reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

Daria zdrówka dla Colina. Dość że dziecko chore to jeszcze taka baba Ci nerwy szarpie, brak słów. Kurde pretensje ma do Ciebie ze w ciazy jestes jakby to Ona miała to dziecko wychowywać. Głupie babsko. Mój ma miec za tydzien szczepienie, aż się boję, bo ciągle jest zakatarzony i pokasłuje ( a takie dzieci u nas szczepią:/ musiałby byc bardzo chory zeby go omineło ) i juz raz dostał szczepionke w takim stanie-to miałam to samo co Ty teraz. Zdrówka jeszcze raz dla dzieciaków.

Oczy niebieskie z tą glukozą i sokiem z cytryny pierwsze słyszę :) ale zanotuję, zanotuję :D na przyszłość, bo dla mnie to badanie było straszne. Dość że miałam mdłości 24h to jeszcze po pierwszym łyku tego mnie cofneło. Pamiętam że to bodajże trzeba wypić w ciągu 15min? Na moje szczęście babki w laboratorium miały duzo ludzi na krew i zapomniały o mnie - bo zeszło mi 40min wypicie tego, a jeszcze popijałam wodą, a reszte wlałam do kwiatka hahaha

reklama
Airfix mhihih, cię nie upilnowały. Trzeba zatkać nos to ponoć nie czuć tak smaku, ale z cytryną smakuje prawie jak lemoniada, no trochę przesłodzona. Ja mam aż 75 mg i potem po 2 godzinach. A niektórzy lekarze zlecają 50 mg i potem za godzinę powtórkę. Nie wiem od czego to zależy. :dry: Pani w labie mi powiedziała o tej cytrynie, jak ostatnio robiłam badania.

Mamawcześniaka Buziaki dla synusia...wczoraj był Światowy Dzień Wcześniaka

Wszystkim nie wymienionym podwójnie MIŁEGO DZIONKA !!!

OOOO jak mi milo! Dziekuje bardzo Kochana! :-D

Ja od wczoraj chora. Juz dawno taka zle sie nie czulam. Gardlo boli, miesnie, glowa... porazka jakas. Dzis juz o wiele lepiej ale moj synus taki kaszel ma i nos zapchany. W nocy chyba z 10 razy przychodzil do nas do sypialni. Maz o 6 pojechal do pracy to go wzielam do lozka. Tak chrapal przez nos zapchany... mam tylko nadzieje, ze nie bedzie z tego czegos gorszego. :(
Brzuchol rosnie. Maly w brzuchu rozrabia. W poniedzialek 25go mam UDG polowkowe to bede miala potwierdzienie siureczka :) Musze sie pochwalic, ze zakupilam juz wozek taki 3 w 1. gondola, spacerowka i siedzonko. Do tego mam dla synusia strszego taka deseczke z kolkami co sie do wozka doczepia. Nie wiem jak to sie w Polsce nazywa, tutaj ride on buggy board. Cos takiego: Obaby - Kiddie Ride On Buggy Board
Mam tez juz Kosz Mojzesza do nas do sypialni. Oby tylko dzidzia jak najdluzej w brzuszku zostala teraz.

Piraniu dzieki, zdrówka dla Kai. Cos was nie moga opuscic te choroby :/

Oczy niebieskie moja Ty chlopczykowa ciezarowko :-) Powiem szczerze ze jak dla mnie to badanie wcale nie jest straszne. Slyszalam o tej limonce ale nie skorzystalam wiec nie wnikalam w szczegoly. Polecam na wdechu wypic wszystko na raz, duzo tego ale nie zdazy Cie porzadnie zmulic. Jak wyszlam z budynku troche mi sie w glowie zawrocilo ale dalam rade. Tez mialam teraz ta 75, w pierwszej ciazy 50, nie widze roznicy oprocz tego ze powtorne badanie bylo po 2 godz a nie po 1. Co poza tym u Ciebie?

O, Elmo to mnie pocieszyłaś.
Leci, leci ale wiesz co, ja już nie mogę wytrzymać w domu. Mimo codziennych obowiązków, weekendowych wyjść itp, szlag mnie trafia. Brakuje mi tej adrenaliny, którą miałam w pracy, mimo tego, że pracuję na powszechnym stanowisku, to czasem działo się.
A jeszcze zewsząd w tv atakują mnie reklamy i filmy świąteczne, to mnie już dobija totalnie! Przełączam jak tylko usłyszę dzwoneczki. Ja rozumiem, że niedługo mikołajki ale na mikołajki nie ubiera się chyba choinki tylko na święta. Ech, potem jak co do czego przyjdzie to nie ma nastroju świątecznego, bo już wszystko spowszedniało. Wkurza mnie to kopiowanie strategii świątecznej ze Stanów. Czytanie e-booków jeszcze mnie jakoś ratuje. ;-)
Mamusiawcześniaka pochwal się wózkiem.

Mamawczesniaka ech te choroby :/ zdrówka dla Ciebie i synka! Wózek świetny!

Oczy niebieskie no nie wiem ale ja naprawde zle tego nie wspominam, smaczne nie bylo ale dasz rade. Nastaw sie na mega slodkosc, zlap gleboki oddech, zamknij nos i wszamaj raz dwa, tak najlepiej niz sie meczyc i meczyc. Jak zaczniesz robic przerwy i sie zastanawiac to ciezko bedzie sie zebrac na ponowny łyk. Powodzenia :) Maly kopie, pecherz strasznie mi dokucza nawet jak on sie nie porusza. Sikam uciazliwie czesto, nawet w ilosci 5 kropel :) Naprawde. Kiedys ogladalam program gdzie mowili ze czlowiek odczuwa chec zalatwienia sie gdy napelni sie jego pecherz tj. gdy nazbiera sie 300,400,500 ml plynu w zaleznosci od pojemnosci :szok: bylam w szoku bo moj pecherz ma chyba pojemnosc max 150 ml a chec sikania odczuwam nawet przy 3 ml siusków :baffled: bardzo to uciazliwe. Zastanawiam sie, ale to chyba moja zryta psycha bo logicznie jest to nie mozliwe zeby bez jakiegos stanu zapalnego bylo to tak nasilone. No coz, taki urok moich ciaz. Co do figlów, kiedys pisalas ze maly Cie bardzo kopie, od razu mialam zmartwienie bo moj jakis malo ruchliwy byl wtedy caly tydzien, zachodzilam w glowe. Ale jak tylko pozalilam sie do M ze dziecko sie malo rusza to od tamtej pory daje mi po wnetrznosciach :tak: no i dobrze, tak ma byc.

Laseczki która ma wtyki u Boga i ewentualnie komórkę do Nieba ???
Poproście Go żeby dzisiaj dał mi duuuużo zdrowia psychicznego bo w przeciwnym razie kogoś rozszarpię....nie wiem czy to ciśnienie czy co ....ale wymiękam dzisiaj !!!

mamawcześniaka
...superowe cztery kółka !!!

Oczyniebieskie...Ty chudzinko ! To ile przytyłaś od początku ciąży ?

reklama
Do góry