reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka ale ja osobiscie mysle ze kazdy bedzie narzekal na klinike czy lekarza bo mu sie nie udalo, albo dlugie kolejki, a tam gdzie sie uda to wszyscy beda najlepsi.... wiele razy juz to slyszalam.... kazdy chwali tam gdzie sie uda.... no ale nie kiedy to nie jest zalezne od lekarza czy kliniki, natura chce inaczej, cialo tak samo i nawet najlepsza klinika czy lekarz tego nie zmieni, chodzby nie wiem jak sie starali... ale moze faktycznie cos w tym jest... podejrzewam ze w innych klinikach jest podobnie, tyle par, zabiegow.... niepowodzen, radosci itp.... nie weim co myslec, nie jestem ekspertem... :-)

reklama
Zbieram talerze po obiedzie i popatrzcie co było na talerzu mojego młodszego... ja mam tylko jedno skojarzenie:-D
Zobacz załącznik 595530 oczywiście nie miałam z tym nic wspólnego ale jak to zobaczyłam to banan na ustach , moje dziecko zawsze kładzie sobie więcej sosu niż zje ale to widzę po raz pierwszy.

krystian hahahaa co to za sos ?? bo wyglada nie powiem...:-D

olusia mysle, ze przede wszystkim trzeba wierzyc. Wierzyc w siebie, i to, ze kazda z Nas ma swoj czas na macierznstwo, czy to pierwsze czy kolejne. I musimy wierzyc, ze w koncu kazda z Nas sie na nie doczeka. Masz racje, ze kazdy chwali tam gdzie sie uda, to na pewno, ale nie twierdze tez ze ludzie nie maja racji, kiedy zaczynaja postrzegac wiele KLN jako maszynki do zarabiania pieniedzy, ktore ludzi traktuja jak towar nie jak kogos kto na prawde przezywa tragedie. Ciezki temat, ale co zrobic jesli komus musimy zaufac...pytanie tylko komu?

Nuuuśka masz calkowita racje!! maszynki do robienia pieniedzy i tyle... wiele lekarzy ma to w dupie ze jakas para przezywa to albo ze stracila ciaze... niestety tak jest w tym kraju... Przede wszystkim liczy sie kasa....

Dobre pytanie komu zaufac? ciezko jest znalezc na prawde lekarza z powolania... a nie tylko ktory patrzy na kase...

krystianmartin niezle wyglada ten sos.... :-D

krystian hehe ja tez taki robie !! :-D tylko ja dodaje jeszcze musztarde, najlepiej francuska :-D mnie to wyglada jak plemnik podarzajacy do wielkiego, dopiero co peknietego pecherzyka :-)

olusia nie trafilam jeszcze na lekarza o ktorym mozna powiedziec, lekarz z powolania. Niestety. Lekarka do ktorej chodzilam prywatnie, specjalizuje sie u Nas w Katowicach w leczeniu nieplodnosci, ale niestetyl wizyta u niej z usg to koszt 130zł i tyle samo liczyla sobie za kazde kolejne juz samo usg. Czemu ? nie wiem. Plus do tego badania, wszystkie oczywiscie prywatne. W ciagu jednego miesiaca zelzalam o ponad 500zł dla mnie niestety to kwota niemala:-( a wiedzialam ze to dopiero poczatek. Dlatego odpuscilam. Przewijalo sie w moim zyciu wielu konowalow, nastawionych wylacznie na zysk a nie na dobro pacjenta. Czy w Klinikach jest inaczej ? wydaje mi sie, ze w tych mniej obleganych moze jeszcze tak, ale w duzych, znanych niestety poczucie czlowieczosci juz dawno zaniklo. Dla Nich jestesmy tylko kolejnym produktem, numerem w ksiazce, komputerze czy na karcie choroby. Uczucia okazuja sobie nawzajem, ale dla Nas ich niestety nie maja, bo po co wiazac sie czy przywiazac do kogos kto pojawia sie i znika jak cala reszta setek pacjentow ? Przykre to, i dla mnie chyba najmniej zrozumiale, bo wiedzac na jak wielka skale w tej chwili jest omawiany problem bezplodnosci wsrod polskich par, powinno to byc lepiej zorganizowane, przede wszystkim z glowa,dla kazdego z Nas, a nie tylko dla tych, ktorzy mieszcza sie w granicy grubosci portfela.

Krystianmartin ja tam widzę jajo i plemnicorka !!! I kuuupę niezjedzonego sosiku :-D

Dziękuje dziewczyny za życzenia zdrówka dla Młodej...właśnie zjadła sucharka ... czekamy na reakcję :eek: Żal mi jej bo ma wysoką temperaturę ... i taka bida z niej !
Ale może jak doleciały te Wasze życzenia zdrówka to szybciutko wróci do siebie :-D
DZIĘKI DZIEWCZYNKI

Kiraa rephresh i replens kupiłam w aptece ale na zamówienie. Podobno replens uzyty zarax po moze zabić plemniki bo ma ph 2,8 a rephresh od 3,8 do 4,2 Ale tam samo jak sylk najlepiej sprawdz wcześniej jak na Ciebie dziala Ja rephres dxien przed @ zaaplikowalam i ph utrzymywalo mi sie 4,5 replens po i na początku bylo 4,0 a 3 dnia 4,5 One podobno działają 3 dni ale mi sie wydaje ze chyba nawet troche dłużej

Ja dalej pilnuje ph jak oka w glowie ;-)test pozytywny byl wczoraj 19-20

Nuuska ja to juz nie pamiętam jak smakuja ziemniaki :-D

Piranhu jak będziesz to luknij na wcześniejsza moja wiadomość dot suplementow :-) będę bardzo wdzieczna za odp :-*
Olusia kciuki zaciśnięte &&&

Krystianmatrin ja tez mialam takie skojarzenie jak zobaczyłam zdjęcie :-D

Dzisiaj jak byliśmy na zakupach to na widok owoców ślina mi piciekla :-D moj K
powiedział ze jak juz bede w ciąży to zrobi mi salatke owocowa :-D ja zawsze bylam bardzo za owocami i teraz mi ich brakuje Ale dla rekompensaty wzielam mrożone truskawki i malinki i bedzie koktajl z maslanka

Dziewczyny normalnie szok, obeszlam dzis kilka aptek i nie ma leku Fragmin... nawet w hurtowniach jest to problem... bede chyba musiala pochodzic po katowicach ech... brak slow... specjalnie bede musiala jechac.....

Zakrecona a czemu nie pamietasz jak smakuja ziemniaki? nie jadasz ich w ogole?

reklama
olusia fragmin 5000 tak ? Przeciwzakrzepowe, dobrze kojarze ? Jesli to to, to kochana w Katowicach jest to samo. Zabraklo w hurtowniach Clexan-u, zamiast tego lekarze wypisywali Fragmin w efekcie jego juz tez wszedzie zaczyna brakowac. Sprobuj podzwonic po aptekach, tak bedzie szybciej :tak: ale problem mozesz miec, bo tu u Nas juz w hurtowniach go brakuje :/

zakrecona to bylo sie starac o chlopczyka :-D

Do góry