reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka - Ksylitol jest bardzo dobry i zupełnie nie zmienia smaku picia czy potraw, ale drogi jak szlag. Ja nie potrafię pić herbaty gorzkiej, tylko zieloną nie słodzę, a tak to zwykłą czy inke muszę posłodzić.

Nie martw się, nie martw uda się począć, grudzień będzie nasz !!!

Kiraa - Ksylitol to substancja słodząca pochodzenia naturalnego pozyskiwania brzozy i jest polecana w diecie dziewczynkowej zamiast cukru, zwykły słodzik mocno zakwasza więc też pewnie może być w diecie dziewczynkowej, ale niech Piranha się jeszcze wypowie.

reklama
Hej hej!

Maggie, przytulam mocno, może to tylko tak strasznie z opisu wygląda, zapewne czeka Ciebie zabieg ale przynajmniej będziesz mogła już na spokojnie nie myśląc o tym zadziałać o córeczkę.

Nuuuśka, przykre, że Ola musiała tak cierpieć, aż mi łzy do oczu napłynęły kiedy to opisywałaś, oby dalsza część jej życia wynagrodziła jej to wszystko z mega nawiązką. A nie łykasz z M witaminy E 400iu, koenzymu Q10 i np. Green Tea? ...czy nie zmieściły się do opisu na enpr? ;-) Tak sobie myślę, a może na wszelki wypadek da radę wstrzymać się z serduszkiem do "po USG"? :-) Widać po wykresie, że estrogeny ruszyły do ataku więc lepiej dmuchać na zimne ;-)

krystianmartin
, takie spadki entuzjazmu to norma, też miewam, pora roku nie sprzyja dużym dawkom optymizmu ;-), zresztą masz teraz obniżony poziom estrogenów, teraz zaczną wzrastać poprawiając tym samym nastrój :-D Imieninek niestety nie obchodziłam, brak czasu i pieniążków niestety, do tego jakieś takie zmęczenie materiału mnie dopadło ;-), dom cały w przedremontowym bałaganie ...ale odbiję sobie w przyszłym roku :-) W sobotę byli u mnie teściowie, stęsknili się za wnukami a mieszkają 80 km od nas :-)

anias, dzięki kochana, że pytasz, dzieci jakoś wydostały się w końcu z chorobowej matni :-) Ten żółty kolor to norma, tak objawia się wydalanie przez organizm nadmiaru witamin B :tak:

mamuśkamimi, być może pik był w nocy a być może w tym cyklu LH w czasie piku miało niższy poziom i stąd kreska nie była mocniejsza jak testowa, a stosujesz testy tej samej czułości co poprzednio? Co do Tribulus terrestris to na pewno w jakimś stopniu jeszcze bardziej zwiększy szanse na synusia, im więcej tych składowych tym większe szanse na powodzenie misji :-) Krzyś lada dzień wraca do przedszkola, mam tylko dylemat bo gdyby poszedł w tym tygodniu to bankowo znów jakiegoś wirusa złapie ;-) a w poniedziałek jest ostatnia wizyta u dentysty - gdy będzie chory to marudny i nie pozwoli sobie ząbka załatać a chciałabym by było już to nareszcie z głowy.

Kiraa, słodziki sprzyjają bardzo poczęciu córeczki (ale są niestety niezdrowe), ksylitol również w jakimś stopniu sprzyja (no i jest dużo zdrowszy :-)) gdyż nie podnosi tak poziomu glukozy w krwi i nie upośledza tak wchłaniania wapnia.

Maggie, musisz poszukać dobrego laryngologa, wszystko się wyprostuje :tak: Moja mama miała kilka razy punkcję zatok, prostowaną przegrodę, coś tam robione z małżowinami i kilka razy usuwane polipy w nosie. Weteranka można powiedzieć ;-)

Nuuuśka, też poszukaj jakiegoś dobrego lekarza dla Malutkiej, czasami powód różnych schorzeń jest banalny tylko trzeba go odkryć :tak:
Moja kuzynka miała bardzo silne bóle głowy, kiepskie badania, wszyscy się martwili, po kilku latach odkryli, że jest to celiakia - czyli uczulenie na gluten. Po odstawieniu glutenu - wszystkie objawy znikły jak ręką odjął.

Jeśli chodzi o mnie, to temperatura wzrosła, w sutkach mam mrowienie :shocked2: Wczoraj miałam silne skurcze w brzuchu ale dzisiaj już jest lepiej. Nie wiem co o tym myśleć, stresuję się trochę :sorry:

mamuśkamimi no wlasnie...drogi jak szlak, i to chyba jedyny mankament :wściekła/y: pewnie ze grudzien bedzie Nasz :*

piranha kochana do po usg bedzie ciezko sie wstrzymac, dlatego, ze obydwoje pracujemy na II zmiane, L. jest w domu dopiero kolo polnocy :-( wiec jesli serducho ma byc jutro to przed praca kolo 11, po sniadanku. A to zle ? :-( usg bedzie kolo 20 wiec wtedy dowiemy sie co i jak, ale po nie ma jak polapac serducha :/ Green Tea nie biore, jej i witaminy B-50 i 100 jeszcze nie mam w swoim skladzie suplementow, koenzym Q10 i witamine E-400 lykamy obydwoje kochana, ale nie wspisuje wszystkiego na wykres, bo sie nie mieszcza w przegrodce na leki :wściekła/y: za duzo tego. Obiecuje ze reszte zakupie w grudniu, w tym miesiacu kiepsko bylo z finansami, a i tak 200zł idzie lekka reka miesiecznie na Nasza witaminki :zawstydzona/y: och, oby pomoglo !! Czy mam zaczac juz aplikacje sody ?
A co do Olusi...eh powiem Ci, ze dla mnie to bardzo niesprawiedliwe co ja spotkalo i spotyka, chyba dlatego jest dla mnie tak wazna. A mimo tego wszystkiego ma w sobie tyle ciepla i troski ze serducho rosnie kazdego dnia bardziej :blink: oby zycie wynagrodzilo jej to wszystko, i przede wszystkim zeby miala je lepsze od mojego ( do pewnego etapu ).
Jak Twoje dzieci kochana ? Wirus poszedl w niepamiec czy dalej je meczy ?

Annette dziekuje za dobre slowa, mamy dobrego lekarza, i pocieszaja Nas ze wszystko sie w koncu uspokoi, poki co kolejna operacja uszek Oli zostala przesunieta na kwiecien przyszlego roku bo wyniki sie poprawily i lewe uszko ruszylo do pracy wiec jest nadzieja ze bedzie dobrze. Ale niestety jest wiele wyrzeczen. Ola nie moze w ogole moczyc uszek, wiec przy myciu bardzo uwazamy, na basen nie moze chodzic, i przede wszystkim nie mozemy dopuszczac do jakiejkolwiek infekcji, pilnowac uszek jak oka w glowie, i tego zeby ich nie przewialo a to czasem ciezko przychodzi, zwlaszcza kiedy jest w szkole, bo tam nie ma takiego nadzoru :/

Ostatnia edycja:
Witam wszystkie dziewczyny poniedzialkowo.... :-) ale mamy pogode za oknem, nic tylko spac i siedziec w ciepelku.... :-D

Nuuuśka to ja juz w ogole na psy zeszlam... pewnie ostatnia jestem he he :happy: trzymam kciuki za twoje jutrzejsze USG...

Kiraa dziekuje tobie za trzymanie kciukasów :happy: przydadza sie oj tak i to bardzo....dobrze ze juz lepiej sie czujesz.... teraz juz musi byc z gorki... i bedzie wszystko ok....

mamuśkamimi trzymam kciuki za pozytywny tescik....:tak:

Annette a kiedy powinnas testowac? ktory to twoj dzien cyklu?

Olusia, to mój 10 dzień po owulacji. Beta by dała odpowiedź pewnie ale musiałabym się na nią wybrać :tak:
Olusia, dzisiaj wtorek chyba ;)

Witam :-)
Olusia chyba jednak ja dzisiaj bede ostatnia
Musialam dojsc do siebie bo rano mialam taki spadek cukru ze szok Dobrze ze wiem juz kiedy to nadchodzi to pomalu przetransportowalam sie na łóżku i obudziłam mojego K :-(
Po zjedzeniu połowy płynnej glukozy unormowalo sie Dobrze ze nie zemdlalam ale teraz zmęczona przez to jestem

Musze troszkę nadrobic co tam naskrobalyscie od rana
Trzymajcie się kobitki i za wszyskie staraczki &&&

Annette nio dzis wtorek... rano nie dalam rady jechac na weryfikacje, pojade popoludniu, mysle ze mozna... tzn chcialam glownie progesteron i estradiol oznaczyc bo na bete to ciut za wczesnie jest....

zakrecona powiedz mi masz cukrzyce? czesto zdarzaja sie tobie spadki cukru?

Olusia - dzięki kochana, ale ten cykl poszedł na straty niestety. Ale trzymaj kciuki za grudzień bardzo się przydadzą :tak: I jak za Ciebie już teraz trzymam :tak:

Piranha -
pewnie tak jak piszesz poziom LH był niższy bo nie osiągnął takiej wartości jak poprzednio. Ale też tak szybką poszybował w górę że 11dc test był negatywny a w 12dc wieczorem już była owulacja więc obstawiam że pik musiał być w noc. A jak wykres oceniasz czy to za wcześnie na ocenę ?
To może lepiej daj do przedszkola Krzysia od wtorku po dentyście bo faktycznie wirusów teraz multum.

Maggie -
przykro mi, że wyniki nie najlepsze, ale może jednak nie są takie złe jak sie wydaje na pierwszy rzut oka, trzymam kciuki abyś się pozytywnie zaskoczyła

zakręcona -ojej trzymaj się !!!

Ostatnia edycja:
reklama
Nuuuśka, koniecznie zatem zadziałajcie jutro rano :tak: B-100 to na dziewczynkę choć jednocześnie zwiększa szanse na ciążę, dobrze, że E i Q10 łykacie.

Annette, na betę najprawdopodobniej jeszcze za wcześnie, poczekaj ze 2 dni.

Olusia
, kciuki za piękne wyniki, a w jakiej postaci łykasz progesteron?

zakręcona, a Ty nie masz hipoglikemii?

mamuśkamimi
, na ocenę wykresu za wcześnie choć na razie wygląda dość poowulacyjne :tak:, najbliższe tempki zweryfikują czy byłą owulka. Chyba faktycznie zrobię tak jak napisałaś, dzięki kochana :-*

Do góry