reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Dziewczyny, dziękuję że jesteście i mnie wspieracie, to dla mnie dużo znaczy.
Anette a powiedz mi czy taka punkcja boli, bo ja się takiej ewentualności boję jak ognia, nie wiem czy nie wolałabym się dać położyć na stół …

reklama
piranha ok kochana a nastepne serducho kiedy planujemy ??:happy: acha i pytalam o apikacje, czy zaczac juz ? Dziekuje za rady w ogole w ogole !! :* B-50 z tego co pamietam dla Ł. a B-100 dla mnie, tak kiedys pisalas prawda ?

Maggie, z tego co mówiła mi siostra i mama to punkcja jest nieprzyjemna ale do przeżycia. Jeszcze zapytam i dam znać.

Piranho, czy test owulacyjny w 10 d. po owulacji powinien już wyjść pozytywny jeśli...?

Piranha jak tylko bede wiedziala cos o wynikach to dam znac.... a lutke aplikuje sobie dopochwowo....

hipoglikemia medyczne slowo.... :-D czesto sie tobie to zdarza?

Annette, mysle ze moze poczekaj jeszcze troszke... :-D

maggie2205 punkcja nie boli, bedziesz znieczulona... troszke po punkcji moze ciebie bolec brzuch, u mnie to bylo tak :mialam bol przy oddawaniu moczu, brzuch jak bym byla w 4 miesiacu, ale to pare dni i w zasadzie to wszystko.... troszke mnie brzuch pobolewal w okolicach jajnikow.....

Maggie, nie zamartwiaj się na zapas. Najważniejsze, że jesteś już po badaniach. Sporo rzeczy da się wyprostować i wyleczyć. Głowa do góry. A warto to zrobić, jeśli chcesz mieć dzidzię, bo w razie problemów ciężko cokolwiek leczyć.
Nuśka, przykro mi, że Twoja córeczka ma takie problemy ze zdrowiem. Próbowałaś jej kiedyś oczyszczać organizm? Pozbywać się toksyn, alergenów, pasożytów? Kiedyś czytałam o takiej teorii, że problemy z zatokami są ściśle związane z candidą organizmu, a z tego co piszesz córka ma też alergię, więc może coś w tym jest? Niemniej - oby teraz już było tylko lepiej. :tak:
Anette, to w sumie jesteśmy w tej samej sytuacji. Ja też mam córkę i syna i chciałabym jeszcze jednego bąbla - chyba córkę (mam tony ubranek po niej), ale nie mam parcia na płeć.
Olusiu7982, kiedy będziesz cos wiedziała?

macy odnosnie progesteronu i estradiolu to mysle ze dzis bede miec wynik wieczorem, bo jak pojde pozniej to beda wieczorem.. a bete mysle ze zrobie w piatek, bedzie to moj 6dpt, w sobote bedzie mi ciezko gdzies zrobic badanie i zeby miec wynik w ten sam dzien.. wiec mysle ze zrobie w piatek wieczorem, do 20 pobieraja krew... i przesla mi wyniki na e-mail... :-D

Maggie wszystko bedzie dobrze....:happy:

Nuuuśka, zastanowimy się nad kolejnym serduchem zaraz po USG :tak:, wstępnie proponuję 13-14 dc :-) Co do aplikacji sody to ja bym na razie piła tylko napoje sodowe a aplikacja dopiero przy finałowym serduchu. B-50 jest dla M na poprawę żołnierzyków, B-100 (dla kobiety) warto łykać gdyż podnosi poziom progesteronu więc zwiększa szanse i na ciążę i na córeczkę :-) ale jednak sprzyja poczęciu dziewczynki, jeśli bardzo chcesz zawalczyć o chłopca to lepiej nie łykać :-) Strasznie jestem ciekawa jaki wyjdzie Ci poziom prolaktyny i progesteronu, w razie co można drugą fazę wspomagać Duphastonem gdyby był za niski, podejrzewam, że jednak progesteron będzie w porządku :tak: Grudzień będzie szczęśliwy dla Ciebie i innych babeczek, ja tam innej opcji nie przewiduję :-)

Annette
, mało prawdopodobne, że będzie pozytywny, musiałby się zarodek zagnieździć w okolicy 6-7 dpo, test owulacyjny działa mniej więcej jak ciążowy 10 mIU/ml a test o tej czułości wykryje ciążę dopiero 2-3 dni po zagnieżdżeniu, zarodek z kolei zagnieżdża się od 5 do 12 dpo ale najczęściej w przedziale 7-10 dpo, ja więc zawsze proponuję najwcześniej 12 dpo na testowanie.

Olusia
, czy co mi się często zdarza? ;-) Co do bety to podobno zarodek po transferze zagnieżdża się najczęściej pomiędzy 6 a 8 dniem więc betę podobno najlepiej zrobić np. w 10 dniu (2-3 od zagnieżdżenia powinna być ciążowa gdy trofoblast naprodukuje już wystarczająco dużo hCG :-)). Trzymam mocno kciuki za Twoje dzieciątko, niech uwije sobie ciepłe gniazdko a za kilkanaście tygodni poczęstuje mamę słodkimi kopniaczkami :-)

Olusia Ty pisałaś chyba o punkcji komórek tak ? bo mi chodziło o punkcję zatok
Wiecie co ale suma sumarum żaden lekarz nie zlecił mi tomografii, sama poszłam prywatnie bo już nie mogłam z tym katarem …
Człowiek sam sobie musi być lekarzem czasami
Macy, Anette dziękuję, wielki buziak dla Was !!!
Anette trzymam kciuki mocno i nie puszczam

Macy, jesteśmy w identycznej sytuacji, ja też troszkę wolałabym dziewczynkę z bardzo przyziemnych powodów np. ciuszki itp :zawstydzona/y:
Piranho, Olusia, dam na wstrzymanie z tym testem chociaż mnie korci :-D.

reklama
Piranha dzieki za mile slowa... ale powiedz mi czyli blastus tez tak pozno sie zagniezdza? to czemu nie ktore kliniki robia weryfikacje ze w 7dpt beta wychodzi pozytywna... czyli dochodzi juz wczesniej do zagniezdzenia... a nie dopiero od 6dpt hmmm

maggie2205 to sie dogadalysmy :-D

Annette. he he nio mnie tez korci, ale nie mam wyjscia, musze czekac... :-)

Do góry