reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej!

anias, warto iść na monitoring i podpatrzeć jak pęcherzyki rosną i przy jakiej wielkości pękają. Wyniki wydają się w porządku tylko zastanawiam się czemu Twoje LH jest w tych normach na granicy, dobrze masz normy dla f. folikularnej spisane? Podwyższone LH może zaburzać owulację gdyż pobudza produkcję androgenów ale raczej chodzi tu o wyższe poziomy LH. Zbij prolaktynę i na pewno szybko zajdziesz w ciążę :tak:

gorgusia, kciuki za jutrzejszą betę!

zakręcona, ja tam też zawsze wolałam pracować w męskim gronie bo w babskim często za dużo intryg, których ja tam nie lubię :-D, zawsze gram w otwarte karty :-)

Nuuuśka, to ja pisałam :-D, krystianmartin też miała wczoraj owulkę i podobnie wypasiony pęcherzyk, będziecie w dokładnie tym samym dniu ciąży :-D Super, że uda się w końcu z progesteronem. Zastanawiam się jak to zrobić z Duphastonem skoro w 12 dpo trzeba go odstawić w przypadku negatywnego testu a test może fałszować podwójna dawka Pregnylu. Proponuję zatem testy ciążowe od 10 dpo by zaobserwować czy są już negatywne czy też wciąż pozytywne i czy kreska blednie czy ciemnieje albo czy np. blednie a potem nagle zacznie ciemnieć, chyba inaczej się nie da :-), najlepsze byłoby sprawdzanie bety badaniem krwi ale to dość problemowe i kosztowne ;-)

zakręcona, dołączam do grona zachwyconych twym wykresem :-D Dziś 10 dpo, ja bym zatestowała już w piątek testem 10 mIU/ml ale nie wyrzucałabym go po przepisowym czasie.

Elmo, ta też miałam skierowanie na te badania, jakoś mnie to zestresowało wtedy i zaczęły nachodzić myśli "a może zarażono mnie kiedyś przy badaniu krwi"? ;-)

krystianmartin, piękny pęcherzyk, piękny odstęp, piękne ciałko żółte i piękne endo, z tyloma sprzymierzeńcami musi się udać :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Piraniu no własnie ten stres i pytanie czy nie bede pozniej zalowac ze jednak nie odzalowalam pieniedzy na te badania.
Maggie &&&& za wizyte. Wracaj z dobrymi wiadomosciami.

Zakręcona, i ja się wpatruję w Twój piękny wykres.
Elmo, wiem, że pewnie szanse na zarażenie były małe, ale bym zrobiła. To są darmowe badania (w każdym razie hiv, bo nie wiem jak wzw c). Sytuacje w życiu bywają różne. A tu chodzi o zdrowie i życie Twojego dziecka. Właśnie wczoraj czytałam, że w Polsce mało kobiet się bada i że zarażenie podczas porodu hiv jest tak samo wysokie jak w Somalii, a w krajach zachodnich wynosi zaledwie 2%. Jak rodziłam syna, nie badali mi krwi pod kątem tych chorób. W UK dwa razy - w 12 tygodniu i pod koniec ciąży. Po co ryzykować.
Maggie, trzymam kciuki.

piranha no wlasnie tez sie zastanawialam jak to rozplanowac z lykaniem Dupka. Recepte mam juz wypisana ale na jedno opakowanie, 20sztuk. Moge je brac 1x1tabletce czy wiecej ? Acard dzis juz kochana wziac tak ? potas dalej brac i sode czy juz odstawic ? tego dupka nie bralam wiecej zeby moj doktorek sie nie rzucal, on mi wypisuje wszystko co chce ale czasem nie chce przedobrzyc :blink: co myslisz o tym moim wykresie ? Bo ja mysle, ze jesli pik byl w poniedzialek w nocy, to owulacja wczoraj rano by sie zgadzala ale czy te serducha wystarcza.... tego sie boje. Zalowalam ze teraz wypadlo na nasza ranna zmiane, bo tak to by mozna bylo wczoraj rano poprawic, w sumie tak by bylo chyba dobrze choc nie wiem czy wtedy bysmy nie przedobzyli

elmuś pytalas o imie - hehe dla chlopca juz jest zaklepane. Tylko sie nie smiej jak powiem jakie :-p

Ostatnia edycja:
Cześć Elmo, HIV nie będę robić, a na WZW C byłam szczepiona 2 lata temu dwoma dawkami, miałam zabieg na włókniaczki w piersiach. Nie robiłam glukozy w 1 trymestrze, chociaż faktycznie mam w tej rozpisce jako nieobowiązkowe badania. Umówiłam się z lekarzem, że o najważniejszych będzie mnie informował, więc zagadka rozwiązana :-) Tak więc polecamy badanie obciążenia glukozą na czczo dla dziewczyn w I trymestrze ciąży.
A czy z Zuzą robiłaś te badania, miałaś jakieś potencjalne sytuacje kiedy mogłabyś się zarazić HIV i WZW? Ile kosztują te badania?
Nuuuśka nie będziemy się śmiały ;-)

Robiła któraś majonez domowy? Dobry był?

zawsze wychodzę z założenia, że imię powinno być normalne, pasować i do małego dziecka i do dorosłego człowieka. no i do nazwiska. Ja lubię imiona klasyczne, polskie.

Wal, zniese wszystko! :-D

Ostatnia edycja:
oczyniebieskie hahahahha:-D czy ono jest takie normalne to ja nie wiem :-D Ale do nazwiska Ł. bedzie pasowalo jak ulal xD Tylko ja Cie prosze., Ty nie krzycz !!

A wiec uwaga uwaga.......

Krolewicz jak juz sie pojawi bedzie mial na imie : Pascal.

Nuuuśka tylko mi nie mów, że twój M nazywa się Brodnicki :-)

Powiem tak, na drugie imię dla mnie super!

Edit: po chwili namysłu, muszę się nad tym poważnie zastanowić jeszcze drugą chwilę, imię kontrowersyjne, nie powiem. W tym momencie mię zażyłaś.

Ostatnia edycja:
reklama
oczyniebieskie wiem, ze imie dosc niepowrzechne, ale taki wybral Ł. a ja nie mialam zbytnio obiekcji, spodobalo mi sie od razu i tak jakos zostalo. Ale wiedzialam, ze Wam sie nie spodoba pewnie dlatego nie chcialam pisac :wściekła/y::zawstydzona/y: Ł. nie ma na nazwisko Brodnicki, ale powiem Ci ze imie akurat bardzo pasuje do jego nazwiska, do mojego by nie pasowalo w ogole :wściekła/y::tak:
Gdyby jednak pojawila sie dziewczynka, bedzie Lenka lub Amelia.

Do góry