reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

kiraa po podaniu pregnylu pecherzyk peka przewaznie w granicach 36-40h jesli dobrze pamietam. Mozna go podawac od wartosci 20mm, bo i tak zwazywszy ze przez te 36 jeszcze podrosnie to w sam raz.Ale czy jest pewnosc ze bedzie owu ? hmmm, wiesz jak to jest - nigdy nie masz pewnosci, chyba dopiero daje ja usg. Pecherzyk moze peknac sam, jeszcze przed podaniem pregnylu, lub i po Nim ale zanim ten jeszcze zacznie dzialac. Wiec tak na dobra sprawe na pewno jest pomocny, ale mysle, ze u mnie mogl byc podany wczesniej, jesli juz byl taki plan i na pewno w przyszlym cyklu to zastosuje jesli teraz sie nie uda. A do wcelowania sie,ja sie na starankach dziewczynkowych nie znam w ogole wiec sie kochana nie wypowiem :-p

reklama
Nuuska to czekam na info po usg Na pewno w tum cyklu sie uda Mam dobre przeczucie ktore malo kiedy sie myli :-)
Egoistyczna swinia z salonu dokładnie kierownik (kiedys niestety moj tez kierownik). Bylo u nad chłodno w pracy 18 stopni a ja mam biurko zaraz na przeciwko glownych dni rozsuwanych i akurat wiatr byl straszny i jak ktos wchodzil to zimny lodowaty podmuch wiatru w moja strone Rano z moim dyrektorem uzgodnilam ze napiszemy kartke wejście obok i te zamknięm zebym miala cieplej a ten egoista jak to uslyszal to zrobil mi jazdę i poszedl to mojego dyrektora a on(moj dyrektor) bez slowa podszedl do drzwi zdarl katrki i otworzył je A przeciez mogl podejsc i powiedziec ze Egoista ma z tym problem i otwiera a on nic...:mad: Zawsze jak szlam robic herbate czy kawr to tez mu odrazu robilam a od jutra będzie: jak ja moge marznac to pan nie musi pic herbaty :p a co bede:-)
I siedziałam w polarze i kamizelce i szaliku bo bylo zimno
Ten kierownik to ty narcyza i bezczelnego egoisty zawsze musi postawic na swoim To tak po krotce...

Ojej...Zakręcona :( Ja marznę nawet przy zamkniętych drzwiach, a co dopiero Ty.
Mam dziś bardzo ciężki dzień. Udało mi się umówić do lekarza dopiero na 17.12...martwię się czy nie za późno? :( Klientek mam bardzo dużo, a jakoś nie ogarniam i się gubię w grafiku. Skupić się nie mogę....
Olcia???
Kiraa &&&
Nuśka &&&

I wszystkim które potrzebują przesyłam ~~~~~~~~~~~~~~~~ fluidki ( chyba już jakieś mam,co? )

Maggiew salonie samochodowym (ale wiecej mam obowiazkow na serwisie) hehe moj zakres obowiązków ledwo by sie zmiescil na 2 kartkach A4

zakrecona co za glupi facet :no: no ale niestety, czesto slysze ze to my jestesmy dla kogos a nie ten ktos dla Nas, ze to nie my pracujemy na Nasz zaklad pracy tylko w tym wypadku u mnie lekarze....to dopiero cos. Wypruwasz flaki, robisz co mozesz zeby bylo dobrze a ktos Ci powie, ze guzik znaczysz i nic nie jestes wart.
Dziekuje za dobre slowa, chcialabym zeby sie potwierdzily Twoje przypuszczenia, ale zobaczymy. Teraz chyba najwazniejsze zeby ten ospaly pecherzyk pekl i cos sie ruszylo :blink:

gorgusia,maggie dziekuje :)

Kiraa jesli wypluczesz elektrode pod biezaca woda zakladajac ze ma ona ph 7 i nie osuszysz i wlozysz bezposrednio do roztworu o ph 4 to prawdopodobnie troszke podwyzszy sie ph tego roztworu. Tak samo gdybys namoczyla w roztworze o ph 4 i wlozysz bezposrednio do roztworu o ph 7 to go zanizysz. Ja plukalam go pod biezaca woda a pozniej staralam sie osuszac delikatnie recznikiem papierowym i wydmuchac ta wode. Ale do samego przechowywania elektroda nie powinna byc sucha, w instrukcji pisalo ze nalezy do tej gumowej koncowki dawac kropelke roztworu chyba 3,5 mola czy cos takiego :eek: Nie wiem czy dobrze rozumuje ale ja tak to robilam. Moze Ewelin albo Daria powiedza cos innego bo tez mialy ten miernik.

Ewelin ja aktualnie zmagam sie z przeziebieniem, tak smarkam ze boje sie ze mnie od tego jakies skurcze wezma :-) dzis znowu zaczelo bolec gardlo. Takze czosnek, herbata, miod, sok malinowy i tak w kolko. Ale dzis bylam na zakupach ciuchowo mikolajowych dla Zuzy i chrzesniakow takze humor mi sie troszke poprawil :D A jak Ty sie czujesz? Lezysz w domu czy jestes "na chodzie"?

Ostatnia edycja:
Hej babeczki! Miałam dziś jakiś taki zabiegany, zalatany dzień a do tego spadek formy ;-), może jutro będzie lepiej :-)

zakręcona, w FL im wyższe tempki tym lepiej, a już zwłaszcza gdy jest skok do góry w drugiej połowie FL (często oznacza to wejście ciałka żółtego na wyższe obroty w produkcji progesteronu po implantacji zarodka, trzymam kciuki! :-) W przedszkolu synek jeszcze nie był, wczoraj strasznie późno wróciliśmy od dentysty więc późno poszedł spać, nie wstałby rano z M a nie miałam jak go później zaprowadzić.

krystianmartin, czekam jutro na informację, że pęcherzyka już nie ma.

Nuuuśka, czekam na taką samą informację, idziecie łeb w łeb :-D

anias, FSH w porządku tylko to LH dość wysokie jak na 3 dc, LH może zaburzać owulację :-( Masz możliwość pójścia na monitoring w tym cyklu? Prowadzisz jakiś wykres tempek?

Kiraa, nie powinno się zakwaszać jeśli Twoje naturalne pH jest poniżej 4,5, a już zwłaszcza Replenem (Rephresh działa jak bufor - obniża lub podwyższa do 4,5). Warto przetestować kilka razy obniżanie pH po staraniach by w finałowym momencie wiedzieć już co i jak :-) Co do Replens i Rephresh to wkleję Ci opisy ich zastosowań przez 3 znane forumowiczki z in-gender:

Jedna z nich zaleca zakupić oba preparaty (Replens i Rephresh) i przetestować. Pisze, że cały aplikator Rephresh utrzymuje jej pH około 4.0 przez 3 dni. Używa on cały aplikator Rephresh co 3 dni od okresu do owulacji. 12 godzin przed staraniami używa pół aplikatora Rephresh, godzinę przed staraniami używa Rephresh na palcu i 5 minut po stosunku Replens na palcu. Potem monitoruje swoje pH co pół godziny przez 4 godziny, jeśli pH wzrośnie to używa Replens na palcu.
Melody też zaleca przetestować oba preparaty, pisze, że np. u niej Replens podnosił pH aż do 7, dla niej najlepszy był Sylk.
Babydust pisze by używać od okresu cały aplikator Rephresh co 3 dni. 12 godzin przed staraniami zaleca użyć 1/2 aplikatora (lub 1/4 aplikatora gdy dzień wcześniej użyty był cały aplikator) Rephresh. 5 minut po staraniach zaleca sprawdzić pH, jeśli jest wyższe jak 4,5-5 to zaleca użyć Replens na palcu. Należy sprawdzać pH przez 4 godziny co 30 minut i w razie co używać małą ilość Replens na palcu. Na koniec smaruje małą ilością Rephresh u wejścia i idzie spać.

Co do testu to ja taką kreskę miałam przez wiele dni, super, że jutro masz gina to na podstawie wielkości pęcherzyka będzie można co nieco oszacować :-) Chciałam Ci wkleić linka odnośnie Replens i Rephresh ale już Annette poratowała :-), tam jest cała skarbnica wiedzy na temat tych 2 preparatów. Co do miernika to jest dokłądnie tak jak napisała Elmo, takim mieszaniem szybko pozmieniasz pH roztworów buforowych i po skalibrowaniu będziesz mieć już błędne wyniki pomiaru, ja płukałam w wodzie z filtra RO, warto zakupić destylówkę a potem osuszać przed włożeniem do roztworu buforowego.

gorgusia, ale czemu za późno? Ja na pierwsze wizyty w obu ciążach szłam dokładnie w tym samym tygodniu :-), nie chciałam się stresować brakiem zarodka w pęcherzyku czy brakiem widocznego bicia serduszka.

vviedźma, jak się trzymasz kochana?

Olusia, masz wynik??? ...wciąż trzymam kciuki i mam nadzieję, że Twoje marzenie się już spełniło.

Strasznie Was przepraszam, mam pełno PW ale nie miałam kiedy ich przeczytać :-(, spróbuję jutro odpisać.

Ostatnia edycja:
Gorgusia to troszkę czasu do 17:-/ domyślam sie ze ciężko Ci sie teraz skupic ale musisz myslec pozytywnie i cieszyc sie z życia Trzymaj sie kochana

Nuuska ale on to zwykly kierowniczej nic wiecej Nasz właściciel to bardzo fajny gosciu i lacznie ma z 10 oddzialow albo juz wiecej ;-) Niestety w kazdej pracy jest ktos kto umila zycie

reklama
Piranha monitoring moze, nie wiem. W sumie nigdy nie robilam. Do ginekologa chodze prywatnie.
A to wysokie lh to co to jest?
To ile to lh powinno wynosic? Wyczytalam gdzies ze stosunek lh i fsh powinno byc w okolicach 1... Ale u mnie mimo to i tak za wysokie, tak?

Do góry