reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

zakręcona, idź zatem lepiej dziś, w sumie w niczym to raczej nie zaszkodzi :-) a w pierwszym trymestrze nie zaleca się najczęściej farbowania włosów. Co do irygacji to wklejam przepis:

Do wody destylowanej należy dodawać tyle soku z limonki by pH roztworu wyniosło 2 (babydust z forum in-gender robiła roztwór z 16 ml wody destylowanej i 4 ml soku z limonki). Roztwór musi postać minimum 10 minut. Zaleca zrobić irygację godzinę przed staraniami jeśli pH jest wyższe jak 4-4,5 i występuje śluz płodny. Należy ją zrobić irygatorem albo strzykawką (należy je powoli i delikatnie opróżniać z roztworu), najlepiej w pozycji leżącej by uzyskać najlepszy efekt. Przed staraniami można robić irygację np. ze strzykawki 12 ml, należy wymyć śluz płodny. Co pół godziny po staraniach należy sprawdzać czy pH wciąż jest niskie. Jeśli pH wzrośnie to należy zrobić irygację z 1-3 ml płynu by je obniżyć. Nie trzeba robić irygacji przed staraniami jeśli pH jest poniżej 4,5 i nie ma śluzu o cechach płodnego. 4 godziny po stosunku można włożyć tampon nasiąknięty kwaśnym roztworem (np. roztwór wody i limonki) i pozostawić go w środku na 4 godziny. Należy umieścić roztwór wody z limonką w plastikowym kubeczku a następnie umieścić w nim tampon ale nie wyjmując go z plastikowego aplikatora. Kiedy tampon nasiąknie to należy wyjąć go z kubeczka i włożyć - należy to zrobić ostrożnie by nie wypłynęła sperma.

reklama
piranha kochana w porzadku w takim razie juz wszystko wiem, ale odnosnie srody myslisz zeby serducho bylo rano tak ? przed usg ? bo po usg bedzie ciezko, bo pracujemy na popoludnie i Ł. bedzie w domu po 23 :-(

mamuśkamimi wiesz co Nam najbardziej chodzilo o higienicznosc, a jest na prawde fajny, bezzapachowy, koty o dziwo bardzo go polubily a zawsze sie balam ze przez to ze drewniany, bedzie dla nich niewygodny czy cus, ale na prawde szczerze polecam,. i to nie jakis wymyslny, ale jedzcie do TESCO :-) tam go kupujemy, dokladnie mamy taki :
Untitled Document dorcia Slonko taki mamy zwirek !! :-)

macy pewnie ze tak, ale sama wiesz jak to jest, my to chyba w kazda *******e jestemy gotowe uwierzyc :wściekła/y:

Ostatnia edycja:
VViedzma wspaniale, wspaniale!!! Teraz tylko dla świnki Peppy brak brata ;-)Trzymam kciuki na całego. No i niedługo możesz zrobić test z sody, hehe ja znowu o tym. Jak tam owłosienie?:-)
A swoją drogą czemu rodzina świnek???
Mar-chew dokładnie o tym samym pomyślałam, niezłe ziółko tam u Wiedzmy rośnie:-D
Krystian wypijmy za grudzień - ja soczkiem porzeczkowym. Ten monitoring to naprawdę baardzo dobra decyzja.
Nuusia za twój grudzień też!
Mamakaja oj nie wiesz jak ja bym sobie z chęcią poszła do klubu potańczyć, aaaaaaauuuuuuuu! Wyję jakby coś :-)
Kirra wow jaki skok! No no coś mi tu pachnie......:-) To twoje pierwsze podejście?

hej dziewczyny:-)
Melduje się z najświeższymi badaniami.
Tsh 3 - 3,62 ( nad tym wynikiem jeszcze muszę troszkę popracować, i tak się cieszę bo w ciągu miesiąca z 5,5 spadło mi do 3,62.A jestem na Euthyrox 25 - kto obeznany ten wie o co chodzi)
Ft3- 3,16 (norma 2,57-4,43)
Ft4- 1,32 (norma 0,93-1,7)
Fsh- 6,8 (norma dla fazy folikularnej 2,5-10,2)
AAAA przypomnę, że robiłam te badania 5 dc:)
Co Wy na to?
Ok Piranhu powtórzę wynik FSH razem z LH w przyszłym miesiącu, a co myślisz o tych wynikach?
Oczy niebieskie jak urodzisz to odtańcujesz niejeden taniec, na początku będą to tańce z maluszkiem:-D choć życzę Ci żeby bombel kolki nie miał, mój miał codziennie tak od około 00.00 do 04.00.Zaznaczę, że tylko przysiady z nim na rękach pomagały mu na ból brzuszka:szok:
Dorcia ależ Ci zazdroszczę wyniku TSH cuuudo:tak:
Krystian ale super,to już niedługo:tak:

Witam.... mnie zawsze marzyla sie dziewczynka... ale jak bedzie chlopczyk to tez bedzie cudownie.... najwazniejsze zeby bylo zdrowe a reszte nie ma znaczenia.... :-)

Piranha a powiesz mi kochana jeszcze co łykać na tą prolaktynemię ???
Ginek nie widział problemu w tych wynikach...ale tak szybko rzucił na nie okiem że mógł po prostu tego nie zauważyć ! I czy TSH nie jest zbyt wysokie ???
Na najbliższej wizycie nie pokaże sierpniowych wyników ... może wtedy zrobi mi świeże badania ???

Krystianmartin łączę się z Tobą w bólu ! Mnie jeszcze nie zalało ale brzuch boli bardzo !

reklama
Do góry