reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja no weź nie strasz, zobaczymy jak to będzie. A przy okazji kolki to super miałaś gimnastykę po ciąży. Jest jakiś lek z Niemiec sprowadzany na kolkę, krople, jeszcze się tym za bardzo nie interesowałam, podobno polecany. Może Daria wiesz?
Olusia witaj, my się jeszcze nie znamy, hej! Opowiedz coś o sobie.
Ok, wracam do moich książeczek.

reklama
Witam sie, chora jestem :( stad tez ten moj palac kultur w dzisiejszej tempce :cool:

oczy niebieskie, to 3 cykl starankowy, ale 1 szy w ktorym moj M wspolpracuje :-D wiec pierwszy..

Zakrecona ja bym dzis szla na farbe, chcesz zachowac odstep 3 dni, czy jakie masz plany?

milego dzionka zycze, appppsik

Kirra ZDRÓWECZKA !!! I proszę mi tu nie kichać bo nas pozarażasz !:-D
Idę ogarnąć mieszkanie...jutro kolejna imprezka "opijanie nowego zakupu" !

Spokojnego popołudnia !

Hejka :-)

Ale się cieszę WEEKEND :-) :-) :-) M wraca i pośpię choć trochę dłużej :-)

Piranha - ale czy ten Ksylitol zakwasza czy nie, bo coś ciężko kumata jestem ;-) Trochę obniża ph więc pewnie tak ? Stewia już kupiona, A witamina E znów mnie uczuliła :dry:Ale jeszcze się nie poddam, może po prostu wczorajsza dawka z popołudnia i dzisiejsza się skumulowała stąd taki efekt. Ale z drugiej strony skoro to podobne dawki miedzy 200mg i 400iu to pewnie chodzi o zbyt dużą dawkę i stąd to uczulenie.
Co do cyklu to myślę,że zmarnowany bo czasami zdarzała mi się owulacja w 12dc ale teraz śluzu płodnego nie ma, a test zrobiony przed chwilą ma tylko cień kreski :dry: dlatego nie liczę na to, aby w niedziele w tej sytuacji była owulacja a M jedzie w poniedziałek wcześnie rano :-(

Kira poszlam właśnie siedze z farba :-)
Zrobie po 18 test ale raczej dzisiaj będę działać ;-) do końca miesiaca mamy wolne wiec bede pilnowala ph
Tak mi się wydaje ze ovu będzie Jutro wieczorem albo w niedzielę Choc przed wizytą u gina obstawialam wtorek a tu dzis pecherzyk 21mm:-) ale w tym cyklu wcześniej zaczelo mnie bolec

Ostatnia edycja:
Oczy niebieskie a wiec jestem po slubie 5 lat... zaczelismy sie starac o dzidzie wlasciwie po slubie i nic, w koncu udalam sie do ginekologa i z problemami z zajsciem w ciaze, porobil niezbedne badania i stwierdzil PCO... wiec cykle miewalam bezowulacyjne ktore trwaly nawet do 45dc... kiedy gin troszke mnie podleczyl zaczelam brac leki na wywolanie owulki i dobrze reagowalam... pozniej podchodzilam do IUI a mialam ich troche... jedna z nich byla udana ale rowne rok temu niestety poronilam... bardzo to przezylaam gdyz byla to moja pierwsza ciaza, dlugo wyczekiwana... porobilam badania m.in cytomegalie, toxo, zespol antyfosfolipidowy, hiv, odnosnie zespolu antyfosfolipidowego wyszly mi p/ciala w klasie IgM i IgG co prawda byly na gornej granicy ale byly i zaczelam lykac aspiryn cardio i po chyba pol roku powtorzylam badania i w zasadzie ich nie mialam... no ale nie poddalam... staralismy sie dalej... i dalej nic... potem zglosilam sie do lekarza zeby nas zakwalifikowal do In vitro, wiadomo ponowne badania i mialam juz raz podejscie, niestety nie udane...tzn beta wyszla mi ponizej 2 potem podszkoczyla troszke i potem pojawil sie @.. ale mysle ze u mnie moglo dochodzic podczas do IUI do zaplodnienia ale komorki po prostu przestaly sie dzielic np w 3 dobie, tak jak mialam teraz przy In vitro... mialam teraz podane 2 zarodki, jeden osiagnaL stadium blastocysty i zostal zamrozony a 3 niestety przestaly sie dzielic... co prawda mialam wiecej komorek ale nie ktore byly nie do konca dojrzale... no coz... Jutro mam miec crio... mam nadzieje ze bedzie udany :-) to tak w wielkim skrócie...

Kiraa zdrowka zycze :-)

Elmuśka moja kochana....jakie cudeńko nosisz pod serduszkiem !!! Jajeczka nadal są więc teraz Daria może pisać o kolejnej koleżance której "pomylono" płeć...Ciebie niech takie teksty już nie ruszają !!! Michaś cudny :-D!!! Ale naprawdę jakie wyraźne zdjątko...buziulek słodziutki !!!

Olusia nooo niezłą drogę już przeszłaś...dzielna babka jesteś !!!
Życzę Ci z całego serca upragnionego dzidziusia !!! Trzymam kciuki !!!
Czy mogę zapytać co to Crio ???

Ostatnia edycja:
reklama
Olusia 7982, trzymam kciuki za jutro. :tak:
Elmo, jaki słodziak kochany! Coś uzgodniłaś z ginem odnośnie CC?
Kiraa, zdrowia. I oby ten skok nie tylko przez chorobę był. ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry