reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka najgorsze że w ogóle nie czuje się @-owo, Jest mi zimno, mam dreszcze a brzuch... czasami kłucie po lewej stronie takie tyci skurcze. Wieesz ja @ dostawałam i przy wysokich temperaturach a spadała w dzień @ może juz mi się tam szykuje na dzis oby. Ale nie powiem korci mnie zrobić teścior, który wszystko rozwiąze... może przyjdą dziś albo jutro. A moze poczekaja do grudnia :-D. Każdy dzień opóźnionej @ to strata szansy na dzidzię w grudniu. Niestety.
A co u Ciebie?

reklama
krystian wiem i rozumiem Cie doskonale, choc ja Ł.mam codziennie w domu, wiec u Ciebie to w ogole o polowe jak nie wiecej, ciezej trafic w te dni :zawstydzona/y: Pamietam jaka wsciekla bylam po laparoskopii gdzie wiedzialam, ze nic nie bedzie bo zabronione bylo Nam staranie sie w tym cyklu, a tu @ nie bylo i nie bylo, od tego czasu cykle mi sie wydluzyly i tak jest do tej pory :dry: Mam nadzieje,ze jesli nie bede mi dane w najblizszym czasie zafasolkowac, to choc te cykle wroca do normy bo przy takich to trudno cokolwiek zaplanowac. Ja poki co zaopatruje sie w tesciory ale owulacyjne, bo chce miec ich wiecej niz miesiac temu zeby sytuacja sie nie powtorzyla z wielka niewiadoma owulacja :wściekła/y:

Nuuuśka mnie zastanawia jedno. Pewnie Piranha zna odpowiedź. Dlaczego we wszystkich dostępnych artykułach napisane jest że faza lutealna dla każdej kobiety jest taka sama. Bo ja jestem jakaś dziwna skoro raz mam faze lutealną 11 a raz 15 dni:baffled:, średnia 13 dn. Mój najkrótszy cykl 25 dni a najdłuższy 31, owu od 12 do 17 dc. POWIEDZ JAK JA MAM TU COKOLWIEK ZAPLANOWAĆ ?????????????????????
W tym cyklu nie kupuję testów owu bo będę miałą monitoring chociaż z drugiej strony wiedziałabym ile przed owu wychodzi mi dodatni test. Aj no nie wiem czy może lepiej kupic. I tyle pytań pojawia się w mojej głowie. A do tego mój m dostał tylko 1 dzień wolnego poniedziałek 2 grudnia.. a owu może być 3,4,5,6:wściekła/y:

Znając moje szczęście pojadę na monitoring i będzie cykl bezowulacyjny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.tarot-live.com/tarot-yes-or-no.php

Ostatnia edycja:
krystian to ten link ???? bo wlasnie mialam pisac ostatnio zebys mi go podeslala :-D co do fazy lutealnej, pierwsze slysze kochana,ze zawsze jest taka sama, wedlug mnie guzik prawda, albo sie nie znam, bo u mnie pare razy sa 13 dniowe, 14 zdarzaja sie rzadko, jedna miala 12:wściekła/y: Wydaje mi sie, ze to wszystko jest indywidualna sprawa kazde z Nas i wynika w glownej mierze z gospoadarki hormonalnej w Naszych organizmach. A co do testow, hmm...co ile bedziesz mie usg ? Bo jak codziennie w okresie owulacyjnym to moze warto sprobowac bez testow, u mnie to nie zda rezultatu bo niestety usg moge miec co najwyzej raz w tygodniu :/

Hejka!

mamuśkamimi
, koenzym jest drogi ale wart swej ceny, dobrze, że zwiększyłaś dawkę bo 30 mg to malutko. Szkoda, że masz uczulenie na witaminę E. Cynk łykaj cały cykl, łykany przez kobietę nie ma wpływu na płeć, łykany przez mężczyznę sprzyja poczęciu synka :-)

Nuuuśka
, przyda się niestety picie napoju bo to jakby składnik diety jest a dieta zmienia całą "chemię" organizmu ...współczuję tego picia, nigdy tego nie kosztowałam ale skoro wszystkie dziewczyny mówią, że to paskudne w smaku to rzeczywiście musi tak być ;-) Co do strategii to będziemy na bieżąco obmyślać co i jak :-) A da radę pierwsze serduszko w 6 dc czy jeszcze duże plamienia wtedy masz? Po prostu tak mi się wydaje, że w tym cyklu FF będzie krótsza a wtedy warto pierwsze serducho dać wcześniej :-)

Kiraa, jeśli test był pozytywny w 12 dc to owulka była prawdopodobnie w 13 dc ...bywają jednak krótsze odstępy od piku do pęknięcia pęcherzyka. Miałaś jakiś ból wskazujący na owulację?

krystianmartin
, wygląda na to, że szykuje się @. A teraz pomyśl, coś się odblokowało i w ciążę zachodzisz teraz cykl w cykl :-), teraz tylko poczekać aż spotka się pełnowartościowa komórka jajowa z pełnowartościowym plemnikiem ...co stanie się w grudniu :tak: Co do FL to ona może się zmieniać pod wpływem zmian hormonalnych w organizmie (np. ciąża biochemiczna czy łykanie B6 może ją wydłużyć a np. powstanie niewydolnego ciałka w cyklu albo np. stres przy polaktynemii czynnościowej - skrócić) ale jest to różnica rzędu np. 2 dni, faza folikularna zaś może się wydłużyć o bardzo długi odcinek czasu. Faktycznie nieziemsko trudno planować ciążę kiedy z M widzisz się przez 1 dzień.

Nuuuśka będę miałą codziennie monit, dlatego będę w szpitalu. Ciekawe czy LH mi będą badać? AAAA mój M zadzwonił że postara się jednak wtorek też załatwić wolny. No niech ta @ przyjdzie no.

Oczy niebieskie śliczmniusi suwaczek taki chłopczykowy :-D

Nuuuśka dwa miesiące sterydów domiejscowych i lek clatra przeciwhistaminowy
Krystian mi kiedyś cykl się w nieskończoność przedłużał wyczytałam gdzieś że aspiryna przyspiesza i faktycznie wieczorem wzięłam a rano @ przyszła, ale musisz mieć pewność że nie jesteś w ciąży co by nie zaszkodzić fasolce

reklama
maggie a skąd mam pewność? Wynik beta 3,56 spadek na drugi dzień 3,4 czyli o 0,16. Niczego nie jestem pewna tylko tego że do zagnieżdżenia doszło. A co później się stało z jajeczkiem to nie wiem, może znowu błąd genetyczny. Jak dzisiaj przyjdą testy 10 to zrobię jak będzie negatyw to 100% nie jestem. Mówisz aspiryna????????????????:happy2:

Do góry