reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Elmo ja glukozę dopiero w przyszłym tygodniu zrobię. Ten test Combsa to w związku z konfliktem?
O której jutro wizytka jak zwykle późnym popołudniem?

reklama
Mamakaja witaj. Ciesze sie ze sie lepiej czujesz :-) Odpowiem Ci za Maran, byla na diecie dukana. Niestety to tez duzo nabialu ale najwyrazniej pomaga w zaplanowaniu dziewczynki bo i ostatnim potwierdzeniem na to jest jak dobrze pamietam Araki.

Oczyniebieskie
tak u nas jest konflikt. Nie wiem co mi sie ubzduralo ze to wczoraj bylas na tej glukozie. Jutro mam wyjatkowo na 10 rano ale przy okazji jade z mama na zakupy wiec mi troszke zejdzie. Juz nie moge sie doczekac z zarazem mam duzego stresa.

Daria ja Cie prosze ostatni raz, nie pisz tu wiecej o tych pomylkach plci bo zawalu w ktorys dzien dostane :-D Jak tam Colin?

Dzięki Elmo, a widzisz ja na dietach się nie znam nawet nie wiedziałam, że jest tam dużo nabiału. No nic dam sobię radę inaczej, ale córa musi być! :-D
A Ty jak się czujesz? Jak tam małe Elmiątko? Tańcuje w brzuszku?
Jutro wizyta, trzymam w takim razie & żeby ptakol nie odpadł,zresztą co ja piszę............. będzie na miejscu zobaczysz:)

Ostatnia edycja:
Mamakaja Elmiątko haha :-D a wierciś mały. Nawet dobrze sie czuje, wiesz raz jest lepszy dzien raz gorszy ale nie narzekam. Czas mi bardzo szybko leci, suwaczek zasuwa. Jutro sprobuje z lekarzem podjac temat porodu i juz sie tym stresuje. Trzymam kciuki za Twoje wyniki &&&& :-)

Mamakaja, no niestety Dukan jest oparty m.in. właśnie na nabiale, choć podobno jak ktoś je sam nabiał to nie schudnie, dlatego zalecane jest dużo filetów z kurczaka, chudej wędliny i jajek. Zobacz sobie tę stronkę, dziewczyna gotuje na Dukanie naprawdę pyszne rzeczy z Kotem w kuchni. Polecam pizzę, fajne są chlebki z mikrofalówki albo bułki z patelni (oczywiście bez mąki). Na tej stronie są też wytłumaczone zasady diety, zobaczysz, że wcale nie ma dużo nabiału :tak:

A mnie wczoraj M wnerwił strasznie :wściekła/y: Leże sobie wieczorkiem w łóżku a on patrzy na mnie i mówi "No, przytyłaś". Normalnie Amerykę odkrył! Ja się go pytam, a w jakim celu to mówi - przecież ślepa nie jestem, na co on, że potem po porodzie będę marudzić, że za dużo przytyłam i może byśmy zaczęli zdrowiej jeść :wściekła/y: Całe życie miałam kompleksy na punkcie swojej wagi i zawsze rodzice powtarzali, że mam tyle nie jeść ale od M nigdy tego nie usłyszałam, rozumiem jego intencje no ale... subtelny jak ruska armia normalnie :wściekła/y:

Elmo u Ciebie suwaczek zasuwa że szok, zaraz 30stka będzie ;-)
Kciuki za wizytę jutro, możesz być pewna że nic nie odpadnie, pomyłki się zdarzają ale ja raczej słyszałam że w odwrotną stronę, mojej znajomej do ósmego miesiąca mówili że dziewczynka, a potem się nagle okazało że chłopczyk, siusiaczek był nieduży i się jakoś przykleił ... Ale jak jest dobry lekarz to uważam że nie ma szans na pomyłkę

Araki dzięki za stronkę, skorzystam na pewno:tak: A daj spokój z tymi M, mój nieraz coś palnie jak łysy w beton! Nie przejmuj się, tym zwłaszcza, że jesteś w ciąży! Przede wszystkim dlatego, że jesteś w ciąży! Buziaki dla Wiktorka i malutkiej, macie już jakieś propozycje imion dla córeczki?
A właśnie, Ewelin ? masz już wybrane imię dla malutkiej?
Maggie co u Ciebie?

Ostatnia edycja:
Elmo trzymam kciuki, nie stresuj się, no może nie stresuj się aż tak bardzo - wszystko będzie ok!
Araki, nasi mężowie by chcieli, żebyśmy w ciąży nadal były laskami a z przodu tylko piłeczki miały. Ja się śmieję z mojego męża, bo on teraz jak ja jestem "brzemienna" :-)ma większe zachcianki ciążowe ode mnie. A też truł na początku, żebym uważała, bo potem będę płakać. Ale to chyba normalne, że kobieta w ciąży trochę przybiera? No chyba, że jest anorektyczką w ciąży brrr.
Ale ostatnio mój M mi powiedział, że zaczął zwracać uwagę na babeczki w ciąży wokół i mówi, że ja go rajcuję w ciąży i w ogóle kobiety w tym czasie są seksowne. Hahahahah! Więc niech może twój maż pokaże kobietę w ciąży, która jest szczuplutka i nie ma dodatkowych kg tu i ówdzie, hę?

Ja chyba najbardziej skłaniam się ku Hani, M woli Gosię, bo tak chcieliśmy zanim zaszłam w ciążę ;-) A i jeszcze w grę wchodzi Beatka.
Dziś już się tak nie przejmuję tym co powiedział M, wiem że poniekąd ma rację i powinnam jeść trochę zdrowiej ale wątpię czy uda się mniej bo jestem ciągle GŁOOODNA :szok:

reklama
Co do ciąży powiem Wam kobitki że mój mąż jak ze mną przytył w ciąży to jeszcze nie urodził i tak mu zostało :-)
Araki ja też mam Wiktorka fajne chłopaki ale łobuzują, mężem sie nie przejmuj, po porodzie będziesz laska aż mu szczęka opadnie :-)
Mamakaja miło mi że pytasz, a u mnie po staremu czekam na wyjaśnienie spraw zatokowo – nosowych bym mogła podziałać coś, ale nie wiem czy nie skończy się zabiegiem.
A co u Ciebie kochana ?
Oczyniebieskie, kiedyś przesyłałaś przepis na gulasz piwny czy mogą go jeść także dzieci ?

Do góry