reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elmo nie pamiętam czy pisalam Cudowne zdjęcie :-) a maluszek przesliczny :-)
Tak wiec moje drogie kobiety tluscioch na tescie jest
Olusia to moze zatoki Cie bola

Załączniki

• DSC_0987.jpg
    DSC_0987.jpg
    10,2 KB · Wyświetleń: 43
Ostatnia edycja:
Zakrecona tez sie nad tym zastanawialam... mozliwe... ze tak jest jak piszesz.... dobrze o tyle ze nie jest to czesto... chociaz cala glowa tez mnie nie raz pobolewa....

Olusia kciuki za blastusia oby wszystko się udało !!!
Może te bóle głowy to od zatok, ja też często mam ale miewam i katary często
Ewelin pytałaś co u mnie, wczoraj miałam robioną tk zatok i wyniki w poniedziałek więc zobacze co też tam się podziało. Bardzo bym chciała wiedzieć na czym stoję, ale te leki póki co nie pomagają a ja mam taki dołek z tego powodu, mało tego sterydy donosowe powodują że mam krwotoki z nosa przez to, dodatkowo druga zatoka co lekarz badał drożnosc daje mi sie we znaki. Eh nie lekki okres mam, chociaż może nie powinnam narzekać.
Dodatkowo mój mąż jakiś taki się zrobił na przekór mi, on nie chce drugiego... tak więc w sercu mam taki ogromny instykt macierzyński, a wszystko dookoła jakby na przekór. A Ty kochana jak się czujesz ?

atak z samego rana świeżej porcji fluidków - lapcie dziewczyny :tak:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Witam wszystkie dziewczynki

zakrecona kciukam za dalszy wzrost :) kochana to Twoje pierwsze dzieciatko? Narazie nic Ci nie wysylam, bo mysle ze nie bedzie kolejnego cyklu ;) udostepnij serduszka na wykresie, ok?

Olusia kciuki za blastusia ;)
maggie ja tez dluugo przekonuje M do drugiego... I w sumie teraz mozna powiedziec, ze 1 szy taki prawdziwy starankowy cykl byl, ze nie zrobil focha w najwazniejszym momencie i nie powiedzial, nie...:angry:

Witam:-)
Mar-chew ja lapie różowe:-)
Kiratak staramy sie o pierwsze dzieciątko:-)
Juz udostępniłam serduszko ;-) było tylko jedo po 2 tyg ;-)
Dziewczyny jak myślicie isc jutro do gina zobaczyc czy byla juz owulka?

Hej hej!

mamakaja
, samo FSH pokazuje, że nie ma niewydolności przysadki oraz że rezerwa jajnikowa jeszcze nie jest obniżona :tak:

Nuuuśka, bierz już teraz potas a wykres jest w porządku, Estrofem nie będzie już zaburzać wzrostu pęcherzyków więc pewnie owulka będzie szybciej, ciekawe jakie pęcherzyki ginka zobaczy na środowym USG :-)

gorgusia, ból owulacyjny masz zaznaczony w 29 dc a owulkę w 30 dc i jakoś nie potrafię tego odnieść do Twojego pytania :-)

Kiraa, dla zapłodnionej komórki i zarodka podobno niebezpieczne są tempki > 38C, jak dzisiejsze samopoczucie?

Olusia
, fantastyczne wieści, trzymam zatem teraz kciuki za piękną betę!

Annette, a jak odczuwasz ból owulacyjny? U mnie jest to taki kilkugodzinny, pojawiający się nagle charakterystyczny ból podbrzusza, najsilniejszy przy poruszaniu się, siadaniu. Występuje on dobę po piku LH i prawdopodobnie jest wywołany podrażnieniem otrzewnej przez płyn z pękniętego pęcherzyka, wówczas pojawia się on u mnie po owulacji.

krystianmartin, po Euthyroxie mogą pojawić się niestety m.in. bóle głowy. Zapewne nie jest to ból po samym leku ale ból związany ze zmianą poziomu hormonów, u niektórych dziewczyn pojawia się ból głowy przy zwiększaniu dawki a potem mija gdy organizm się przyzwyczai i gdy zakończy się huśtawka hormonalna, może więc zatem spróbuj ten ból przeczekać?

mamuśkamimi
, może dziś będzie pik? Trzymam za to kciuki!

zakręcona, ja tam bym poszła :-)

Piranhu to jutro rano pójdę. Tylko do innego bo mój na urlopie właśnie od poniedziałku
a,powiedz mi jeszcze kochaana po owulce odstawic żurawinę tylko? Biorę calcium citrate,wic C 1000 ale po polowie 2 razy, b-100, acard,castagnus, lacibios femine,kw.foliowy

reklama
Piranhu
mam jeszcze temp, rozlozylam sie, angina itd ;( chyba lepiej by bylo zebym nie byla w ciazy..

zakrecona dzieki za serducho:-) trzymam kciuki, moge zapytac, przysiegam ze nie zlosliwie, bo mi przy pierwszym dziecku plec byla obojetna.... Dlaczego to takie wazne..:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Tylko nie poczuj sie urazona kochana.... Pytam bo nie wiem..;)

Do góry