reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej sobotnio,

Piranha pięknaś milordzino! :-)

Olusia bądź silna, zaciskamy kciuki i czekamy do poniedziałku, jestem z tobą duchem i przesyłam pozytywne emocje:-) Jeśli jesteś na siłach, powiedz co powiedziała embrilog?
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Dorcia
jaką masz śliczną córę, do ciebie podobna czy do męża?

Pozdrówki dla wszystkich was. u mnie śnieżek z deszczem.

reklama
matik a Ty moj wykres widzisz ? :p Bo ja za chiny ludowe nie, i od rana widze kazdy jeden ale nie swoj terazniejszy, nie wiem chyba jakis blad mi sie wkradl na strone :baffled:

Piranhu, Dziewczyny mam pytanie bo teraz zauważyłam spora ilosc bialego gestego służy czy powinno mnie to martwić?

Później Was doczytam bo teraz nie mam jak:-(

Hey :-)
Olusia a jednak nie zrobiłaś, no nic w takim razie trzymam dalej &&&& do poniedziałku.:tak:
Piranhu szkoda, że ja nie mogę wyświetlić sobie Twojego zdjęcia. Usunęłaś już?:-(
Dorcia fajną masz córę, śliczna, uśmiechnięta.Na pewno by się rodzeństwem już zajęła :tak:

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie...Młoda jest małą kopią swojego taty !!! Do mnie to podobna ciut z figury...też jest "okrąglutka" :-D

U mnie chyba jednak w ten weekend przyjdzie zima ...zaczął pruszyć śnieg BUUUU

Marchew dlaczego nie możesz wstawiać zdjęć ?
I jak to nie masz nic sensownego do napisania !? A że brzusio rośnie ??? Rośnie ?
A że czujesz "motyla" w brzuszku ? Że Hania narysowała cudny obrazek....jest tyle ciekawych rzeczy o których możesz pisać ...codziennie...kilka razy dziennie !

Nuuuśka, zmywarka już "zapisana" :-), zbieram na taki model :-D, fajna i wymiarami pasuje. Daj znać jak tam teścik. Ja też nie widzę Twojego wykresu a bez niego jak bez ręki, do tego zbliża się finał :-(

Dorcia, WOW, ależ zdolniacha z Ciebie, ja bym nawet materiału właściwie nie przycięła a co dopiero uszyć takie cudeńko. Masz śliczną córeczkę!

Olusia, czytałam, że blastuś zagnieżdża się od 1 do 5 dnia więc niby powinno już coś wyjść, a co mówiła pani embriolog i czemu Ciebie podłamała? A progesteron i estradiol wyszły w porządku? Za to nowy tydzień zaczniesz z mega uśmiechem na ustach!

Matik, jesteśmy dwujajowe i zawsze byłyśmy bardzo zżyte :-), dzwonimy do siebie ale ostatni rok niestety odrobinę nas oddalił - siostra mieszka kawałek ode mnie, w pracy nie ma kiedy pogadać, w domu też nie (po powrocie z pracy ma na głowie też własną firmę no i 2 swoich pociech, z którymi musi się pobawić, lekcje z nimi odrobić), widzimy się więc raz na tydzień albo i dłużej gdy się dzieciaczki pochorują. Ale i tak każdemu polecam siostrę czy brata bliźniaka :-D, zawsze rozumiałyśmy się bez słów.

mamakaja, wrzucę potem raz jeszcze, teraz muszę na jakiś czas opuścić moje domostwo :-)

piranha no wlasnie...jak pech to kurde pech :/ nie wiem co sie pogmatwalo na tym moim wykresie, ale w ogole nie widac samego obrazu, komentarze, poprzednie wykresy bez problemu a ten rano jak nanosilam temperature sie zawiesil i tyle :-( ide robic tescior bo juz dwa sikania za mna :-D
A co do zmywarki - jest super ! Ma 8 programow, w tym 5 z suszeniem, program Baby Protect specjalnie dla mycia naczyn i rzeczy dzieciecych, 45 byla akuratna bo mamy mala kuchnie:blink:

reklama
Piranha - W Klinice odebrałam recepte, wykupiłam ja i rozmawiałam z pania embriolog… otoz nie miałam podanego zelu, bo ponoc maja takie wymogi, odnośnie ile komorek mi pobrali to pobrali mi 13, 1 z nich była zla a reszta dobra, zapłodnili mi 6 a te 6 wyrzuclili, wkurzyłam się, bo mogli mi zapłodnić i bym miala na zapas może blastusia a tak to co? Nie przypominam sobie żebym podpisywala cos ze maja mi wyrzucic do kosza moje komkorki. ech.. Podłamało mnie to.. pani mi mowi ze mam prowadzic bardzo oszczędny tryb zycia i zrobic bete po weekendzie… ze blastus dobrze się rozmrozil, wykazywal cechy dalszego rozwoju… wiec nie robiłam jej… zrobiłam natomiast progesteron, estradiol i ths…
Progesteron mam – 18,41 ng/ml
Estradiol 247,8 pg/ml
Ths - 1,005

Rozmawiałam jeszcze z pania ze gdyby mi nie udalo crio mam rozmawiac z moja pania doktor żeby przy drugim podejściu zapłodnili mi wszystkie komorki które nadaja się do zapłodnienia.. żeby pani doktor wyrazila zgode… wiec tak mi zamiar zrobic…tzn porozmawiac z pania doktor….

Czyli jak blastus zagniezdza sie od 1 do 5 dnia i np zagniezdzil sie 5 dnia to od 6 produkowane jest dopiero HCG?

U mnie napisane jest ze 1 trymestr ciazy progesteron od 11,22 – 90 ng/ml….no nic pozostaje czekac….

A jak jest z ta beta? czy kazda kobiera ma 0 albo 0.1 czy moze miec np 3.. hmm jak to jest ?

Ostatnia edycja:
Do góry