reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

oczy niebieskie ale ja chodze kochana do jednego lekarza, tyle ze moja lekarka przyjmuje tylko raz w tygodniu i wtedy za kazdym razem robi mi usg. Na gabinet prywatny niestety nie wydoje finansiwo, bo jedyna lekarka o ktorej mozna powiedziec ze fachowiec bierze za kazde usg 130zł nie ma innej stawki jesli chodzi o monitoring, pisalam juz kiedys, bo chodzilam do Niej ale krotko bo bym zbankrutowala :-(

maggie jeszcze dwa miesiace tych sterydow ? Czy ogolnie dwa miesiace kochana ?

krystian trzeba odtanczyc taniec szamana !! na pojawienie sie @ !! super ze M. zalatwi sobie wolne :) co do badan wydaje mi sie, ze wszystkie hormony powinni Ci zbadac, choc to tez zalezy od dnia cyklu, ale moze ? Super, ze monit bedzie codziennie, szkoda ze ja kurde mam takiego pecha do lekarzy ! :no:

piranha wiesz co kochana zobacze jak dzis, ale wydaje mi sie, ze w tym cyklu @ bedzie krotsza, bo juz wczoraj jak na 3dc krwawienie bylo mniejsze niz zazwyczaj. 6dc wypada w sobote wiec nawet lepiej by bylo. Jak da rade to serduszkowac sie w sobote kochana tak ?pora nie ma znaczenia jeszcze prawda ?? co do napojow sodowych, w takim razie pije od dzis po 4 porcje na dzien ! :-) z dedykacja dla Ciebie :p

Ostatnia edycja:
reklama
Oczy niebieskie faktycznie suwaczek świetny :-)
Nuuuśka już steryd biore ze dwa tygodnie, to jeszcze mi półtora miesiąca zostało.
Ja 500 zł wydam na tych lekarzy, tu wizyta ponad 120 zł tu leki plus tomograf i się uzbiera, ale chcę mieć pewność że w ewentualnie przyszłej ciąży nic dzieciątku nie zagrozi z powodu moich problemów …
Krystian aspiryna rozrzeda krew może temu powoduje przyspieszenie
Ja łyknęłam dwie tabletki
Szczerze mówiąc może to zbieg okoliczności, u mnie się sprawdziło, dodatkowo miałam temperaturę wyższą, obniżyła mi się, miałam pewność bo nie było sytuacji w której jednoznacznie mogło dojść do ciąży.

Witajcie dziewczynki,
cały czas Was podczytuję chociaż się nie odzywam :tak:
Krystianmartin, Nuśka, grudzień będzie nasz :-D
Nuuuśka, dziś mam 25 dzień cyklu, cykl mam równo pokręcony więc nie wiem czego się spodziewać :no: @ jeśli zawita to za jakieś 10 dni.

Całuję Was wszystkie, za staraczki wielkie &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nuuuśka dziękuję Ci bardzo, kochana jesteś. Wiesz jakie te realia są u nas, na NFZ poczekasz ze dwa miesiące, a za kaskę to masz za dwa dni, nie chcę tego odwlekać, może ta tomografia przynajmniej wykaże na czym stoję i nie będzie musiał tam mi aż tak mocno i boleśnie grzebać by coś stwierdzić

Witajcie :biggrin2:

Piranha - jak byś mogła to spójrz na dawki jakie biorę czy coś nie pokręciłam jak z tym cynkiem ;-)
Potas 99mg , L-arginine 500mg, Omega3 (olej rybi 3x 500mg)+ wit.E 40mg, Olej lniany 500mg, Koenzym Q10 200mg ,Tribulus Terrestris 500mg , Kwas foliowy2000mg, Zielona herbata 500mg, Cynk 50mg (dziś już wzięłam)

Pewnie zakupię jeszcze ten Bee Propolis i Royal Jelly - ale gdybyś miała wybierać to który jest bardziej wartościowy biorąc pod uwagę planowanie chłopaczka ?

Aha jeszcze mam pytanko bo od kilku miesięcy zastępuję cukier Ksylitolem a czy Stewia też nie zakwasza ? Pytam bo jest tańsza ale nie wiem czy warto ją kupować .

Nuuśka - ojj też próbuje unikać tego napoju sodowego bo jest wstrętny bleee :baffled: Do tego nie zauważyłam aby znacząco podbijał mi ph, na mnie działa tylko aplikacja sody :tak:

Krystianmartin - tempka co prawda spadła ale może jednak fasolka u ciebie jest, a cycuchy nadal takie pełne i z żyłkami jak opisywałaś? Niech ten teścior przychodzi. Trzymam kciuki za dobre rozwiązanie dla ciebie albo @ już dziś albo dopiero za 9 miesięcy :tak:

Pozdr.

Ja już nic nie rozumiem :( Wczoraj test dość wyraźny, ale jeszcze nie pozytywny. Byłam pewna,że rano będzie pozytyw, a tu lipa- kreska bledsza :( Dziś mam 27dc. Wczoraj bardzo bolał mnie lewy jajnik, temp skoczyła z 35,54 na 36,54.... Starania były dość intensywne jak na mnie przez cały cykl... Kompletnie się zdezorientowałam. Tym bardziej,że kolejny cykl raczej mi się wydłuży...

Dużo pracuję i tylko Was podczytuję. Chciałabym zagościć tutaj częściej, ale niestety pracując teraz po 12h brak mi czasu :(

Niezmiennie trzymam kciuki za starające się i te,którym już się udało &&&

Hej babeczki.
Wyspałam sie dzis za wszystkie czasy :tak:
Podczytalam co tam u was.
Wszystkim wam kibicuje z calego serca, ale to o tym wiecie ;-)

Oczy niebieskie a jak tam po glukozie? Ja dzis ide po wyniki, robilam odczyn Coombsa, troche sie stresuje ale chyba gdyby wynik byl zly to juz by do mnie dzwonili, tak mysle.
Macy napewno cos wymyslisz. Skoro chcecie trzeciego dziecka to nie ma co tego odwlekac w nieskonczonosc. Takze zbieraj sily na nowy rok ;-) moze uda sie zatrudnic jakas dziewczyne na kilka godzin do odprowadzania i przyprowadzania dzieci ze szkoly? Fajna bedziesz miala roznice miedzy dziecmi, dla dzieci lepiej jak jest mala roznica, dla nas wiadomo wieksza. Moja corka jeszcze rok temu dawala popalic, teraz jest nie do poznania. Przestrzen miedzy teraz a tym co bylo kiedys. Jest fantastyczna dziewczynka.
Mamuskamimi ja uzywałam stevii.

Ide zrobic sobie kawke.

reklama
Hej Hej:-)
Dom ogarnięty, mogę do Was na chwilkę wpaść. W końcu.
Krystian, Nuśka taką miałam nadzieję, że będzie ciąża a tu oooo! Ale @ chyba cały czas nie macie co? W każdym bądź razie na święta ( choć dopiero listopad) życzę Wam II na teście. AAAle by była niespodzianka! I Radocha! Krystian no nie wiedziałam, że jesteś chemiczką. Jak mój syn podrośnie to zapiszę go do Ciebie na korki on-line :):-D oki?
Piranhu dobrze zrobiłam, że dziś tj. 5dc robiłam badanie fsh? słyszałam, że robi się je 2-4 dc. Szczerze wczoraj miałam tak zalatany dzień, że na badanie nie starczyło mi czasu. Zrobiłam sobie jeszcze tsh(standardowo), ft3,ft4. Jutro wyniki a w poniedziałek endo.
Powiem Wam, że czuję po sobie że leki mi pomagają i to baaardzo. Zanim odkryłam niedoczynność miałam strasznego nerwa na wszystko, a teraz? ciężko mnie z równowagi wyprowadzić:-D Jestem duuużo spokojniejsza:tak: Bardzo się z tego cieszę:-D A u Ciebie jak? Dzieciaczki zdrowe?
Czytałam ostatnio zalecaną dieetę przy niedoczynności. Dziewczynkowa nie jest ponieważ nie jest wskazany nabiał.
Maran na jakiej diecie byłaś zanim zaszłaś w ciążę z dziewczynkami? Bo ona nie jest tak szkodliwa dla osób z niedoczynnością jak nabiał ;-) Jak znajdę ten artykuł to Wam prześle.

Do góry