reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Olusia dlaczego Cię nie ma ???
Krystian, Nuuuśka dzień dobry, wielkie kciukasy za Was
Kiraa, Zakręcona miłego dzionka
Mamakaja witaj
Dorcia pozdrawiam
Katriina witaj na forum,
O czym Wy babeczki piszecie jaki magiczny wiek, rozumiem 40 stkę, 50kę ale 30stkę to młódki jesteście
Nie mam o czym pisać to się za bardzo nie odzywam, ale śledzę cały czas co tam u Was
Mam jutro wizytę u lekarza, proszę trzymajcie kciuki by dał mi szybko termin zabiegu

Hej Dziewczyny,
Na wizycie w poradni ok, w labku na miejscu przed wizytą, zbadałam cukier z palca, był idealny (ki czort?), doktor dała mi glukometr i rozpiskę diety, kiedy i co jesć, czego nie jeść i czego nie łączyć. Generalnie dietka lekkostrawna, dużo warzyw i pełnoziarnistych produktów, czyli w zasadzie to, co powinna jesć każda kobieta w ciąży, zdrowo odżywiająca się. Dam radę. Badam cukier tym glukometrem na czczo i po 3 głównych posiłkach i jest idealny. Za dwa tyg. kontrola.
Witaj Katriina, kolejna Kaśka, zgadłam?
Krystian, Nuuśka, Dorcia przesyłam pozytywne fluidki różowe i niebieskie.~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nuuuśka mnie też w szczęśliwym cyklu gin przepisał Pregnyl, bo pęcherzyk miał 20 mm a pękał zawsze przy 25mm, a boboseksy były przed wizytką z rana. Więc mówię, dawaj coś na szybsze pęknięcie. I też go nie było w aptece, ale w końcu nie wzięłam Pregnylu a pęcherzyk i tak pękł wieczorem, tak jak przewidywałam. Potem czytałam, że podobno sprzyja poczęciu dziewczynki, nie wiem ile w tym prawdy.
Czytam i widzę, że wczoraj normalnie jakiś czarny, przeklęty poniedziałek był, dobrze, że już za nami. Nuuuśka aż mi ciary przeszły jak czytałam jakie ci się przydarzyły przygody w drodze po Pregnyl. Jakby jakiś pech nie pozwalał i jeszcze ta awaria enpr.pl, Ale na szczęście wszystko się skończyło dobrze, chociaż z bólami...Odganiam niefart pozytywnymi fluidami ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nie mówiąc już o VViedzmie no i nie wiadomo co z Olusią. Nie wiem ale jakoś tak mnie dobiła wczorajsza wiadomość VViedzmy. Od początku ją polubiłam i to było widać jak chciała tego dzieciątka. Cały czas mi smutno, nie mogę sobie wyobrazić co może przeżywać. To samo Ana. Chyba moje hormony ciążowe wariują, bo zwykle nie jestem aż tak uczuciowa. Dziewczyny jak zdrowy umysł kobiety może to znieść?? :-(

Kiraa co do miernika ja brałabym pod uwage pierwszy odczyt. Kiedy wypluczesz go w wodzie ktora ma ph ok 7 to juz go az tak nie dosuszysz od razu przed kolejnym pomiarem i ta woda moim zdaniem zawyzy wynik. Ja kalibrowałam miernik ran na tydzien. Płukałam elektrode pod biezaca woda. Ale pamietaj jak kalibrujesz to wkladaj do roztowrow porzadnie osuszona elektrode zeby przypadkiem nie mieszac tych plynów. Co do dlugo utrzymujacego sie ph na poziomie ok. 3 to dziewczyny tak pisaly ze replens czy rephresh utrzymywal tak niskie ph nawet 3 dni ale tu juz nie wiem dokladnie bo ja nie dziewczynkowa ;-) Powodzenia

Oczy niebieskie mnie tez dobila wiadomosc Viedzmy. Strasznie to przykre....:-(

Niebieskie Oczy, elmo bardzo przykra wiadomość o Viedzmie. Ja tez ciągle o niej myślę.
A co u Was mamuśki?
Niebieksie oczy machnęłam sobie dodatkowy suwaczek z tej stronki co ty masz, normalnie nie mogłam się oprzeć-takie sa śliczne.

ewlin no śliczne są te suwaczki aż zajrzę na dziewczynkowe :-)
Na Mamusiach teraz bije rekordy taki suwaczek ile dni już ciąży minęło i ile procent ciąży complete.

Dziewczynki pieeekne suwaczki,wrzuc oczyniebieskie ten z % tami, daj nacieszyc oko :cool:

elmo
dzieki wielkie, elektrody nie wysuszalam przy kalibrowaniu... Jak ja osuszac? Papierem?

Kira, na forach raczej polecają Rephresh (przy metodzie 0+12 Replens), zobacz tutaj: Guide to Replens and RepHresh (Part 1), Rephresh podobno ustala ph na poziomie 4.5-4.7, jak trzeba to obniża a jeśli jest niskie to podwyższa. Co do dawki to My sway plan for DD #2! :) - In-Gender.com, w skrócie, co 3 dni po @ jeden aplikator, skończyć 1 dzień przed owulacją plus 1/2 aplikatora 12 h przed serduszkowaniem albo 1/4 jeśli dzień wcześniej był dany cały aplikator.

Mamakaja, Rephresh zawiera niestety parabeny, pewnie one Cię uczulają. Ja też ich zbyt dobrze nie toleruję, nie mogę używać kremów z nimi itp, Rephresh jeszcze nie próbowałam.

Ostatnia edycja:
Dorcia wiesz ze ja ciagle mocno za Ciebie trzymam wszystko co moge :-) im wiecej pozytywnej energii tym lepiej !! :*

oczyniebieskie ja sadze szczerze mowiac, ze ten pecherzyk pekl by sam nawet bez podani pregnylu, ale moze to jakas pomoc.Choc pierwszy raz spotkalam sie z takim pecherzykiem u mnie, przewaznie byly mniejsze albo po prostu nie trafilam na taki dzien cyklu jak wczoraj :blink: Martwie sie troche czy ten pecherzyk nie jest troche za duzy, pregnyl jak mowila piranha mogl byc podany wczesniej, no ale cos sie rusza, jesli teraz sie nie uda, na nastepny cykl na pewno zaopatrze sie w pregnyl , jutro ide po przepisania dupka i bede brac od 2 dnia po. Moze akurat kruszynie pomoze, jak tam bedzie.
A dzien wczorajszy powiem Ci chyba jeden z gorszych w ostatnim czasie...nie spodziewalam sie czegos takiego, powiedzialam wczoraj Ł.,ze ten pecherzyk to chyba z samego stresu mi pekl :wściekła/y:

kiraa dziekuje :* juz nanosze :*

maggie dzien dobry :* pewnie ze trzymam kciuki, daj koniecznie znac jak juz bedziesz po wizytce !!

reklama
Kiraa for you.

Załączniki

• suwaczek.png
    suwaczek.png
    4,5 KB · Wyświetleń: 44
Ostatnia edycja:
Do góry