reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Solenizantki wszystkiego najlepszego! Oczy niebieskie, Piraniu buziaki :*******

Oczy niebieskie
az ciezko uwierzyc ze na takim zdjeciu widac podobienstwo, cała Zuza, a Zuza to cały tata. Ona ze mnie nie ma nic, a tak liczylam ze tym razem dziecko bedzie podobne do mnie :crazy: no coz. Byle byl zdrowy ;-) Nocki spoko, na bezsennosc nie narzekam, wrecz przeciwnie. Wyjatkowo w tej ciazy dokucza mi zoladek. Kilka godzin siedzenia konczy sie tym ze umieram z powodu wzdec, brzuch sie tak nadyma ze chce peknac. Masakra jakas. A czasem wiesz, przyjda goscie i posiedza a ja chce sie wykonczyc :-( No ale staram sie nie narzekac. Jak Twoja zgaga? Przeszlo Ci?

Anette u mnie 1/1. Moje zdanie: jedna wielka sciema!
Maggie kochana to co tam Ci wyszlo? Trzymaj sie, mam nadzieje ze nie jest tak zle jak myslisz &&&&&&&&

Wszystkim chorujacym zdrówka.
Fluidki dla staraczek ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :-)

Sposób na zmarzniete rece i nogi w taka pogode? Ciąża. Ja jestem najwiekszym zmarzluchem na swiecie ale tego roku mi wyjatkowo cieplo. I wyjatkowo sie ciesze ze akurat na ta pore roku wypada moj 3 trymestr ciazy. Wiosna będzie dla mnie piękna tego roku, oj piękna.

Ostatnia edycja:
reklama
witam wieczorowa pora :)

Ale dzis dzien okropny w pracy ! jak dobrze ze juz sie konczy uch !

piranha ok,wiec biore kochana wszystko z listy, mam nadzieje, ze gonadropiny nie beda potrzebne ale dobrze wiedziec na przyszlosc :tak: Nie wiedzialam ze Ty tez Kasia , w takim razie Wszystkiego najlepszego i Tobie Kochana !! Spelnienia marzen i wszystkiego wszystkiego czego tylko sobie zapragniesz a najbardziej tych | | dla Nas :-D

maggie oczywiscie ze jest Ci dane zostac mamusia po raz drugi !! jak moglas myslec inaczej ??? Kazdej z Nas jest dane byc mama, czy raz, dwa czy cztery. Kazda ma prawo do szczescia i na pewno predzej czy pozniej doczekamy sie tego na co tak bardzo czekamy :happy:
Co wyszlo w tomografie ?????? Kochana jestem z Toba myslami i mocno tule, nie zalamuj sie, moze ten wynik nie jest tak zly jak Ci sie wydaje, kiedy idziesz na kontrole do lekarza ??

matik heh ja to chyba ogolnie ziemniaczany czlowiek jestem :laugh2: ziemniaki lubie w kazdej postaci ale placki sa naj ! Na dzis jeszcze zostaly :-)

araki dziekuje dziekuje !! :***

zakrecona sliczne to co kupiliscie :) jak by u Nas kiedys pojawila sie jeszcze jedna dziewczynka, tez bylaby Lenka :happy: a co do pogody - zawsze mowie, cieszmy sie ze to tylko 3 miesiace a nie 12 :-D

kiraa bedziez testowac ?? juz za niedkugo Twoj termin @, trzymam mocno &&&&&&&

Annette za Ciebie oczywiscie tez :*

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )
Kiraa - termin @ 29.11 ( 3 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

matik2012 - termin @ 08.12 ( 7 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 20.12 ( 11 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

mamuśkamimi ( grudzień 2013)
maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014

Ostatnia edycja:
Dziewczyny wyszły mi jakieś mega zgrubienia w jednej zatoce, kompletna niedrożność jednej zatoki, krzywa przegroda, generalnie masa masa rzeczy. Za tydzień idę na konsultacje do innego lekarza, ten u którego byłam nie widział problemu z zatokami a na tomografii takie cuda wyszły że szok, opisu na całą stronę A4. No nie wiadomo co to za zmiany eh ciągle pod górkę,ale cieszę się że jesteście ze mną !!!
Napisałam też do jednego lekarza na forum może coś mi odpisze na ten wynik

maggie zatoki.....najgorsze gooowno jakie moze sie do czlowieka przyplatac. Ola ma problem z zatokami, miala robione rtg i wyszlo ze wszystko co u Niej zwiazane jest z lewa strona jest gorsze, ale na razie czekamy, mam nadzieje, ze uda sie to samoczynnie odblokowac, bo kurcze dosyc juz przeszla na swoje 9 lat. Wystarczy...czasem zaluje ze nie mozna wziasc cierpienia kogos na siebie, wzielabym z Oli wszystko co zle, bolesne i nieuleczalne :zawstydzona/y::-(

Nuuuśka oj przyznaję to jest najgorsze dziadostwo i jak się raz przypląta to ciężko się pozbyć, nie mam pojęcia co powie lekarz czy leczenie operacyjne czy coś innego ...

maggie moj Ł. mial operowany nos za dziecka, bo tez mial krzywa przegorode nosowa, usuwali mu kawalek jakies chrzastki, potem bylo juz w porzadku. Zatoki mial przetykane, znam to z opowiesci, ale na samo to wiem, ze ja bym na cos takiego nie poszla nigdy :no: Przede wszystkim zatoki strasznie ciezko wyleczyc, mozna robic wiele, ale jak bedzie Ci dane sie tego nie pozbyc, to sie nie pozbedziesz chocby nie wiem co. Modle sie, zeby Ola z tego wyrosla choc watpie zeby tak sie dalo, ale kurcze z zatok boli Cie wszystko i na wszystko promieniuje, najbardziej na glowe i kregoslup szyjny :zawstydzona/y: Uspokoj sie, i staraj nie
denerwowac.

olusia Moja Ola ma stwierdzony od 5 lat niedosluch przewodzeniowy obustronny, przeszla juz 2 operacje, do tego wycinany trzeci migdalek, dwa boczne zmniejszane. Poza tym atopowe zapalenie skory ( rogowacenie przymieszkowe ) ktore niestety odziedziczyla po mnie, 2 late temu wykryto u Niej refluks przelykowo-zaladkowy nocny, po polrocznej kuracji Omeprazolem na razie wszystko sie uspokoilo ( odpukac ). Do tego wada kregoslupa rehabilitacja od malego, i od roku wada wzroku..czasem zastanawiam sie dlaczego ja to spotyka ??? czemu akurat ona ? Pol roku temu z powodow potwornych bolow glowki, skierowalismy sie do neurologa, miala robiony tomograf glowki z kontrastem, ktory na szczescie nie wykazal nic zlego poza zmianami w kosci piramidowej, oczywiscie po stronie lewej ( na lewe uszko gorzej slyszy, i zatoki z tej strony sa bardzo popuchniete). Wolalabym sama przechodzic przez to wszystko a nie narazac jej. :/ Ale coz....zycie jest strasznie niesprawiedliwe.

Smigam spac, spokojnej nocy kochane, bo smedzenie nie jest w mojej naturze ale czasem tak jakos ciezko z tym wszystkim..

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry