reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Nuuuśka , Dorcia rozmawiałam z Piranhą na temat tego wyniku... bo wychodzi na to, że implantacja była w 10dc a dzisiaj jest 2 dni po.

"Jeśli dojdzie do zagnieżdżenia zapłodnionej komórki jajowej, a odbywa się to między 6 a 8 dniem po owulacji (choć może potrwać nawet 12 dni), to już 48 godzin później we krwi pojawia się wykrywalne stężenie hCG (wyższe niż 1 mIU/ml). Wówczas otwiera się możliwość przeprowadzenia testu ciążowego."
minęło dzisiaj 48 godzin czyli 2 dni
Jutro powtórzę bete, jeżeli maluśki przyrost to odstawiam duphaston a jeżeli coś się ruszy...
Co Wy na to?

"Ze względu na możliwość wystąpienia mikroporonienia (mimo zapłodnienia nie dochodzi do zagnieżdżenia w macicy i zapłodniona komórka jest wydalana na zewnątrz organizmu), dopiero hCG powyżej 5 mIU/ml oznacza ciążę. Można więc przyjąć, że każdy wynik poniżej 5 mIU/ml (5 IU/L) to wynik negatywny. Tymczasem rezultat powyżej 25 mIU/ml (25 IU/L) jednoznacznie oznacza ciążę. Przy niejednoznacznym wyniku, należy powtórzyć badanie po kilku dniach, przy czym wzrost stężenia hCG sugeruje ciążę."

Ostatnia edycja:
reklama
krystian ja bym jutro powtorzyla test albo bete, bo dla mnie taki wynik nie jest jednoznacznie negatywny, chyba sama bym go tak nie traktowala, choc zawsze sie mowi niestety ze dopiero powyzej bety 5 mozna mowic o ciazy, ale kurcze jakis powod tego ze jest taka a nie inna chyba musi byc tak ???

Doczytałam tylko ostatnie posty, Kaja coś nie mogła dziś usnąć (M był dziś w domu i ją rozpraszała jego obecność ;-), słyszała tatę i Krzysia więc chciała do nich zamiast spać).

Nuuuśka, o ja nie mogę, no jak mogłam zapomnieć :-), jasne, że przecież LH i FSH miałaś w porządku, ufff :-) Powiem Ci, że ja mam choćby w PW tyle zapytań o hormony, że mi się już serio pierniczy kto jaki miał wynik :-D, kiepsko ostatnio u mnie z pamięcią, coś czuję, że znów mi D3 spadło do nieprzyzwoitego poziomu. Skoro jako plus zaznaczałaś takie kreski no to tym większy kamień z serca :-) bo naprawdę dziś mnie zaniepokoiło jak zobaczyłam, że przez 4 dni miałaś plusy na teście. Na razie nic nie łykaj, a kiedy pierwszy monitoring? Skoro @ taka że hej to znaczy, że endo w tym cyklu było ładniejsze :tak:, progesteron również, super! Ja już zabieram się za obmyślanie strategii, podaj tylko datę pierwszego USG :-)

krystianmartin, moje zdanie już znasz więc nie będę pisać :-), beta pasuje do 2 dni po implantacji a najczulsze testy wykryją (pokażą cień lub bladą kreseczkę) ciążę dopiero 2-3 dni po implantacji. Laboratoria podają normę powyżej 5 gdyż nie chcą uznawać za ciążę ronionych bardzo wcześnie np. ciąż biochemicznych a takie ciąże stanowią aż 50% i usuwane są najczęściej zanim hCG osiągnie 5 mIU/ml. Kciuki za jutrzejszy przyrost, mam dosłownie ciary na plecach, tyle się naczekałaś, że już najwyższa pora :tak:

Potem Was doczytam bo teraz co tylko zabieram się za to to mam wrażenie, że Kaja w pokoju obok płacze, coś ostatnio budzi się w płaczliwym nastroju. Do tego mam nerwa bo mam w przedpokoju zamontowaną 1/3 podłogi, czekam już 2 miesiące i zawsze coś, Kaja regularnie potyka się o wystającą folię, dziś panowie znów odwołali montaż a miało być na 100%. Odezwę się potem :-)

piranha pierwsze usg kochana w przyszla srode, z racji tego ze ta ginka jest tylko raz w tygodniu. Czyli 10dc, potem 17dc i 24dc. :blink: Oczywiscie, zartowalam z tym zapomnieniem, przeciez doskonale sie domyslam ile masz na glowe kobietko moja kochana :** Ja wczesniej mialam ogromne problemy z rozszyfrowaniem tego jakie testy sa u mnie pozytywne, wydawalo mi sie, ze wtedy a tu nagle pik i znowu bylam pewna ze to to. Ale powiedzialam do L. ze ja chyba powinnam zaczac liczyc moje cykle staraniowe od poczatku bo wiekszosc rzeczy zle robilam, zaczynajac od ilosci staran w okresie owulacyjnym .

krystian a mnie wyszedl termin niechcianej @ za 20/21 grudnia - moze Bozia da Nam dzidziusia !

LISTOPAD 2013

Annette - termin @ 23.11 ( 1 cykl starań )

GRUDZIEŃ 2013

Kiraa - termin @ 01.12 ( 3 cykl starań )
matik2012 - termin @ 08.12 ( 7 cykl starań )
zakrecona - termin @ 11.12 ( 1 cykl starań )
krystianmartin - termin @ 18.12 ( 20 miesiąc starań )
Nuuuśka - termin @ 20/21.12 ( 11 cykl starań )

W OCZEKIWANIU NA STARANKA :

mamuśkamimi ( grudzień 2013)
maggie2205 ( początek 2014)
milla21 ( początek 2014)
kate18 (wiosna 2014)
mamakaja (wiosna 2014)
Dorcia ( kwiecień 2014 )
roszpunka ( wiosna/lato 2014)
Airfix ( lato 2014)
gdusia ( lato 2014)

Ostatnia edycja:
reklama
Córcia obudziła się ale znów ją ululałam :-)

Nuuuśka, no to gdzieś od 8 dc zacznij łykać Estrofem, czy w poprzednim cyklu zaczęłaś go łykać wcześniej? Oczywiście łykaj cały czas suplementy typu witamina E, Fish Oil, koenzym Q10, cynk itp. W sumie fajnie masz rozplanowane te USG bo owulki masz zwykle w okolicy 17-18 dc :-)

Do góry