reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
krystian to jeszcze nie wyjechalas ?? Na co czekasz ??? :angry:

zakrecona ja uwielbiam placki w kazdej postaci, suche to jem tylko ze smietana, Ł. znowu woli z cukrem i mlekiem ( fuuuu :wściekła/y:), placki po wegiersku jem od malego, i jak Ł. kiedys ich strasznie nie lubil tak teraz zjada 3 a robi je najlepiej na swiecie !! :-)
Jeszcze za mna chodza juz od dawna ziemniaki, z kapusta kiszona i boczkiem, nie wiem czy u Was sie to jada ?? Matko ale to dobre !!!! ale dlugo sie robi a w domu to ciagle nie ma na nic czasu :cool:

krystian najpierw gotujesz ziemniaki. Ja zawsze okolo 2kg, bo jak zrobisz wszystko do kupy to Nam wystarcza na 3 dni. Oczywiscie w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni roztapiasz smalec, wrzucasz drobniutko pokrojony boczek i go lekko przysmarzasz( boczku okolo 200gr ale moze byc wiecej w zaleznosci od tego ile chcesz go miec z calosci ). Do zeskwarzonego boczku wrzucasz drobno pokrojoną cebulę ( 1) i czekasz az sie zeszkli.
Kiedy ziemniaki sie juz ugotuja robisz je na puree, wrzucasz boczek z cebulka i porzadnie mieszasz, mozesz potraktowac to wszystko jeszcze tluczkiem to ziemniakow, zeby lepiej sie scalilo ze soba. Kapusta hmm...ja zawsze daje okolo 1,5kg, i tu sa rozne szkoly,jesli chcesz na szybko mozesz ja lekko pokroic i dodac surowa do ziemniakow, ja jednak zawsze podduszam ja az do miekkosci ( okolo 2-3h). Potem odcedzasz, i dodajesz do ziemniakow z cebulka i boczkiem, doprawiasz sola i pieprzem do smaku i gotowe :-) Mozesz jesc je doslownie z kazdym miesem, ryba czy jajkiem. Sa sycace i przepyszne !

Nuuuśka ale pyszności mniam :-)
Ja dzisiaj na obiadek mam ten gulasz piwny z przepisu tu z forum od oczy niebieskie i do tego robię knedle czeskie :-)

zakrecona a tak,zapomnialam ze Wy nie mozecie ziemniakow :happy: To tylko u siusiaczkow jest wskazane na potege :-D

maggie a ja wlasnie musze zrobic ten gulasz piwny bo juz kiedys chodzil mi po glowie, ale zapomnialam :zawstydzona/y: knedle czeskie ? a z czym ?

Nuuuśka ale fajny minionek:-). Ja też nie jem ziemniaków.. ale kiedys na pewno zrobię te pyszności. Kiedys robiłam podobnie kotlety z ziemniaków tylko nie dawałam kapusty a jajko surowe.. potem formowałam kotlety w bułce i na patenie,, do tego oczywiście kapusta zasmażana albo kiszona w postaci surówki. Najbardziej ubolewam ze nie mogę jeść kapuśniaku takiego jak lubie:-( z zasmażka.. ziemniaczkami...

reklama
krystian hehe uwielbiam minionki :-) W domu jak sie film pojawil byl taki szal ze pojecia nie masz, wlacznie z tym ze Ł. ma pizame w minionki :-D nie ma to jak na starosc dziecinniec. Mniam kapusniak !! Pychota :tak:

Do góry