reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

krystian bo ja Ci musze cos bardzo waznego wytlumaczyc - Katowice to duze miasto, ale tu gdzie mieszkam to wies :-D Ide do kuchni - nie mam zasiegu. W pokoju miedzy przejsciem z jednego do drugiego - nie mam zasiegu. W lazience kompletna glusza.W przedpokoju jest to samo, choc zasieg czasem lapie - najczesciej w niedziele ( :-D). Ogolnie to zasieg mam na balkonie, w Oli pokoju i duzym pod warunkiem ze sie nie ruszam, jak sie ruszam to co chwile nic nie slysze. Juz by bylo lepiej jakbym w domu telefon na żetony zamontowala na scianie :wściekła/y:

reklama
Nuuuśka ja też nie mieszkam w metropolii, chociaz na zasięg nie narzekam. ale się naczytałam... znowu łapię bakcyla... teraz w podbrzuszu ćmi:szok:

"...trzeba przy tym pamiętać, że sama implantacja embrionu może odbyć się w różnym czasie - pomiędzy 6 a 12 dniem po owulacji (najczęściej 10-ty). Ponieważ hCG zaczyna być wydzielane od ok. 1-2 dni po zagnieżdżeniu w macicy..."

Tydzień ciąży
Poziom hCG
do 3
(7 dni po owulacji)
< 5 mIU/ml
3
5 – 50 mIU/ml
4
4 – 426 mIU/ml
5
19 - 7,340 mIU/ml
6
1,080 - 56,500 mIU/ml
7-8
7,650 - 229,000 mIU/ml
9-12
25,700 - 288,000 mIU/ml
13-16
13,300 - 254,000 mIU/ml
17-24
4,060 - 165,400 mIU/ml
25-40
3,640 - 117,000 mIU/ml
kilka dni po porodzie i u nieciężarnych
< 5 mIU/ml
tylko ja kwalifikuję się zarówno w górze tabeli jak i na dole hehe

krystian a moze bezpieczniej poczekaj dwa dni ?? Nie znam sie na tym zbyt dobrze, ale moze bezpieczniej byloby poczekac dwa dni, wtedy jesli to fasolcia przyrost bylby ladniejszy ?? :blink:i lepiej zauwazalny ?? Ale zrob oczywiscie jak uwazasz, masz testy 10 w domu ?

Nuuuśka kurcze chodzi o to, że zależy mi na czasie. Jeżeli to znowu ciąża biochemiczna to chcę jak najszybciej dostać @ a biorę duphaston. Chcę zobaczyć jutro czy przyrasta.... jak nie to nie biorę już od jutra duphastonu. Sama powiem, że głupieję, bo przecież jakby co to mam szansę na monitoring, a i M chce wziąć urlop 2 dni żeby no wiesz.... jakbym miała owu to poprzytulamy się w szpitalu:tak:. dlatego tak mi zależy na czasie. Każdy dzień zwłoki oddala moją szansę. M będzie od 29 listopada do 3 grudnia a owu może być 3-4. Czy teraz mnie rozumiesz... co byś zrobiła????????? Pomóż!!!!!!!!!!!!!!!! Piranha mi tak doradziła abym jutro poszłą na betę, Przecież jeżeli to ciąża to przyrost będzie. Ufam Piranhi, sama wiesz jak jest;-)

Juz rozumiem. Dupek dziala podobnie jak Lutka i @ powinna sie pojawic 2-3 dni po odstawieniu, wiec nie dziwie Ci sie, ze zalezy Ci na czasie, bo trudno w nieskonczonosc wydluzac sobie cykl jesli nie masz do tego podstaw. Jesli tak sie sprawa ksztaltuje to polecialabym rano na betke !! Nie ma dwoch zdan, masz racje, chocby maly ale jesli to fasolcia przyrost powinien juz jutro byc widoczny, na pewno przede wszystkim powyzej 5, wiec nie ma co sie zastanawiac kochana. Zreszta Nasza piranha wie najlepiej wiec skoro mowi ze trzeba betke to lec !!. Nawet nie sadzilam, ze te dni moga przyniesc taka wspaniala niespodzianke - znowu nitka szansy :* !! O ktorej bedziesz miec wyniki ??? tak jak dzis, po 14 ?

Nuuuśka spytam czy te panie zrobią mi szybciej ale jakby co to po 14, Mam ochotę wypić winko, małą lampkę bo tak mi jakoś...... ale sama nie wiem

oczy niebieskie tutaj pije sie sok porzeczkowy jest pyszny :) w pl pilam ta glukoze ohyda;/

elmo tutaj jakis wirus chyba jest dzieci i dorosli wymiotuja i goraczke maja moze w pl tez;/ dzis bylismy u lekarza i on mowi ze to nie od szczepienie bo za pozno wyszla goraczka i jak nie minie to w srode pobranie krwi ;/
szczepionka miala byc ta mmr 2 jeszcze 3 nam zostala czy jakos tak ale naszego lekarza nie bylo i szczepil niemiec i dzis spojrzalam w karte ze on zaszczepil na meningokoki;/ wiec musze sie dowiedziec czy sie nei walnal z tym szczepieniem ;/

ta baba z dolu to jest glupia jak nie wiem drzwi to by zamykala na klucz juz by najlepiej o 16 ;/ ciagle cos a najlepsze jest to ze sama miala dwojke dzieci i jedno jej wpadlo do garnka i zmarlo a mi bedzie mowic co i jak ;/
boze ide zaraz spac bo jestem padnieta;/
[h=3][/h]

Hej Dziewczynki! :-D
Podczytuję Was ciągle, ale w ogóle nie mam chwili skrobnąć... w domu to masakra, usiądę do kompa, zaraz przybiega Wiktorek i ładuje mi się na kolana, albo ma mnóstwo pytań i spraw, które nie mogą poczekać ;-) Na spokojnie poczytałam dziś w pracy, choć i tak miałam kocioł...

Nuśka, wstrętna ta @ że znowu do Ciebie przyszła :wściekła/y: Ale ja wierzę, że z Piranhią u boku skutecznie ją przepędzicie na 9 miesięcy! Kciuki wielkie za ten cykl!!

Krystianmartin, kobitko Ty taka cicha woda jesteś ;-) Trzymam kciuki, żeby jutro był piękny wzrost bety!!!

Myfanwy?? Co tak zamilkłaś??

U mnie spokojnie, choć ciąża powoli zaczyna mi "ciążyć"... już mi ciężko siedzieć na dywanie i bawić się z synkiem, najchętniej bym leżała, i to nie na plecach, coraz trudniej o dobrą pozycję czy to do snu, czy czytania, przy kompie itp... Malutka kopie, ale jeszcze niezbyt wyczuwalnie, wczoraj chyba w ogóle jej nie czułam, dziś tylko delikatnie, ale mimo wszystko fajnie wiedzieć, że u niej w porządku ;-)
Ej, nie straszcie tą glukozą, mnie to też czeka za niecałe 3 tygodnie... 75ml :baffled:
Z drugiej strony jak popijam teraz syrop z czosnku Macy, to nie wiem czy może być coś bardziej ohydnego :baffled: Macy kobieto dzięki Ci za ten przepis, bo działa rewelacyjnie, w trzy dni mi przeszło przeziębienie :tak:

reklama
Nuuuśka, bankowo to Estrofem tak Ci mieszał w pierwszej fazie a pęcherzyki tak sobie przyrastały :tak:, duża dawka estrogenu hamuje wydzielanie FSH a wtedy pęcherzyki nie są stymulowane do wzrostu. Ja tam bym spróbowała ten cykl bez CLO (które to upośledza grubość endometrium, poza tym miałaś już cykl z CLO i nie było rewelacji) i bez Estrofemu (który może zaburzać owulację), same te suplementy, które łykasz (oraz zioła Ojca Sroki) np. mojej znajomej poprawiły endo z mizernego do cudnego. A córka siostry wczoraj podobno żadnych objawów nie miała ale jak widać wirus już się namnażał i zapewne zarażał.

krystianmartin
, na FF Twój wykres wygląda bardzo ciążowo, zresztą nie ma tu co gdybać, przy takiej becie to jest ciąża :tak: i teraz mega kciuki by beta jutro wzrosła, ja jakoś czuję, że tamta Twoja znajoma ma mega dar i właśnie spełnia się jej przepowiednia.

Więcej nie doczytałam bo muszę kompa wyłączyć i położyć Kaję spać, może potem uda mi się jeszcze do Was zajrzeć z kompa M :-)

Do góry