąż też nikt poza mną się nie cieszył (zazdrościłam wtedy pozytywnie okrzyków radości męża i uszczęśliwionych przyszłych babci). Na pewno kiedy dzidziuś się urodzi to M się w nim zakocha, najważniejsze, że Twoje marzenie tak szybko się spełniło pomimo tylu przeciwności, najważniejsze, że Ty jesteś szczęśliwa bo to Ty jesteś dla tego dzieciątka najważniejszą osobą na świecie - mamą.

Dorcia, super babeczka z Ciebie! :-)

krystianmartin, i dobrze, że jest spadek, estrogen też potrzebny :tak:, czytałam kiedyś, że ciąże są częściej z cykli w których przed implantacją był wyraźny spadek na skutek wyrzutu estrogenu :-)

Nuuuśka, też masz spadek? :-)

zakręcona, przytulam mocno, no niestety odstęp i zakwaszanie to nie jest dla plemników przyjazny duet, nawet zdrowe pary działając w najpłodniejszy dzień mają jedynie 26% szans, warto powalczyć i cierpliwie poczekać na swoje marzenie. Ja kilka razy zastosowałam 2-dniowy odstęp i nie udawało się, dopiero zbliżenie się na 24h zaowocowało ciążą już za pierwszym razem. Masz piękną, długą FL i na pewno uda się kolejnym razem!

Matik, a jak u Ciebie?

Daria?

Kiraa, a dlaczego nie czujesz się przedowulacyjnie? CLO nie ma wpływu na testy LH. Nie słyszałam żeby ta dieta czy suplementy miały wpływ na powstanie hemoroidów.

Beatka, a masz gdzieś wyniki?

Piranha czyli, że nie wariować, włosów z głowy nie rwać, nie tupać? Wszystko jest oki? No i Już mnie (.)(.) bolą, ja to się z nimi mam nosz...

Witam:)

Zakrecona :* <tule>

Gorgusia nie denerwuj sie. Najwazniejsza jestes Ty i Twoj skarb:)

Dorcia hahaha Twoje teksty i opowiastki sa de best;) tak sie usmialam az dwa razy czytalam:)

Piranha właśnie niemal ich przy sobie. Byłam na stronie invicta w gdyni i tam jest promocja na badania nasienia. Tylko jak ją mam m namówić -:(

Beatka moj M robil badania tez w invikcie tyle ze w warszawie. Jak bedziesz robila juz tzn Twoj m to zrobcie od razu badanie nasienia z morfologia plemnikow.
Przepraszam ale Wy tez o pierwsze dziecko sie staracie?

krystianmartin, absolutnie nie rwać włosów pomimo, że niebawem w ciąży mocno odrosną :-D, wykres naprawdę jest bardzo ładny, wręcz książkowy :tak: Zaproponuję Ci zaraz coś co na pewno Ci się nie spodoba :-D Może byś dodatkowo sprawdziła jutro progesteron prywatnie (koszt około 25 zł w laboratorium, w którym ja sprawdzałam ten hormon). Już nie chodzi o to, że chciałabym szybciej poznać wynik :-D ale progesteron wyrzucany jest impulsowo i jego stężenie mocno skacze kilka razy w ciągu dnia, gdy jest niski to nie wiadomo czy za chwilę nie był dużo wyższy, gdzieś czytałam, że z tego powodu by wynik był miarodajny to najlepiej zrobić badanie kilka razy w ciągu dnia.

Idę robić śniadania dzieciom :-)

Beatka widzę że większość z nas ma ten sam problem. Zaciągnąć m na badanie żołnierzyków. Musisz zrobic to z kobiecym sprytem. Mój m w sierpniu powiedział mi, żebym sie nie dziwiła ze nie zachodzę, bo jestem bezpłodna. Myślałam, ze to juz koniec staranek a tu we wrześniu dał namówić się na suplementy(8 tableciorów), Teraz zgodził się na monit. Myslę, że i przekonałby się do badania nasienia, jak będzie trzeba to popracuje nad tym. Każda z nas ma sposoby na swojego m. Ty na pewno też masz złoty środek:-D
Piranha a może by tak lekarz bete mi zrobił???????????????? Ha ha już too widze od razu do psychiatry skierowanie bym dostała. U Nuuuski raczej spadku nie było. No nie wiem czy ten progesteron zrobie. I tak biorę duphaston. Co ma być to będzie. gdzieś tam w środku czuje, że jednak sylwestra. Oglądałam galerie testów i najciekawsze te z 6 dnia po owu. Mysle czy to nie jest tak, że ich owu była szybciej i dlatego. A tak miedzy nami też bym tak chciała:-D

Ostatnia edycja:
Zakrecona
kochanie, wierze , ze grudzien bedzie magiczny, mocno zaciskam kciuki, i musisz sie podniesc, by walczyc dalej i dawac innym sily mnie tez. :-)

Beatka
pobranie nasienie moze byc na miejscu, albo w domu i musisz w temp ciala dowiezc w ciagu 30 min do laborat. Jak my badalismy, pierwszy raz wiozlam, a potem M skorzystal z pokoju uciech i sam oddal sloiczek do okienka :cool: nastrasz go powiedz, ze ty jestes zdrowa i mozecie sie latami starac o dziecko bezskutku, wiec musi zrobic badania, to nie boli, trzymam kciuki

girgusia
jesesmy z Toba, pol nocy myslalam o Tobie, chyba czkawke mialas :happy2:

Dorcia
ty to jestes zuch dziewucha, czytalam Twoje posty pare razy i smialam sie sama do siebie w lozku :cool2: PISZ PISZ I JESZCZE RAZ PISZ ;-);-)

krystian
mocno zaciskam kciuki zeby to byl spadek implantacyjny &&&

nuska a Ty gdzie

i na koniec o mnie

Piranju

nie wiem czemu nie czuje sie owulacyjnie, zawsze w 11dc mialam juz spore bole jajnika,teraz te ostre bole byly calkiem na poczatku cyklu w 6-8 dc.
Dzis szyjke mam wysoko, miekka i otwierajaca sie.... Test lh z wczoraj nocy, pod swiatlo widoczna kreska.
wklejam tez patyczki Persony, Piranju rzuc prosze okiem. Serduszko bylo dzis rano ( wiem ze lepiej wieczorem ) :confused::confused:
Kiedy ma byc kolejne?

Załączniki

• image.jpg
    image.jpg
    31,1 KB · Wyświetleń: 35
  • image.jpg
    image.jpg
    29,3 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Do góry