reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

myszka281 luzuj majty, 12,4 tydz dopiero. Pewnie się niecierpliwisz ale chyba wolałabyś wiedzieć na 100%? Ginka wie co robi, jakby było widać na 100 to by powiedziała, więc pewnie jest 50/50. Mnie lekarz powiedział na stówę dopiero w 18 tyg, a nawet w 15 nie był pewien. Czy na in-gender coś mówią?
Zmykam na wizytę. Trzymajcie kciuki!

reklama
Nuuuśka to chyba bedziesz musiala zwiekszyc dawke euthyroxu... hmmm i kontrolowac THS... ja chce jutro zrobic progesteron, estradiol, bete i THs... zobaczymy jakie beda wyniki... :-)

annette trzymam mocno kciuki za wynik betki :-)

olusia skonsultowalam sie z innym lekarzem na ktorego ciezko mi trafic i powiedzial, ze tamta normalne bzdury gada. Mam brac po 1 tabletce dziennie tak jak bralam wczesniej bo to, ze tsh poszlo mi po miesiacu zmniejszenia dawki do gory swiadczy o tym, ze mam niedoczynnosc narastajaca i nie mozna tak od siebie zmniejszac dawki, a jak sie to robi to trzeba kontrolowac nawet czesciej niz raz w miesiacu, takze wracam do starego dawkowania, mam nadzieje ze piranha kochana tego nie zneguje.

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie właśnie tak stwierdziłam daje spokój to 12 t 1 d wiec jeszcze szybciej.
Na in gender 100 % boy tez mam takie przeczucie no nic nastawiam się na synka a jak sie dowiem na USG ze dziewczynka to będzie mila niespodzianka ;-) zresztą od początku mówiłam do M ze będziemy mieć kolejnego synka :-)
Powodzenia na wizycie

Hej dziewczyny! Już jestem (aż do teraz byłam bez internetu) i zabieram się za czytanie :-) Więcej napiszę po lekturze :-D

edit: rzuciło i się w oczy właśnie zdjęcie USG dzieciątka myszki, myszko, ostatnie zdjęcie pasuje mi do chłopca (i ułożenie i kształt nuba), a co piszą na in-gender?

Uciekam doczytać choć 2 strony wstecz.

Ostatnia edycja:
Witajcie moje drogie :-)

Kira
uuu to Cie ta @ zaskoczyła Moze rzeczywiście to przez chorobę i tabletki a może to tylko plamienie. Kurcze coś ostatnio dużo mamy problemów z zatokami tutaj:-/

Mamakaja mam nadzieję że temp się utrzyma :-)

Dorcia ja niestety nie robię zakupów w Tesco ale popytam w pracy ;-)

Maggie w taki razie szybciutko na zabieg żebyś miała to już za sobą

Myszka zdjęcia super a fasolka jeszcze ładniejsza Ja niestety narazie nie jestem dobra w odgadywaniu nuba i Cie nie poratuję Ale na pewno znajdą się dziewczyny które Ci pomogą

Krystianmartin głowa do góry i koniec smutasów :-)

Olusia &&&&&&&&&&

Annette &&&&& za bete i czekamy na info

Nuuuska to dobrze ze skonsultowałaś to z innym lekarzem Ach ta nasza służba zdrowia

Piranhu dobrze że już jesteś Smutno było bez Ciebie A jak się czujesz? Jak dzieciaczki?

Miłego wieczorku życzę
Ja idę trochę odpocząć bo zmęczona jestem ;-) Trochę poszperałam w sklepach i kupiłam mojej siostrzenicy 6 ciuszków w ciucholandzie i zapłaciłam 1,8 :-) Dzisiaj było 4 zł za kg A później pojechaliśmy do mojej siostry i do małej Lenka jak słyszy muzykę to po swojemu śpiewa :-D Buziaki

ewelin, jakoś wcześniej nie doczytałam, że jesteś w szpitalu :-(, trzymaj się i wracaj szybciutko do domku.

Olusia, moje kciuki są jutro z Tobą i mam nadzieję, że już w ten weekend świętować mega zwycięstwo :biggrin2:

Nuuuśka, czekam niecierpliwie na Twoje jutrzejsze USG :biggrin2: Wróciłabym do poprzedniej dawki niestety, obecna jest widocznie za niska, TSH w ciąży i tak Ci fizjologicznie spadnie :tak: a Ty przecież lada moment zachodzisz :-D

krystianmartin
, kochana, mam nadzieję, że powrócił już optymizm? Bo jaaaaak nieeeeeeee ..... :biggrin2:

Kiraa, faktycznie strasznie krótka FL ale raz na jakiś czas może się tak zdarzyć - gdy np. komórka jajowa jest gorszej jakości więc ciałko żółte też nie było pełnowartościowe i nie produkowało wystarczających ilości progesteronu. Może sprawdź dla pewności progesteron w połowie FL? Zapewne gdyby się udało to byś się stresowała, czy zarodek przez gorączkową tempkę nie został jakoś uszkodzony. Grudniowy cykl będzie szczęśliwy i dla Ciebie i dla reszty babeczek!

Maggie
, oby udało się jak najszybciej załatwić zabieg i byś nareszcie mogła mieć to z głowy i mogła ze spokojem przystąpić do walki o córeczkę, będę mocno trzymać kciuki za szybki termin.

Annette, mega kciuki za dzisiejszą betę! A robiłaś dziś test 10 mIU/ml? :biggrin2:

zakręcona, dzięki kochana :-*, dzieciaczki już zdrowe a Krzyś w poniedziałek znów rusza do przedszkola :-) Piękny wykresik!

myszka, prześliczny ten Twój dzidziuś! Co do nuba to nie zawsze wygląda jak jedna prosta kreska, u chłopców nub jest zazwyczaj trochę grubszy i krótszy, na zdjęciu USG może być widoczny jakby złożony z 2 kuleczek :biggrin2:, przykład poniżej:

images

Ostatnia edycja:
reklama
piranha taaaa lada moment zachodze :-Da potem bede opowiadac jak w Lejdis ze jestem w ciazy od 15 minut :-D Jutro wracam do 1 tabletki dziennie Euthyrox-u, ale powiedz mi o co mam sie wypytac na tym usg ? i co robimy z Estrofem-em ? Bo jutro jeszcze rano mam wziasc tak ? :happy: Dzis znowu tempka poszla w gore o_O to dobrze ? chyba nie bardzo :p

Do góry