reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

piranha w zeszlym cyklu zaczelam go brac od 10-20dc po 1 tabletce dziennie :blink: Suplementy lykam caly czas kochana, o Nich pamietam :happy2: Jak sie czuja dzieciaczki ?? Lepiej dzis juz ?

reklama
Nuuuśka, zmiana planów :-D, ja bym spróbowała bez Estrofemu, właśnie mnie olśniło, że to najprawdopodobniej Estrofem zaburzył Ci owulację i wydłużył pierwszą fazę. Niestety przyjmowanie estrogenów może zaburzyć wzrost pęcherzyków i owulację, ja to sobie tłumaczę tak, że organizm otrzymuje w suplementach estradiol, ma go w krwi i zatem FSH nie pobudza wtedy pęcherzyków do wzrostu (a to rosnące pęcherzyki produkują estrogen, organizmowi zatem wydaje się, że pęcherzyki właściwie rosną skoro wzrósł estradiol i przysadka przestaje wydzielać FSH pobudzające pęcherzyki do wzrostu, to działa na zasadzie sprzężenia zwrotnego). Suplementy, które bierzesz (np. witamina E 400 iu, koenzym Q10 200-300 mg) same w sobie poprawią endo. Co Ty na to? :-) Co do dzieci (dzięki kochana, że pytasz :-*) to mam w domu dwóch gruźlików ;-) (kaszlą okropnie ale u Krzysia już lepiej i ewidentnie z górki), wczoraj była u mnie siostra z córką i dziś się dowiedziałam, że jej córka bardzo chora, ma spuchnięte gardło i wysypkę w środku, już się modlę by moje dzieci się nie zaraziły, wirusy zazwyczaj blokują wnikanie do organizmu innych wirusów więc może obecna choroba będzie wybawieniem ;-)

Ostatnia edycja:
Piranha a czy ta wysypka w buzi i ból gardła u siostrzenicy to czasem nie Wirus Bostoński...zwany inaczej Stopy-ręce-buzia !? A co na ten kaszel dzieciaczków mówi lekarz ???
Bardzo długo ciągną się Wam te choróbska....życzenia zdrowia chyba wyślę może kurierem skoro przez BB nie doszło !!!

Krystianmartin mnie kiedy niestety nie utrzymałam ciąży ginka powiedziała że za ciążę uważa wynik BetaHCG powyżej 3...więc trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&
Wiesz te Twoje bolące (.)(.) też są baaardzo ciekawe ???? A cyce plus beta to już dwa czynniki wskazujące na fasolkę !!!
Trzymam moooocno &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Nuuśka jak tam zmywara ????

Dorcia, to na szczęście nie bostonka (jej dzieci przechodziły tą paskudną chorobę, też miałam wtedy stracha bo dzień przed objawami nasze dzieci się spotkały). Nie byłam u lekarza z tym kaszlem, w sumie u Kai spory kaszel zrobił się dopiero dziś, kurka, może lepiej iść z nią jutro do pediatry? U Krzysia jest już z górki, najpierw był suchy, od 3 dni mokry ale coraz rzadziej już kaszle i widać, że choroba go opuszcza, oby jednak nie złapał wczoraj od swojej kuzynki nowego gratisa. Jutro oczekuję kuriera, dzięki :-D

Ostatnia edycja:
krystianmartin , trzymam &&& i nie puszczam - za zaczarowany ołówek :)
marchew - gratuluje !!!! spokojnej ciąży
maranta , czy twój enpr to starankowy ???

nie czarna ja póki co nie staram sie, tylko obserwuje... ale ten cykl mam jakis taki nienormalny ;) pozdrawiam Cie serdecznie I powiedz jak tam Milan? Dziewczynki pomagają przy Maluchu?

piranha ło boziu :-D olsnienie powiadasz ??? No pewnie, jak tak p. Doktor radzi to nie bede sie sprzeciwiac :-p Czyli odstawiamy Estrofem na stale, czy tylko na ten cykl ?Ale co do CLO nie zmienilo sie Nasze zdanie, czy i tu zmiana planow ??? :-) suplementy lykam, Ł. tez, powiedz mi czy on cynk ma brac caly miesiac, czy jak potas, tylko w okolicach mojej owulacji ??
Co do dzieciuszkow - biedactwa !!!! :no: Boze, nie ma nic gorszego niz chore dzieciatko, a dwojka to juz w ogole. A ta cora siostry wczoraj dobrze sie czula , czy juz wczoraj byla zawirosowana ??

Dorcia zmywara wstawiona, ale chlopom wezyk za krotki i pojechali na zakupy :sorry2: po nowy wezyk, i cos tam jeszcze do kompletu z wezykiem :sorry2:

Aj coś brzuch mnie pobolewa.... i te róże i tak ciasno :baffled:. jest mi zimno i chyba się przeziębiłam

Piranha czy plamienie podczas brania duphastonu to normalne zjawisko?
Widziałaś mój wykres?Zobacz załącznik 594504
Nuuuśka chciałąm usłyszeć Twój głos i co? Czy to była Twoja córcia:-)?

krystianmartin no to ja bylam i mowie halo halo a tu cisza to moze ja jestem glucha ? :eek: A Ty mnie slyszalas ???

Wlasnie dorwalam kartke z biurka mojego dziecka - Lista gosci na jej slub :-D To sie nazywa planowanie nie ?? A matka jak zawsze opozniona :-D

reklama
Nuuuśka ja ciebie słyszałam, ale jakbyś po lesie biegała:-D. Kiedyś mi się uda zobaczysz.

Fajnie, ja mam syna w wieku Twojej córci i uwierz mi jedyne o czym marzy to klocki lego a o dziewczynach zapomnij;-)

Ostatnia edycja:
Do góry