reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuśka nie, nie, absolutnie źle mnie zrozumiałaś :wściekła/y:

Imię mi się podoba i jeśli do nazwiska pasuje to super.

Bałabym się jednak jak zareagują na to imię dzieci, np. w przedszkolu czy szkole. Wiesz, dzieci potrafią być okropne. Sama pisząc nam je tutaj już bałaś się jak zareagujemy.

Dla dojrzałego mężczyzny git. Jest odpowiednik tego imienia w języku polskim? I czy USC pozwoli takie nadać?

Ostatnia edycja:
reklama
Macy no wlasnie chodzi o to ze darmowe nie sa. Moze jesli ktos chodzi do lekarza na kase chorych, ja chodze prywatnie i za kazde badanie, nawet mocz i morfologie place. Z tego co wiem u nas te Hiv kosztuja ok. 50 zl a wzw nie wiem. Ale po glebszym zastanowieniu macie racje, nigdy nic nie wiadomo, a chyba w takim przypadku warto raz w zyciu sie przebadac.
Oczy niebieskie nie sadze zebym sie gdzies zarazila ale jak pisalam wyzej nigdy nic nie wiadomo. Chyba zrobie te badania, nie wiem dokladnie ile kosztuja ale u mnie wiekszosc tych dodatkowych badan w ciazy to koszt w granicach 30-50 zl za sztuke.
Nuska mi sie podoba Pascal :-) fajne i bardzo oryginalne. Fakt ja tez jestem za bardziej "zwyczajnym" imieniem, prostym, nie tylko popularnym co pospolitym. Jednak moj m proponuje wlasnie takie bardziej oryginalne jak Nikoś. Najwazniejsze aby imie podobalo sie obojgu rodzicom.

Edit: Oczy niebieskie dzieci owszem bywaja czasem brutalne wobec imienia, ale jesli chca kogos przezywac to zawsze znajda jakas odmiane imienia nawet najnormalniejszego w swiecie i beda tak kogos nazywac. Ja mialam taka sytuacje w przedszkolu w zeszlym roku i choc Zuza ma wydawaloby sie normalne imie, a byly w grupie dwie dziewczynki o tym imieniu, za przykladem jednej z pan dzieci wołaly na nie Zuśka, na co moje dziecko reagowalo niezbyt dobrze. Przeciez mozna dziecku mowic ładnie Zuzia, Zuza, to pani wybrala wlasnie odmiane Zuśka czego moje dziecko niecierpi. Wiele razy musialam reagowac w tej sprawie jednak problem skonczyl sie dopiero kiedy Zuzia zmienila grupe i panią opiekunke. Problem nie problem ale jednak. A jakby sie zastanowic to do kazdego imienia mozna znalesc wlasnie taka zlosliwa odmiane. Ale wiem o czym mowisz, sa imiona faktycznie az proszace sie o wysmianie i w takich przypadkach dziecku w przedszkolu bywa ciezko, a i pozniej w zyciu.

Ostatnia edycja:
To Elmo idź rób te badania, na pewno wszystko będzie w normie, zobaczysz. Kiedy się wybierasz i na czczo?

Siostra mi pisze, że hiv jest bezpłatne.

Ostatnia edycja:
Mi się też wydaje, że hiv jest bezpłatne. Elmo - wiem, że chodzisz do gina prywatnie, ale chyba jesteś ubezpieczona i masz lekarze pierwszego kontaktu? Może jego poproś o skierowanie na badania. Niby to drogie nie jest, ale po co płacić, jak można za darmo.
Nuśka, mi imię się bardzo podoba. :tak: Jest oryginalne, ale przy tym urocze. W odróżnieniu od wszelkich Brajanów czy Dżesik. ;-)

Piranha Kochana :)

Takie mam napisane normy na wydruku ze szpitala co robilam badania.
Tylko co mnie zdziwilo... Ze gdzie nie przeczytam to normy lh sa przewaznie do 12 a tu do 6... Troche maly zakres tych norm, nie sadzisz?
Pojde do lekarza na pewno. Ale jeszcze sie Ciebie o jedno zapytam. Czy wiesz cos na temat castagnusa? Czy tym mozna zbijac prolaktyne? Czy dac sobie spokoj i wziac cos pozadnego w stylu norprolac? A i jeszcze jedno bo mam niski strasznie ten estradiol... Myslisz ze mozliwe jest ze zbijajac prolaktyne ten estradiol pnie sie troche w gore?

Dziekuje za wszystko:*

Nuuuśka, a mi się to imię bardzo podoba i piszę tu szczerze a nie z grzeczności :-D, ma coś w sobie :-), będą babeczki leciały na to imię :-p

anias, no właśnie też mnie to trochę zdziwiło z tymi normami. Castagnusa sobie podaruj, nie poradzi sobie raczej z takim poziomem PRL (Castagnus czy B-100 są dobre ale na lekką prolaktynemię czynnościową), lepiej zbić to szybko i porządnie odpowiednim lekiem. Myślę, że estradiol po obniżeniu prolaktyny może wzrosnąć - prolaktyna zaburza m.in. FSH a FSH pobudza pęcherzyki do wzrostu, z kolei rosnące pęcherzyki produkują estrogeny, siłą rzeczy więc wysoka prolaktyna może zmniejszyć poziom estrogenu odpowiedni dla danego dnia cyklu, często tym samym wydłuża FF lub zaburza owulkę.

Wklejam raz jeszcze Panią Prezes - już nie wystarcza jej zabawkowy telefon :-D

Zobacz załącznik 597378

Ostatnia edycja:
Piranha dziekuje za odpowiedz;) w ogole za wszystko;) jak Ciebie nie ma na forum to taka cisza a tylko sie pojawisz od razu robi sie tloczno;)

Piekna corka teraz jak juz wiem jak wygladasz to mozna rzec ze w mamusie:), a jakie oczy!

Piranju
dziekuje Ci bardzo za info o replensie i rephreshu. Moj angielski jest sredni, tak to powiem, wiekszosc rozumiem, nie moge dokladnie dojsc do ladu z zaleceniami co stosowac przy o+12 i jak stosowac, gdybys mogla mi to latwo przedstawic :-)

nuska
imie oryginalne, ja takie lubie :cool2:, musi sie komponowac z nazwiskiem moim zdaniem, ja bym miala problem ze zdrobnieniami....

elmo
dzieki za info o mierniku, zaraz kalibruje jeszcze raz...

Krystian
czym Ty sie dowcipnie zakwaszalas?
Niedlugo ide na podgladanko....:eek:

reklama
Witam popoludniowo :*

Ja juz w domku, zaraz obiad, i bede sie szykowac na usg, mam nadzieje ze wiesci beda tak dobre jak u krystian :*

piranha nie zadzwonilam juz bo potem Aga dzwonila i zesmy sie rozgadaly :-D dzwiekne z poradni kolo 18 jak juz bede po :* !!!

kiraa, maggie, macy, elmuś wiecie co ? Ja lubie oryginalne imiona, ale takie ze smakiem. Musza miec cos w sobie, musza sie komponowac zarowno z drugim imieniem jesli takie sie chce nadac, ale przede wszystkim jak piszecie - z nazwiskiem. Co do zdrobnienia, nie wiem jakie ale z krystian stwierdzilysmy, ze chyba Pasiu :-D

piranha mnie to imie sie kojarzy z wiadomo kim, ale ono ogolnie jest bardzo meskie mimo wszystko i na bank bedzie mial wziecie :-D
oczyniebieskie czy jest odpowiednik polskiego imienia - nie wiem, chyba nie ma, ale wiem ze bez problemu nadaja je z USC :blink: u Nas kolezanka z pracy ma syna Pascala wlasnie, powiem Ci, ze nie boje sie dzieci, bo owszem potrafia byc okrutne ale dla mnie to imie jest bardzo ladne, i wydaje mi sie, ze dzieciaczki w otoczeniu rowniez je zaakceptuja :tak:

Do góry