reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Witajcie babeczki.

Krystian moim skromnym zdaniem jak beta powyzej 3 to jednak cos tam sie dzieje i jeszcze dzis tego Dupka bym wziela... &&&&&&& i czekam na wiesci.

Ja dzis ide do przedszkola na przedstawienie :-)

Milego dnia!!!

reklama
Nuuuśka, tak mi się ten cykl poprzestawiał, że nie wiem kiedy będzie @, dopiero co miałam owulację 20/21 dc!!! A zwykle miałam 13/14 dc. :confused:

Krew oddana.
Wynik za 1,5 godziny. Dorcia też mogę telefonicznie się dowiedzieć ale jakoś.... zaczynam się bać:-(, zaczynam tracić entuzjazm.... i do tego dzisiaj mnie cofnęło po śniadaniu. Cały czas mnie mdli. Nic dziwnego wieki nie jadłam śniadań tylko piłam koktail;-). A dzisiaj płatki owsiane jogurt orzechy ... i żołądek nie wytrzymał .

Elmo jeżeli będzie wzrost to wezmę duphaston a jeżeli spadek to nie. dlatego tak rano pojechałam na bete, ale tak jak pisałam, jakos już straciłam wiarę. Niezapomnianych wrażeń z przedszkolnego przedstawienia:-D

krystian ale emocje. Kochana z całych sił zaciskam kciuki. Ja siedze jak na szpilkach i czekam niecierpliwie na wynik więc wyobrażam sobie jak ty się czujesz. Możesz się śmiać ale pomodliłam się za Ciebie :tak:- całuje.

elmo pytałas o brzuch - hmm wieczorem cos Ci podeśle na pw. U mnie skurcze po luteinie i nospie troche się uspokoiły, ogólnie Ok tylko te nogi sa straszne, latem mogę zapomniec o krotkich spodenkacha, a co tam u Ciebie? jak sie czujesz, a jak twój brzuch?

araki, mama wczesniaka, oczy niebieskie, polisia, klaudia, antosia, daria dziewczyny a co tam u Was, jak sie czujecie?

dorcia i jak odesłałaś te ubrania?
oczy niebieksie piękna waga 61, ja właśnie złapałam 69 kg przy wzroście 164. zaczyna mi być ciężko.

Hejka! Ja tak na mega szybko, może potem się uda poczytać Was na spokojnie.

Nuuuśka, tak, tak, o ziółkach pamiętam :tak:, dla pewności zrób przerwę w tym cyklu tak jak ustaliłyśmy a potem pij już cykl w cykl ale tylko do owulki.

Kiraa, dość małe szanse z działań 16-22 godzin po i dość duże zdziałań 16-22 godzin przed, jeśli się uda to na 95% z przedowulacyjnych staranek, mocno się zakwaszałaś (stosowałaś też dietę i suplementy?) więc szanse na pewno sporo wzrosły, trzymam mocno kciuki! :-)

krystianmartin, ja miałam tylko 2 objawy wczesnej ciąży (jeszcze zanim test wyszedł pozytywny), które wyraźnie odróżniały ten cykl od pozostałych - był to wspomniany spokój i właśnie ta ciasnota, którą opisujesz :-), aż ledwo termometr właził :-D, oczywiście była to zasługa progesteronu. Zobaczymy jak beta i w razie co możesz zwiększyć dawkę Duphastonu do 2x2 (dziewczyny biorą jeszcze większe dawki kiedy np. poprzednie ciąże kończyły się poronieniem)

Krystian rozumiem. Z niecierpliwoscia czekam na wynik!!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&& Sprawdze dopiero popoludniu bo mnie nie bedzie, ale chyba umre z ciekawosci :)

Ewelin najwazniejsze ze Twoj brzuch sie uspokoil. Szkoda tych nóg kurde, ale najwazniejsze zdowe dziecko. Zafundujesz sobie super zestaw zabiegow laserowych za becikowe ;-) U mnie z waga podobnie, ok. 67-68 kg a jestem pewnie ze 2 cm nizsza, nawet nie wiem dokladnie ile mam wzrostu :-D To jest juz ok. 10 kg na plusie. Niby przed ciaza wazylam ok. 55 ale od lutego na tej diecie chlopczykowej tez troche przytylam. Co do samopoczucia, wiesz ciagle sie cos przyplata, ostatnio dokuczal mi zoladek, staram sie nie napychac ani nie jesc na wieczor, nawet apetytu specjalnego nie mam jednak lezenie na plecach powoduje ze wszystko podchodzi mi po gardla, mam wrazenie jakby mi na zoladku lezal worek z kamieniami. Poza tym jak juz pisalam dokucza mi ten dziwny bol krocza, to jest tak wewnatrz gleboko i te kosci w srodku, nawet nie tyle sam z siebie, co np. jak wstaje z podlogi, z lozka, zmieniam pozycje. Najgorzej jest na wieczór. Ale ogolnie nie jest zle. Czekam na piatkowa wizyte, oczywiscie znow pojawiaja sie obawy czy siusiak nie odpadl :baffled: jutro musze zrobic badania. O i tak leci, a leci mi dosyc szybko, nie powiem zeby mi sie dluzylo. Wczoraj przyszly mi zamowione butelki, smoczki, alez radosc byla :-) Ty jak stoisz z zakupami?

Krystianmartin, tak się przejęłam Tobą, że mi się dzisiaj śniłaś :szok: I to parę razy! Ale to był dobry sen - śniło mi się, że wzrosła Ci beta do 10 - serio!!! Także zaciskam mocno kciukasy!!! Ja też miałam taką "ciasnotę" a do tego, tak jak to kiedyś Elmo wspominała - szyjka była twarda i taka wąska, wydłużona, nigdy wcześniej takiej nie miałam.

Dziś rano się wystraszyłam, bo synek wpadł nam do łóżka i oczywiście prosto na mój brzuch! Na szczęście tylko ręką i raczej powyżej pępka, ale prawie całym ciężarem... Nie byłam na niego zła, bo przecież nie chciał, bardziej na siebie, że mam za słaby refleks, ale tak z samego rana to ciężko... mam nadzieję, że nic się nie stało, rozsądnie patrząc - dzidzia ma tam dobrą izolację, ale trochę się martwię... jak myślicie?

reklama
Do góry