reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Mamakaja ja też mam nadzieję że się szybko doczekamy,
My z m też nie uważamy ale to raczej w te niepłodne dni, kiedyś uważałam zawsze
Nie wiem czy Elmo tu nie księgowa :-)

reklama
Oki Anias to piszę.....tylko się nie śmiać bo ja się kompletnie nie znam..
A więc ... do księgi wpisuję np. środki czystości do wysprzątanie biura, papier, mydło itp.
I co? skarbówka mi to później zwraca? Czy ja mniej wpłacam na koniec roku? jeśli tak to o ile mniej? ja się na papierkach nie znam OOOO!!!!:zawstydzona/y:

A wiec tak: te twoje srodki czystosci to sa koszty pozostale ktore wpisujesz do ksiegi i od swojego przychodu odejmujesz te koszty i wychodzi ci dochod i dochod razy 18% ( 19% jezeli podatek liniowy) i to co wyjdzie musisz wplacic do US.

Witam. :-)

Kiraa, co piekłaś? Ja pieczenie ciasteczek dla dobrych ludzi zostawiam na drugą połowę grudnia. :tak:
Elmo, dziękuję za dobre słowa. :tak: Nie denerwuj się tak. Wszystko będzie dobrze.

Annette w takim razie bede mocno trzymac kciuki zeby @ sie nie pojawila :tak: z takich pokreconych cykli podobno najczesciej rodza sie dzieci, choc gdyby to sie sprawdzalo w 100% to pewnie dzis mialabym juz druzyne pilkarska :-D

maggie szkoda ze nie ma Cie tu gdzies kolo mnie, pomoglabym :blink:Wiem niestety jakie sa realia, eh jesli nie zaplacisz mozesz sie w tylek pocalowac i czekasz nieraz pol roku za wizyte u specjalisty. No chyba ze ma sie znajomosci, bez nich chyba nigdzie nie da sie czegokolwiek w normalny sposob zalatwic. Bedziesz wspaniale przygotowana mamusia, juz jestes !! :happy2: :*

mamuśkamimi tez wlasnie to zauwazylam ! Ale myslalam ze to moje zwidy, pijac napoje sodowe w ostatnim cyklu po 4x dziennie nie dzialo sie zupelnie nic, ale wystarczyly dwie aplikacje i pH pieknie skoczylo z 5 do 8. Sama nie wiem czy picie tego blee napoju rzeczywiscie kurcze tak dziala.

mamakaja co Ty, jak jeszcze tydzien i juz grudzien !! :szok: Swieta juz tuz tuz, ale z taka bojowka za plecami nie ma mocnych na Nas, musi sie udac !! A jak nie to chyba na prawde zaczne sie w glowe pukac, ze cos ze mna nie tak :dry:

araki co u Ciebie kochana ?? jak sie czujesz ??

krystian Ty chemiczka jestes ??? o ja Cie !! A ja chemii tak nie znosilam :wściekła/y::wściekła/y:

Mamakaja no jeszcze tak dobrze nie ma zeby urzad skarbowy oddawal nam to co zaliczylismy w koszty hehe :-D rozwalilas mnie. Ale to jeszcze nic, kiedys zadzwonil do mnie kolega z pytaniem czy wiem co to jest ksiazka przychodów i rozchodów, kiedy odpowiedzialam ze wiem, spytal czy nie mialabym pozyczyc takiej ksiazki to by poczytal :-D:-D:-D A wiec tak, wydatki o ktorych piszesz stanowia koszt uzyskania przychodu, ktory wpisujesz w ta ksiazke w pozycji pozostale wydatki. Przedsiebiorca ma obowiazek ewidencjonowac nie tylko przychody ale i koszty a na 20tego kolejnego miesiaca wplacac zaliczki na podatek dochodowy. Koszty pomniejszaja jego przychód. Jesli jestes na podatku liniowym to rzeczywiscie jest to wprost 19% z obliczonego dochodu, jednak na skali podatkowej a jest na niej jednak wiekszosc, od podatku w kwocie 18% dochodu masz jeszcze prawo odliczyc kwote wolna od podatku jak i skladki zdrowotne w okreslonej wysokosci.

Nuuuśka, ja się na nic nie nastawiam :tak: chociaż nadzieję mam :)
Te nasze kombinacje dotyczące płci na pewno nie pomagają zajść w ciążę niestety.
Ja jak pisałam do najmłodszych już nie należę, bliżej mi czterdziestki niż trzydziestki, jak mi się nie uda zajść przez kilka miesięcy to płeć zejdzie na dalszy plan :-)

Piranha - udało mi się kupić witaminę E 200mg z jeszcze innej firmy i na razie mnie nie uczuliła, ale to jeszcze się okaże, jeśli będzie w porządku to będę łykać 2 x1 co da w sumie 400mg czy to jest to samo co 400 iu ? A jeśli nie to chociaż spróbuję te 200mg bo mniejsze dawki mnie tak nie uczulają.

No i po przemyśleniu zacznę chyba pić ten napój sodowy i zobaczę jak się potoczy ten cykl, boje się że mnie owulacja zaskoczy i będę żałowała, że nie zrobiłam wszystkiego co można :blink:

Nuuuśka - tak u mnie tak samo nie widze specjalnie by mi podbijało ph, no najwyżej o 0,5 stopnia ale to tak jak nic - i też czasami się zastanawiam czy warto się tak podtruwać ;-)

Elmo - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę. Właśnie czytałam, że w dietach zasadowych polecano stewię i ona jednak tańsza od ksylitolu :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
elmo colin juz zdrowy i wrocil do siebie :) tylko mam z nim teraz taki maly problem bardzo mi sie rzuca na podloge jak cos chce ;/katastrofa ...
i mowilam nie czytaj :-p

Do góry