reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

reklama
Elmo cudeńko !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!, A do kogo podobny?:-D

Olusia za jutro&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& .Przeczytałam Twoją historię i muszę przyznać , ze bardzo mnie wzruszyła. Ja mam 2 chłopców ale o trzecią dzidzie staram się już 2 lata. Rok temu udało mi się zajść ale było to puste jajo płodowe. Życzę upragnionego dzidziusia:-D

Dorcia, Nuuuska. czy ja mówiłam, że cieszę się, że @ przyszła? Kłamałam. Boli mnie brzuch, pęka głowa. leci ze mnie jak z kranu. Proszę o chociaż 9 miesięcy przerwy.
A tak a propo @: "Kiedy Ewa w raju zerwała jabłko to Bóg był bardzo zagniewany i rzekł do Ewy, że teraz odda mu całą krew za to jabłko, ale Bóg jest miłościwy i rozłożył jej tę karę na miesięczne raty".

Olusia dziękuje. Wzruszyła mnie Twoja historia, to bardzo przykre ile niektorzy musza przejsc w drodze do wymarzonego dziecka. Kompletnie nie znam sie na iui i tez nie wiem co to crio ale ogromnie sciskam kciuki i zycze powodzenia. Badz dzielna.
Dorcia nooo ja jestem zakochana :) obys i Ty kiedys takiego pod serduszkiem nosila!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kiraa zdrówka!!!
Krystian smiej sie ale do Zuzi!!! :tak: Trzymaj sie, @ szybko pojdzie w dal a potem spa :tak: &&&&&&&
Macy cos uzgodnilam. Po pierwsze lakarz mnie uspokoil, powiedzial ze w moim przypadku sa wskazania do cc i to nie podlega dyskusji. Przed 38 tyg i tak nie mozemy sie umowic na ciecie jesli nie bedzie ku temu powodu bo to oczywiste ze najwazniejsze to zdrowe donoszone dziecko. Jesli nie urodze do 38 tyg to umowimy sie na konkretny dzien na cc. To co mowil brzmialo dosyc logicznie wiec narazie moze zaczne znowu spac spokojnie. Co o tym myslisz? Mysle jeszcze czy by nie nagrac jakiejs poloznej ale nie chce przekombinowac...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny, właśnie wcięło mi obszernego posta, brak słów ale jestem wkur...

Niebieskie oczy podobno tak jest ze jak kobieta nosi w brzuszku syna to mąz tyje razem z nią u nas sie sprawdziło.
araki mi Hania bardzo się podoba. Nie wiem ile ty ważysz ale okrągłości w ciąży to norma. Ja sama bardzo się pilnuje a kilogramy lecą i taki krąglaczek się robię.

mama kaja dzieki za pamięć. ja narazie mam dla małej Gabriela (Gabrysia) i narazie innego typu niemam. Chyba że coś sie zmieni jak ją ujrzę.Bardo podobało mi się Alicja ale że w ciągu ostatnich kilku lat moich kilku znajomych nazwało tak córki to rezygnuję. A może cos wy podpowiecie, jakieś ładne imiona znacie.

viedzma gratuluje i ciesze sie że z fasolką wszystko ok. a co do odstępu to wejdz sobie na fertilityfriend i podpatrz wysresy innych dziewczyn. Tam nawet z trzech dni przed owulacją są chłopcy więc spokojnie bedzie synek, zresztą chyba soda była w użyciu? Z takic przykładów jest czarodziejka, ona chyba z trzech dni przed poczełą synka. A tak wogóle to właśnie na 100% nie wiadomo kiedy owu była, mi moj gin tez inaczej wyliczał niż ja jestem pewna że była. także za zdrowego synusia.

krystian to super ze ju umówiony szpital. A więc za grudzień i grz. yweczke.

elmo śliczny Michaś. łał już 1250. sporo. ciekwa jestem ile moja mała wazy?

Przepraszam że wszystkim nie odpisuje ale pozdrawiam Was wszystkie i ściskam.

Krystian wow tacy sami! :-)
Ewelin no tez mysle ze to juz sporo. 4 tyg temu wazyl niecale 700 g. Ale jak bylam w ciazy z corka to jej waga zawsze wskazywala pozniejszy termin porodu nawet o tydzien niz mialam termin z OM, teraz jest tydzien ale do przodu, teoretycznie jest miedzy nimi na tym etapie 2 tyg roznicy.

Dorcia nie mam wyjscia... trzeba walczyc... nie ma innej opcji... chociaz wiem ze to ciezkie jest, i nie ma juz tyle sil czlowiek... jeszcze jak non stop sa nie powodzenia i rozczarowania... ALE MUSI SIE W KONCU UDAC!! WSZYSTKIM NAM !!:-) A crio to inaczej transfer odmrozonego mrozaczka... mam obecnie zamrozonego blastusia... i mam nadzieje ze bedzie chcial zostac zemna....

krystianmartin dzieki wielkie....a kciuki przydadza sie i to bardzo...:-D no niestety tak to jest u mnie... szkoda ze my mamy tak pod gorke.. a te co nie chca, co cpaja, chleja maja bez problemu i to nawet po kilka a my kiedy kochalybysmy najmocniej na swiecie mamy tak pod gorke!! nie sprawiedliwe to jest !! przykro mi z twojej straty.... ech...

Elmo2 tez tobie bardzo dziekuje.... WSZYSTKIM DZIEKUJE ZA TRZYMANIE KCIUKÓW I ZA OBECNOŚĆ... !!:happy2:

Olusia trzymam kciuki
Dziewczyny juz po fryzjerze Zrobiłam teraz,test i kreseczka ciemnieje alejeszcze nie pozytywna Bol jest caly dzień Po ustaleniach z nasza kochaną Piranha postanowilam ze zadzialamy dzisiaj a jesli jutro nie będzie pozytywnego to jutr powtórka :-D Moj K byl wcześniej ma rowerze zagrzac troszke :-D Teraz w domu lampa solna chodzi caly dzien, swieczki z wosku pszczelego pozapalane i olejek z drzewa sandalowego ;-)

reklama
oczy niebieskie dziekuje !! :**

krystian powiadasz miesieczne raty ??? :-D Ale kazda kare kiedys splaca sie calkowicie, wiec ja sie pytam kiedy my swoja splacimy??? Wiesz co ? mialysmy racje, to na pewno sprawa ziolek te wieksze @. Dzis jest 5dc a ja mam juz tylko plamienia i nic wiecej. Swoja droga to chyba lepiej, czy nie bo juz sama nie wiem. Czy to picie ziolek jest dobre tez juz nie wiem...:wściekła/y: Jutro bedzie lepiej !!

Olusia witaj :) U Nas tez niestety w gre bedzie wchodzilo in vitro jesli sie nie uda naturalnie. Nie wiem czy bedziemy podchodzic do IUI jesli sie nie uda, przez kolejne pol roku :zawstydzona/y: bo tyle daje Nam lekarka, powiedziala ze nie ma na co czekac, i jesli nie uda sie naturalnie, poki mamy szanse na dofinansowanie warto skorzystac. Widze, ze w pazdzierniku mialas podawane mrozaczki. Bedziecie podchodzic do wytyczonych trzech prob ? Kurcze mam nadzieje, ze sie uda sie tym razem, wiec nie odpowiadaj na to pytanie moze na razie !! :tak::tak: Jaki jest powod Waszego przystapienia do in vitro ? i w ogole czy macie stwierdzony powod tego, ze przez tak dlugi okres czasu sie nie udaje ?? :-(

kiraa zdrowka kochana !! :*

zakrecona pokazuj sie,po tym fryzjerze :D ja juz sobie obiecalam, ze w grudniu sie wybiore, bo ostatni raz to moje wlosy nozyczki w maju odwiedzily na Oli Komunie ...no tak :baffled:

Do góry