reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Matik musi się udać. Myślami jestem z Tobą. Te badania co Piranha podała (przeciwciała) są mega drogie. jedno kosztuje 130zł a jakieś dwa po 360zł. Najlepiej jakby lekarz zlecił.Szkoda że nie masz bierzącego wykresu:-( .Buziaczki

reklama
krystianmartin nie mam wykresu bo nic on nie wnosi po tylu miesiącach wiem że tylko i wyłącznie się stresuję a tak wiem ze po owu i tyle dzień/ dwa przed nieplanowaną i to wystarczy :tak:
no najpierw też chudłam ale w tym miesiącu to normalnie z dnia na dzień po ok 200/500 mi dochodzi już mam ok 61,5 :crazy: i to wszystko w tyłku i brzuchu szok , muszę się poruszać
z cerą w tym całym cyklu mam przerąbane krostka na krostce szok od okresu nie mam spokoju uch.
pod pachą miałam przez tydzień gulkę ale zeszła no to wyobraźcie sobie jakiego miałam stracha :rofl2:
no nic może na spacer szybki pójdę
buziaki dziewczyny trzymajcie się powodzenia

Olusia, przeciwciała antykariolipidowe to ACA ale podobno wszystkie te przeciwciała, które wymieniłam mogą być powodem nawykowych poronień.

Nuuuśka
, potas łykaj tylko Ty, on przyspiesza plemniki Y gdy są już w Tobie :-) Najlepsze do stymulacji są gonadotropiny, powstają po nich świetnej jakości komórki jajowe.

zakręcona
, super wieści, no to ja już nie puszczam kciuków i czekam najpierw na 2 różowe kreski na teście a potem 3 białe kreski na USG :-)

Maggie, to był na pewno sen proroczy a że sny interpretuje się często na odwrót to urodzisz śliczną, zdrową córeczkę :-)

Matik, to są nazwy międzynarodowe więc zapewne w Hiszpanii będą takie same. Super się wstrzeliliście, musi się udać!

Annette, pik mógł być np. w nocy z 19 na 20 dc a owulka mogła być w 20 dc.

A jak jest z ryzem w dziewczynkowej

zakrecona, trzymam kciuki, zeby to byl strzal w 10 tke z warkoczykami:-)
co jest lepsze replens czy reph?

olusia
wiem wiem ze za szybko, ja chcialam zrobic, zeby wiedziec czy moge brac antybiotyk

Cześć dziewczyny,
U nas troszkę poprószyło, chyba dobre ó? :-) Córa jak zobaczyła to nawet wstała bez szemrania, co rzadko się w poniedziałki zdarza.
Jak tam plany andrzejkowe? Jakieś baleciki, posiadówki? Można poszleć z wróżbami. Oj, a u nas jest materiał ku temu, oj jest!
Elmo, jej to już normalnie człowieczek w całej krasie. Wiesz już do kogo podobny? U nas córcia zawsze była mieszana, ale nos od razu na USG z mojej strony był, hahaa. A jak tam nocki u ciebie? ja już się łapię na tym, że rano nawet przekręcam się z boku na bok tak delikatnie, żeby małego nie obudzić, hah ogłupiałam już chyba nie?
Dorcia.... zdrówka życzę dla rodzinki, nie daj się wirusowi!
Nuuuśka no na początku Cię nie poznałam hihi , fajny Minionek, oby się taki bobas u ciebie zadomowił w tym cyklu trzymam kciuki, nawet jak o tym nie piszę, coby nie zapeszać:-) Piżama w minionki bezcenna :-D Fajnego masz męża z jajem. Pozdrowienia!
Zakręcona potwierdzam - córeczki są pocieszne, uwielbiam małe dziewczynki.
Olusia, trzymam kciuki! W ogóle dziewczyny ja za wszystkie Was trzymam kciuki ale tak po cichutku.
Kirra fajny pomysł z listem od Mikołaja, niestety moja córa już za duża, a synek za mały ;-) szkoda bo to piękny magiczny i bajkowy pomysł. Ach, jak my byłyśmy małe, to nie było takich tegesów.
Krystian ja też od razu zobaczyłam plemnika a potem komórę!
Maggie coś w tych snach musi być, bo w ciąży z córką śnił mi się synek a teraz kilka dni przez final USG, że urodziłam córeczkę. U mnie tak na odwrót.
Matik, pisałaś, że w TV będzie program z twoim udziałem. Masz jakiś link? Pokaż :-)

A ja dzisiaj mam imieninki i wiecie co sobie zażyczyłam od ferajny w domu na prezent? Żeby na święta umyli okna! mhihihih! Zapraszam na kawkę i ciacho :tak:

maggie moze to sen proroczy jak pisze olusia :* wiem ze planujesz dziewczynke, ale moze ten sen wrozy cos dobrego :*

Olusia u Nas dzis nad ranem padal snieg, teraz juz nie, ale zimnica straszna. Kwiatki z balkonu sciagiete, jestem zadowolona ze udalo sie dzis przed praca wszystko zrobic :)

krystian to dobrze, ze dzis Cie nie boli. Czytalam o tym co piszesz, ze jak kawa to tylko z eko upraw, a najgorsza jest podobno rozpuszczalna ktora ja zawsze pijalam :/

zakrecona super, ze owulka potwierdzona , ciesze sie, wstrzeliliscie sie idealnie, wiec musi sie udac :D !! nie puszczam kciukow.

piranha heh no tak, to ja madra jestem, to po co ja mu dawalam potas ostatnio ? :-D ale ja mam go brac tylko do owulki, po 1 tabletce dziennie prawda ? czy i to poknocilam ?
Gonadotropiny..hmmm nie slyszalam o Nich, ale ja ciemna masa jestem wiec nic dziwnego :wściekła/y: powiedz mi w jakiej formie jest ona sprzedawana kochana ?? Czy cos oprocz stalych lekow, sody mam brac teraz ? Endo staram sie wzmocnic morelami :-D

oczy niebieskie nie poznalalas mnie ?? No ale jak to, przecie taka podobna jestem :-D U Nas w domu jest tak, ze jak jedno cos polubi to idziemy grupowo :-D Ola wciaga Nas we wszystkie mozliwe bajki swiata, zreszta trzeba byc na biezaco, zeby nie powiedziala, ze ma zacofanych rodzicow :wściekła/y:
Wszystkiego najlepszego z okazji imieninek kochana :* !!!

Piranho, mam nadzieję, ze jajeczkowanie się zaczęło przed naszymi serduszkami (20-go). Czy odstęp 1.5 dnia, to jest jeszcze odstępem osłabiającym plemniki czy już raczej nie? Wiesz, ja w małym stresie jestem :-D

Mam jeszcze pytanie dotyczące Castagnusa, ktoś kiedyś pisał, że to dziewczynowy suplement, czy były jakieś statystyki, ile dziewczyn urodziło po nim dziewczynki ?
Oczy niebieskie, wszystkiego najlepszego!!!! Kurka, szkoda, ze ja imienin nie mam przed świętami bo z tymi oknami to świetny pomysł ;-)

Ostatnia edycja:
Nuuuśka tez nie cierpie takiej pogody, jak ja bym chciala miec caly czas cieplo... byloby super... no ale w naszym kraju niestety nie bedzie tak.... ech... najlepiej to wyjechac gdzies gdzie jest cieplo na okres zimy.....

krystian to dobrze, ze dzis Cie nie boli. oby tak dalej....

zakrecona super, ze owulka potwierdzona... to do dziela, a nie obijac sie he he :-D

oczy niebieskie Wszystkiego najlepszego z okazji imieninek kochana :*

Oczy niebieskie WSZYSTKIEGO DOBREGO KOCHANA !!! Słodkie imieninkowe buziaki !!!

Piranha Ty też masz dzisiaj imieninki ???

Wszystkim dzisiejszym solenizantkom

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! DUŻO ZDRÓWECZKA I SPEŁNIENIA MARZEŃ !!!

reklama
olusia o tak, tzn nie to ze nie lubie takiej pogody, ale nie lubie zimna brrrr....jak jest bialo na dworze to przyjemnie siedziec w domku :happy:

Dorcia smutno mi jakos tak bez Ciebie :-(tesknie.

Do góry