reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

macy, ja miałam identyczne dylematy, nie mam żadnej pomocy i nawet z jednym dzieckiem było mi ciężko (tym bardziej, że Krzyś nie należał do tych łatwych, bezproblemowych aniołeczków ;-) ) ...i powiem Ci, że choć łatwo nie jest to nie żałuję a na pewno bym żałowała gdybym nie spróbowała, moje życie jest teraz radośniejsze, pełniejsze, mam w sobie jeszcze więcej miłości do rozdania a Krzyś uczy się, że czasem warto podzielić się z kimś, zrobić coś dla drugiej osoby :-)

krystianmartin
, grudzień to dla mnie taki magiczny miesiąc i czuję, że właśnie wtedy spełni się przepowiednia, wszystko jest na dobrej drodze, jesteś już o krok, musisz tylko czekać na ten cykl, w którym spotka się dobrej jakości komórka jajowa ze zdrowym plemnikiem.

vviedźma
, kiedy masz kolejną wizytę?

reklama
dzien dobry wszystkim :)

ewelin to u ciebie juz zakupy pelna para :) ja nie mam co kupic ;p tylko ten fotelik wiec jeszcze czekam bo za szybko :)co d tycia to w tej ciazy tyje najwiecej tzn na poczatku pare miesiecy nic teraz sie ruszylo i waze 52 kg na wieczor do 53 dojdzie mam nadzieje ze na koniec ciazy bedzie jak w poprzednich do 58-59 z nadia jedynie 57 wazylam , tylko w tej ciazy nie moge sie obyc bez slodyczy nawet jem chleb z nutella zeby troche tego slodkiego bylo bo nie moge wytrzymac ;/ no i minus tej ciazy taki ze duzo siedze w domu bo juz gorsza pogoda a w poprzednich ciazach chodzilam latem sie nie jadlo tyle i ciagle na dworze bylam :)

macy powiem ci ze ja gdybym mogla to bym poczekala z tym 3 dzieckiem zeby colin skaczyl rok a ja dopiero zaszla no ale los zdecydowal :-D boje sie ze nie dam rady bo to jednak bedzie juz 3 a przy dwojce nie bylo zle z roznica 3 lat :)

Krystian, kochana grudzień będzie Twój a Mikołaj przyniesie Ci coś w prezencie :-)
Ewelin ja miałam skleroterapię dwukrotnie robioną i powiem Ci że dzięki temu moje nogi nie wyglądają tak źle, wprawdzie żylaki nie zejdą całkowicie ale praktycznie staną się niewidoczne, wiadomo że jest to rozwiązanie tymczasowe. Jak ktoś ma skłonności do tego typu rzeczy to raczej już zawsze będzie miał

Hej dziewczyny

Taka zaganiana jestem,że nawet czytać nie mam kiedy. Dzień jak co dzień: przedszkole i szkoła - praca - przedszkole i szkoła - zakupy, obiad, lekcje - budowa - sprzątanie i tak w kółko :baffled:
Krystianmartin - grudzień będzie nasz bez dwóch zadań :tak:

Daria - a jak Colin się czuje ?

Piranha - zdrówka dla dzieciaczków, mam nadziej że dziś Kaja lepiej z kaszelkiem. Mam pytanko do Ciebie bo tak się zastanawiam co zrobić zwykle mam owulację ok 13/14 dc przy cyklach 27/28 dniowych, mąż jest w weekend w domuy, w poniedziałki ok 4 rano jedzie do pracy. Teraz w tym cyklu 12dc wypadnie w niedziele więc kiedy jeszcze będzie, nie sądzę aby owulacja była tak wcześniej i nie wiem co zrobić - działać w tym 12dc i potem cały czas dbać o odpowiednie ph ? ale to może potrwać i 3 dni, czy odpuścić i zadziałać w grudniu kiedy powinniśmy się bardziej zgrać względem owulacji - co radzisz ? Nie wiem czy dam rade przy moim intensywnym planie dnia upilnowąc to ph 3 -4 doby, choć z drugiej strony kiedy aplikuję sodę z pre - seedem to bardzo stabilnie mi trzyma wysokie ph.

Aha gdyby do staranek jednak nie miało dojść teraz to czy i tak w okolicach owulacji warto pić sodę czy sobie odpuścić ?

Krystian :-( &&&&&& za grudzien!!!! Niech tegoroczna gwiazdka bedzie magiczna dla wszystkich!

Ewelin
tak wiem ze to nie o lasery chodzi ale mowilam ogolnie, napewno cos da sie wymyslec ;-) a to becikowe juz nie jest dla kazdego??? Myslalam ze jest :baffled: Super ze udalo Ci sie kupic wymarzony wózek. Ja kupiłam butelki Avent Natural 260 i 150 ml oraz 2 zapasowe smoczki do nich, przy Zuzi mialam te stare wersje butelek aventu i srednio je lubilam, mialam chyba pecha bo mi przeciekały a takze 2 szt smoczków uspokajających. Kolezanki polecaly mi ta serie Natural wiec sie skusilam. Za calosc zaplacilam ok 75 zl z przesylka a w sklepie sama butelka ta 260 zl kosztuje ok. 35 zł. Takze sie ciesze. Kurde musze poczytac o tym becikowym...

Macy dajesz rade z dwójka, napewno dałabys rade z trojka. Jesli chcecie miec 3 dziecko to napewno lepiej wczesniej niz pozniej ;-)

Daria Ty chudzino :-)

Mamuskamimi nawet jesli nie mialabys sie starac w tym cyklu moim zdaniem napoje sodowe pite to owulki to troche jak czesc diety. Warto pilnowac diety chlopczykowej, pic duzo wody z cytryna, zielona herbate, napoje sodowe do owulki. Aplikacja sody z preseedem zawsze zadziala tymczasowo ale dieta, to co pijemy i spozywamy moze nie dziala tak szybko na ph ale bardziej dlugotrwale.

Ja po przedstawieniach. Kurde ale mam juz dużą córe.

Ostatnia edycja:
Piranho, tylko u Ciebie była różnica 1-2, u mnie 2-3.
Elmo, niby daję radę, ale bywają dni, kiedy mam naprawdę ochotę trzasnąć drzwiami i nie wracać. Moja córka ma bardzo trudny charakter. Wszystkich ustawia po kątach i nie znosi sprzeciwu. Bywa z nią ciężko. To da się jeszcze opanować. Ale jak do tego dochodzi zły dzień młodego, to pióra i wióra latają po mieszkaniu. Poza tym dochodzą takie proste rzeczy - z maleńkim dzieckiem, załóżmy przeziębionym, nie pójdziesz do przedszkola odebrać dziecko czy na przystanek po kolejne. A tu mi nikt w tym nie pomoże. Wiem, że to kwestia organizacji, pomysłu, ale na tym etapie mnie to przeraża. Może stałam się zbyt wygodna?

macy moj maz mowi ze ten kto sie ożeni z nadia to chyba bedzie musial mu zaplacic :-D taki mam baba ciezki charakter ale co sie dziwic typowy uparty skorpion;/

mamawczesniaka colin juz nie ma goraczki ale w nocy mial taki atak bolu ale nie wiemy czego;/ krzyczal w nieboglosy w ogole do uspokoic nie szlo ;/ zobaczymy jak bedzie dzis ale chociaz goraczka minela najwazniejsze :)

macy co do odbiorow to masz racje ja gdyby nie mama albo meza praca nie mialabym z kim colina zostawic z ta temperatura zeby zaprowadzic nadie do przedszkola wiec napewno jest latwiej tak jak moja mama miala roznice wieku 5-6 lat i pozniej 11 niz tak jak u mnie czy innych ;p

Daria, o tych wszystkich objawach powinnaś powiedzieć lekarzowi. To jest NOP, który powinien zostać odnotowany w jego kartach medycznych. Taki płacz, nie do ukojenia to neurologiczny objaw poszczepienny. Obserwowałabym go przez cały czas i była bardziej niż ostrożna z kolejnymi szczepieniami. To że gorączka minęła wcale nie jest niestety najważniejsze. Gorączka jest sygnałem, że organizm się broni, że uruchomił swój system immunologiczny.

Piranho, kiedy powinnam zacząć brać Duphaston (progesteron w tamtym miesiącu w 8 dniu po ow. = 11,5), czy już od dziś? Czy jedna tabletka na dobę wystarczy? Kiedy można zrobić betę i czy jeśli nie będzie ciążowa, kiedy ten Duphaston odstawić. Mój cykl zapowiada się na grubo ponad 30 dniowy :-D Nie wiem co tak namieszało, Castagnus, dieta czy suplementy :happy2:

reklama
Daria - to ja sie pytałam o zdrówko Colina ;-) no ale mamy podobne nicki z mamawczesniaka :tak: To fajnie, że Colin juz lepiej, ze gorączka spadła, chociaż te nocne bóle niepokojące troszkę, a lekarz wykluczył że to po szczepieniu ? Moim zdaniem, świetnie sobie radzisz naprawdę :tak: Już pisałam zresztą,że podziwiam cię że tak wszystko fajnie ogarniasz bo ja w twoim wieku to jeszcze nie bardzo bym umiała przy dzieciach działać i przy trójeczce też na pewno się świetnie odnajdziesz :tak:
Ale to tak jest że jak już jest człowiek w danej sytuacji to jakoś daje rade więc Macy - nie martw się na zapas bo potem wszystko jakoś się układa. Zresztą tez na to liczę :tak:
Aaaaa już po 15 a ja w robocie :szok: uciekam po dzieciaki :-)

Do góry