reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hej
Witam wszystkie poranne ptaszki i te które śpią w cieplutkich łóżeczkach. Nie zapomniałam również o tych ciężko pracujących.:-DZobacz załącznik 595824

Wczoraj miałam jakiś spadek naładowania......nawet wiadomość od znajomej, że fryzurka z zaczarowanego ołówka jest aktualna nie wpłynęła na mnie tak energetyzująco jak ostatnio. Zaczyna do mnie docierać, że mój czas się kończy. Kupiłam wczoraj pidżamkę do szpitala... Muszę wziąć się w garść a nie lamentować. Więc do boju!!!!
maggie przykro mi z powodu wyników, tulę mocno.
kiraa jak tam zdrówko? &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nuuuśka to okropne, przez co musiała przejść Twoja córcia, o Tym co Ty czułaś nawet nie wspomnę:-(. Jakie u Ciebie nastawienie? Jeżeli masz mega pozytywne to proszę popraw morale drużyny:-). Moja @ już też odchodzi....
Dorcia prztylas poranny i buziak na dzień dobry:-D
Matik za CIEBIE &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Piranha jak minęły imieninki? Chociaż myślę że gości miałaś w sobotę:-)
Olusia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Zakręcona &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Nuuuśka o Tobie też pamiętam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

reklama
Witam:)

Nusia biedna ta Twoja corka. Duzo zdrowka dla niej i aby nastaly dla was same najlepsze czasy!:)

Krystianmartin fajnie ze bedziesz miala ten monitoring. Niefajnie moze lezec w szpitalu ale z drugiej strony caly czas bedziesz pod kontrola lekarza:) trzymam kciuki!

Piranha co u Ciebie? Jak dzieci?

Mam pytanie do dziewczyn bioracych suplement B-50. Czy tez po tym macie baaaardzo zolty mocz?? Bo ja az sie przestraszylam...

Cześć Dziewczyny,
Bardzo, bardzo dziękuję za wszystkie życzenia imieninowe! Cmok!
Elmo mam koleżankę, której córka jest kopią męża i synek na początku też był, natomiast z biegiem czasu zaczął się zmieniać i robi się do niej podobny. Może u ciebie też tak będzie? A ciekawe jak u mnie. Lady Zgagi nie ma jeśli po zjedzeniu siedzę a nie poleguję, chłodne mleko też pomogło. Także pomału zapominam o zgadze a i mdłości mam wrażenie wreszcie przeszły. Hura. Jutro wybieram się na badanie gluzkozy i u mnie trzeba mieć swoją gluzkozę. Tylko się zastanawiam jak to jest. Mam zabrać wodę mineralną, glukozę, cytrynę i tam na miejscu rozrobić, czy już mogę rozrobioną wziąć i wypić po pobraniu krwi?
Anette z tym kalendarzem to jest tak że są dwie wersje, jedna mi się sprawdza, druga nie i dlatego myślę że to lipa jest.
maggie, trzymaj się i nie załamuj, masz tutaj nasze wsparcie i kciuki. Będziemy ci dodawać otuchy ile wlezie!

Bry ! :) Schodze na psy !! Ktora to dzis jestem ??? 5 ? dobrze licze ? :wściekła/y:

krystian chyba od tej sytuacji kiedy Ola zaczela chorowac przestalam chodzic do Kosciola.Nie, nie to, ze przestalam wierzyc.Chyba po prostu cos sie we mnie wypalilo i przestalam wierzyc w jego dobroc skoro potrafi dac tyle cierpienia tym, ktorzy nie powinni miec go w ogole. Eh.
Nastawienie pozytywne !!! A jak !!! Starac sie, starac sie nie ociagac :-) !!U mnie @ juz sobie poszla w niepamiec, jutro usg, dowiemy sie jak tam male pechole rosna :happy:

piranha u mnie dziwy nastaly jakies :wściekła/y: zawsze bezposrednio po @ mialam sucho, a tu teraz pelno bialego gestego sluzu :eek: moze sie czyszcze po ziolkach :p prawy jajnik do tego boli mnie, wczoraj strasznie ciagnal. Byc moze owulacja rzeczywiscie bedzie wczesniej niz ostatnio - oby :)*

anias dziekuje :*

Ostatnia edycja:
Nuska no na psy zeszlas :-) mocno trzymam kciuki za Olusie...

Kristian, dzieki ze pytasz, temp juz nie mam, tylko zawalone gardlo i leze caly tydzien w lozku... Mam tylko wielka nadzieje, ze nie jestem w ciazy.... Dzis test negatywny... Uffff, ale boje sie taka infekcja i leki na poczatku ciazy bylyby straszne... Wec modle sie zeby nie byc

Krystian, powiedz slonce co dokladnie beda Ci robili i kiedy idziesz?
Ania tak tez mam zolty mocz :)

Nuuuśka daj mi troche pozytywnego nastawienia bo jakos...:-(

Kiraa do szpitala idę 2 grudnia na 7:30. Pierwsze badanie to usg i pobranie na bank krwi na prolaktynę. A jakie jeszcze to nie wiem. Pewnie TSH, mówił że hormony porobi ale nie mówił jakie. Dla niego najważniejszy monitoring. . Kiraa jak chodziłam do lekarza a nie byłam pewna czy jest ciąża to zawsze o tym mówiłam . Lekarz brał pod uwagę mozliwość ciąży...

Cześć laseczki:-)

Nuuuśka -rzeczywiście ja wysoko temperaturowiec a Ty nisko, z tego co pisała kiedyś Piranha to u Ciebie pewnie wyższy poziom estrogenów w pierwszej fazie, a to sprzyja planowaniu chłopca u mnie niestety na odwrót. A czy Ty używasz stewii ? Ja kupiłam ale wylądowała w kosztu, ma tak metaliczny smak, że nie jestem w stanie ją słodzić i wróciłam do ksylitolu- wiem ze dziewczynkowy, ale jednak znacznie mniej zakwasza niż cukier.
Biedna Twoja córcia tyle już wycierpiała, strasznie to niesparwiedliwe, ale myślę, że Bóg jej wynagrodzi te cierpienia i będzie miała świetne życie :tak:
Elmo -pytałam Cię już o to, jaką stewię używałaś ? taką kaloryczną czy bez kalorii może nazwe firmy pamiętasz, smakowała Ci bo ta z PiP jest wstrętna :eek:
Piranha -ten mój cykl pokręcony jakiś bardzo :rofl2: Po testach negatywnych nieoczekiwanie jak sądzę w 12dc pojawiła się owulacja wtedy miałam ból owulacyjny, pewnie pik był w nocy 11dc tylko tak to tłumaczę, co myślisz ? Tego 11dc jak się potem okazało był szczyt śluzu płodnego.
Dziś ok 11tej zrobię jeszcze test owu. Gdyby testy mnie nie wprowadziły w błąd to byśmy podziałali tego 12dc, a tak 11dc był sex ale z zabezpieczem bo test był negatywny ehh no ale co zrobić Testy mnie zawiodły pierwszy raz A co sądzisz o temperaturze bo na tym się kompletnie nie znam ?
Aha witamina E mnie nie uczula jak bardzo pilnuje aby miedzy dawkami było dokładnie 24h, zamówiłam tez Royal Jelly i koenzym q10 w większej dawce - co prawda nie wiem jak finansowo dotrę do końca miesiąca ale cel uświęca środki ;-) A co sądzisz o Tribulus terrestris warto bym to łykała - kurcze bo coś sporo tych piguł łykam ostatnio, nie chciałabym przedobrzyć.
Fajnie że dzieciaczki już zdrowieją :tak: To pewnie niebawem Krzysiu do przedszkola powróci ?

Kira -
zdrówka życzę !!!

Trzymam kciuki za wszystkie Was dziewczyny !!!!!

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
krystian ej ej ! U mnie powiem Ci jakies takie niemyslenie sie wlaczylo, dzis musialam zajrzec na wykres zeby sobie przypomniec ktory to dzis dc, bo zapomnialam. Obojetnosc sie chyba wkrada..:cool:No ale nie ma negatywnego nastawienia, bedzie dobrze, musimy w to wierzyc i koniec kropa ! Grudzien to piekny miesiac jak juz pisalam, i wierze ze wiele dobrego dla Nas sie w Nim wydarzy.

mamuśkamimi sprzyjaja poczeciu ale niestety poczac sie nie udaje :-( co do cukru, staram sie uzywac go jaknajmniej, herbate pije gorzka, ewentualnie dodaje troche miodu, slodze tylko kawe, ale wyprobowalam juz wiele slodzikow i innych tego typu i wszystko jest tak ochydne ze mimo moich wielkich checi nie dalabym rady czegokolwiek z tym wypic :no:

kiraa wiem ze infekcja na poczatku ciazy nie bylaby dobra, ale ja kurcze mimo to trzymam kciuki jesli fasolcia bylaby silna, przetrwalaby to kochana ! takze trzeba wierzyc :tak:

reklama
Mamuskamimi

ja mam zwykly slodzik, tam jest sacharyna itd, czy to ok? Czy co jest z ksylitolem dziewczynkowym? Dzieki z gory

Do góry