reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Hejka! Ja niestety znów przelotem :-)

Nuuuśka, no to jeszcze lepiej z tymi porankami :-) Proponuję juto pierwsze serducho :-D

mamuśkamimi, pytaj kochana ile chcesz, jeśli znam odpowiedź to zawsze z wielką chęcią pomogę. Ksylitol jest polecany przy staraniach o córeczkę.

mamakaja, FSH najlepiej sprawdzić wraz z LH, najlepszy jest 2-3 dc, 5 dc to może być nieco za późno.

krystianmartin, ja bym chyba poszła w sobotę by nic nie przegapić, dobrze gdyby przed owulacją zrobiono już jakieś badania, wiem, że weekend w szpitalu nie brzmi zbyt optymistycznie ale pomyśl o zaczarowanym ołówku :-)

Dorcia
, ja tak właśnie mam z plamieniami, u mnie to bankowo miesza prolaktynemia czynnościowa (mam ostatnio więcej stresów) - prolaktyna zaburza m.in. wydzielanie progesteronu i to powoduje kilkudniowe plamienia przed @. Przypomnisz swoje wyniki hormonów?

zakręcona, ja bym odpuściła chyba farbowanie dziś :-) Zazwyczaj pęcherzyki pękają przy wielkości 19-22 mm, choć u niektórych dziewczyn np. dopiero przy 24 mm, rób teraz często testy owulacyjne i zaobserwuj czy kreska testowa ciemnieje. U Ciebie pik jest krótkotrwały czy utrzymuje się np. przez całą dobę?

reklama
piranha tak tak jutro pierwsze serducho, ale kochana jutro bedzie wieczorem bo Ł. idzie do pracy na 8, ale jutro jeszcze nie ma wiekszego znaczenia tak ? :happy2: kolejne za 4 dni :-)?

krystian super !! :* to juz za tydzien:blink:

piranhu raczej okolo 24 h po pozytywnym W poprzednim w sobote o 15 byl pozytywny i w niedzielę rano tez a po południu juz jasna a w piatek w tamtym miesiącu pecherzyk mial 18 mm

A gdzieś za 2 tyg bede mogla isc farbowac czy raczej w ciąży nie bardzo?

A jeszcze jedno czy godzine przed zrobic tampon z limonki czy rephrest?

Witajcie dziewczyny :blink:

Krystaianmartin - fajnie, że sie wyjaśniło i że ustalony termin szpitalnego monitoringu, przy takim podglądzie grudzień będzie twój :tak:

Nuuuśka - mówisz, ze taki żwirek dobry, też w takim razie wypróbuję, bo do tej pory to właśnie taki zbrylający kupowałam, ale rzeczywiście się nieco rozsypuje.
Piranha - ło matko, ale się wstrzeliłam z tym ksylitolem :wściekła/y: a on zakwasza czy co ? No pięknie ja tu chciałam się odkwasić od cukru a w padłam z deszczu pod rynne :-D

Dziś 10dc a śluzu brak i kreski na teście jeszcze nawet cienia nie ma więc spisuję ten cykl na straty :-( Mam nadzieje, że w grudniu się uda choć jak ten cykl mi się wydłuży to też będzie doooopa :-(

Witam Babonki :-)

Nuska, się kartami nie przejmuj. Ja też tam wczoraj weszłam i jakieś bzdury wychodziły. Np. będę miała jeszcze jedną córkę, ale nie będę miała więcej dzieci. :-D Gdzie tu logika. W marzenia trzeba wierzyć. Wtedy się spełniają.
Krystianmartin, cieszę się, że @ przyszła i że masz już konkretne plany na ten cykl. :tak:
Kiraa, ale skok! Aż mi się buzia uśmiechnęła.
Vviedźma, cudownie! Trzymam kciuki, żeby dzidzia została z Wami.
Dorcia, taka fajna, pozytywna osoba z Ciebie. Dobrze, że tu jesteś.

Piranha kochanie Ty moje...oto wyniki badań
TSH 1.791 uIU/ml
Progesteron 15,17 ng/ml ( 23 dc)
Prolaktyna 20,9 ng/ml (23 dc)
to wyniki z sierpnia.

5 grudnia mam wizytę u ginki na NFZ
Mam zamiar wyciągnąć od niej skierowanie na badania hormonalne...choć nie wiem czy jest teraz sens je robić bo staranka będą dopiero za pół roku ? Ciekawa jestem czy w ogóle da mi skierowanie ???

Zmykam do pracy !!! Miłego dzionka !!!

Nuuuśka, to że jutro będzie wieczorkiem to nie ma na razie znaczenia. Kolejne serducho wypadnie w dniu USG :-)

mamuśkamimi
, ksylitol jest zalecany bo on tak nie podnosi poziomu glukozy w krwi jak zwykły cukier no i pewnie nie upośledza tak wchłaniania wapnia, obniża też trochę pH, z tego co czytałam to jedynym zalecanym przy planowaniu synka słodzikiem jest stevia. Czemu spisujesz ten cykl na straty? To dopiero 10 dc, mi EWCM pojawiał się znienacka dopiero w przeddzień owulacji :-)

zakręcona
, może to lepiej, że teraz będzie odrobinę większy pęcherzyk, pik LH powinien być "lada moment", trzymam kciuki! Jeśli będziesz w ciąży to ja bym nie farbowała jednak w pierwszym trymestrze. Godzinę przed możesz zrobić irygację z roztworu limonki (tamponu przed nie trzeba) - wymyje EWCM i obniży pH. Co do Rephresh to niektóre babeczki z in-gender pisały, że jest bardzo gęsty i plemniki mogą w nim utknąć.

Dorcia, masz łagodną prolaktynemię (i to nie czynnościową), jeśli łykasz coś na jej zbicie to powtórz może wyniki? Czemu pisałaś, że masz za wysoki progesteron? Progesteron jest w porządku ale od kątem zajścia w ciążę mógłby być jeszcze odrobinę wyższy, zapewne obniżenie prolaktyny go trochę podniesie ...choć niski sprzyja poczęciu synka :-) ale jednak zdrowa ciąża najważniejsza. Sprawdź może jeszcze prolaktynę po metoklopramidzie? Jak najbardziej warto teraz zrobić badania gdyż będziesz mieć wtedy kilka miesięcy na ustawienie hormonów na właściwe poziomy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry