reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

hej hej kochane :**

krystian tak, juz niedlugo :D !! do boju ! Jak dzis glowka ?

Dorcia super, ze z Oliwcia juz lepiej !!! kurcze myslalam o Was wczoraj, mialam nadzieje ze wirus sam da za wygrana i chyba po cichutko mozna sie cieszyc ! :-) A powiedzieli co to za wirus ?

piranha a ja wczoraj dalam Ł. potas :wściekła/y: bo w poprzednim cyklu tez go bral przecie,w okolicach mojej owulki. To czyli nie ma brac ??? haha co do CLO tez sie smialysmy ostatnio z krystian ze jak dojdzie do wniosku ze slabo dziala to moze przepisze cos ciekawszego co zasluzy na Twoja uwage i akceptacje :wściekła/y: A co moze w sumie jeszcze przepisac innego na stymulacje ?

kiraa ja nie robilabym betki, tylko poczekalabym jeszcze pare dni. Twoja tempka pewnie jest niestety zaburzona przez chorobsko wiec nie bralabym jej tak bardzo pod uwage ale trzymam kciuki zeby wszystko pozytywnie sie skonczylo kochana !! kuruj sie !! :**

olusia, maggie dzien dobry :) :-) U Nas snieg a u Was ????

Ide ogarniac kwiatki na balkonie, bo znowu mi wszystko przemarzlo :no::cool:

Milego dnia dziewczynki :**

reklama
Babeczki wróciłam od gina i..... Owulka byla :-) najprawdopodobniej byla 24 h temu czyli jakos w niedzielę rano To dobrze ze nie poprawialismy w sobote wieczorem ;-)
Tylko zastanawia mnie bol w niedzielę okolo.19 najpierw kucie i straszny bol z prawej strony a później bol podbrzusza
Kiraa duzo zdrowka

Piranha nie mam pojęcia o czym piszesz:szok: ani czy te badania mi zrobią. Chyba powinnam lekarzowi wspomnieć że zrobiłam betę 48 godzin po kluciach i wyszło 3,56 a potem 3,4. Jak myslisz?

Nuuuska głowa spoko. Wczoraj pobolewała i wypiłam filiżankę kawy i było super. odkąd nie piję kawy też mam takie pobolewania. Czytałam, ze kawa jest ok tylko z ekologicznych upraw, bo na plantacjach uzywa sie pestycydów a to one sa wszelkim złem.

Dorcia nie daj się
Kiraa zrobiłas bardzo szybko test. bete najwcześniej 10-12 dni po owu:tak:

Dzień dobry dziewczynki
Olusia za Ciebie cały czas trzymam i jeszcze będę sie modlić by fasolka u Ciebie się zadomowiła na stałe
A od weekendu za Ciebie Krystian mocne kciuki będę trzymać
Nuuśka, Dorcia, Zakręcona, Piranha dzień dobry
Dorcia cieszę się ze u córci już lepiej, niech Was choroby omijają
Nuuśka u mnie w Bielsku lekko przyprószone
Śniło mi się że urodziłam ślicznego chłopczyka

Hej Pirania dzięki za pamięć
spróbuję się dowiedzieć
ale teraz po tych wszystkich dietach zrobił mi się 2 problem tyję niesamowicie praktycznie nic nie jedząc , też tak macie? szok normalnie
owu prawdopodobnie sobota/niedziela ale i staranka też sobota 14dc rano i niedziela wieczór :-) tempka w sobotę 36,63 wieczorem a w niedzielę już 37,36 więc skok duży, a jeżeli owu 11dc to środa a staranka jeszcze w niedzielę więc jakby co to też jest szansa . Hm ale te szanse to już mam od 7mcy kure to już taka ciąza by była że ho ho 7mcy :tak:
wiec może, może w końcu oki do mikołajek pa pa słoneczka

reklama
Piranho, test mi wychodził mega pozytywany w 20 dc, pierwszy zrobiłam ok godz 13 i wychodził pozytywny do samego wieczora. Dzień wcześniej robiłam test i wychodził prawie pozytywny (tzn. moja kreska testowa była minimalnie jaśniejsza od kontrolnej), nie pamiętam dokładnie o której godzinie ale myślę, że sprawdzałam ze 3 razy w ciągu dnia, w tym wieczorem. W niedzielę rano (21-go dc) test już nie wychodził pozytywny, kreska kontrolna była dużo ciemniejsza od mojej testowej. Mega ból owulacyjny od ok 18 (20-go), mniejszy utrzymujący się jeszcze 21.
Moim zdaniem, biorąc pod uwagę miękkość, wysokość i otwartość szyjki, owulacja była 20dc po południu. Coś mi mówi, że niepotrzebne było serduszkowanie w tym dniu, mam jakieś chłopczykowe przeczucia, tym bardziej, ze to moje zakwaszanie pozostawia wiele do życzenia :)
Dzisiaj mi się śniło, że urodziłam chłopaka !!!!!!!!

Matik, ja na diecie dziewczynkowej schudłam. Miałam tylko bardzo wysuszoną skórę, usta, śluzówki itp, szare cienie pod oczami.
Może dlatego schudłam, że nie lubię nabiału, ryżu, klusek, czyli wszystkiego co znajduje się w dziewczynkowej diecie.

Ostatnia edycja:
Do góry